Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-Kasım-2013, 15:52   #5 (permalink)
Türkiye
Üye
 
Türkiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 18-Ağustos-2010
Yaş: 60
Mesajlar: 55
Teşekkürleri: 57
8 mesajına 32 kere teşekkür edildi.
Standart Cevap: Olmasaydın, Olmazdık..

Defin görevlisi o anları anlattı

"UZUN UZUN AĞLADIM"

Kortejin bir saati aşkın sürede Anıtkabir'e gelebildiğini dile getiren Özden, görevi kapsamında diğer öğrencilerle kortejin düzenini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Anıtkabir'de Aslanlı Yol'un başında naaşın askerlerin omuzlarına alındığını aktaran Özden, buradan mozole binasının önündeki katafalkta konulduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın konuşma yaptığını anlatan Özden, daha sonra tabutun yeniden askerlerin omzuna alındığını söyledi. Naaşın mozoleden mezar odasına indirildiğini ifade eden Özden, odada bazı askerlerin dışında Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Meclis Başkanı Refik Koraltan, Başbakan Adnan Menderes, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nuri Yamut, Atatürk'ün kız kardeşi Makbule Atadan ve kendisinin de bulunduğu 10 kişi olduğunu söyledi.

"MAKBULE HANIM KIÇKIRARAK AĞLIYORDU"

"Bunların hiçbiri hayatta olmadığına göre bu on kişiden hayatta kalan tek ben oluyorum" diyen Özden, şunları kaydetti:

"Defin işlemi sırasında toprak atılırken Makbule Hanım hıçkırarak ağlıyordu. Ben de kenarda onları izliyordum. O kadar insanın içinde bulunmanın verdiği bir sevinç ama aynı zamanda Atatürk'ü ebediyen sizden uzaklaştıran bir işlemi görüyorsunuz, onun üzüntüsü var. İkisinin arasında çalkantılı bir durumdayım. Defin işleminin tamamlanmasının ardından tutanaklar imzalanınca Makbule Hanım iyice ağlamaya başladı. Yanına gittim, koluna girerek odadan çıkmasına yardımcı oldum."
Türkiye isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Türkiye kullanıcısına teşekkür edenler:
ÖLÜMÜNE ÇARŞI (12-Kasım-2013)