Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   ATATÜRK BÖLÜMÜ (https://www.bizimcografya.com/2-ataturk-bolumu/)
-   -   Atatürk ve Zsa Zsa Gabor (https://www.bizimcografya.com/ataturk-bolumu/2109-ataturk-ve-zsa-zsa-gabor.html)

zumrut_ 20-Temmuz-2009 03:14

Atatürk ve Zsa Zsa Gabor
 
ATATÜRK'Ü FİLM YILDIZI ZSA ZSA GABOR MU ÖLDÜRDÜ?
Araştırmacı Tarihçi Yazar Cezmi Yurtsever, Mustafa Kemal Atatürk'ün, İngiliz istihbarat birimlerince kurulan aşk tuzağı sonucu ünlü film yıldızı Zsa Zsa Gabor tarafından öldürüldüğünü iddia etti.
Yurtsever, dünya tarihinin yeniden yazılmasını tartışmaya açtığı "Şifre" isimli kitabında, Atatürk ile dünya güzellik kraliçesi ve ünlü film yıldızı Zsa Zsa Gabor arasında yaşanan aşk ilişkisine yer verdi.
Dünya tarihi üzerinde yaptığı araştırmalar sırasında tesadüfen bir ayrıntının izini sürerek, Atatürk'ün, güzelliğiyle ünlü Zsa Zsa Gabor ile yaşadığı aşkı ortaya çıkardığını söyledi. İngilizler'in, Atatürk'ün 1937 yılında Kerkük, Filistin ve Antakya'ya düzenleyeceği askeri harekat ve savaşı önlemek için Gabor'u Atatürk'ün yanına gönderdiğini ileri süren Yurtsever, Gabor'un, Atatürk'ü kurduğu aşk tuzağıyla öldürdüğünü öne sürdü.
Atatürk'ün normal bir şekilde ölmediğini savunan Cezmi Yurtsever, "'Şifre' kitabının yazım çalışmaları esnasında İngiliz istihbaratının önde gelen casuslarından Gertrude Bell ve Lawrence ile ilgili gizli dosyaları araştırırken 1937 yılında zamanın Matbuat Umum Müdürü Burhan Belge'nin beraberinde Türkiye'ye getirilen Macaristan yurttaşı dünya güzellik kraliçesi Zsa Zsa Gabor'un, Atatürk ile tanıştırıldığı ve kısa zamanda bu ilişkilerin aşka dönüştüğü hakkında bilgilere ulaştım.
Gabor'un, gazeteci Wendy Leigh'e yaptığı itiraflarda ilişkinin 6 ay kadar sürdüğü, Atatürk'ün hastalanması üzerine ilişkinin sona erdiği hakkında bilgilere yer veriliyor. 1937 yılında Atatürk, Ortadoğu'da yaşanan sorunlara doğrudan ilgi gösteriyordu. Kuzey Irak'ta yaşayan Türkmenler'in haklarını korumak için Kerkük'e, Filistin sorunundan dolayı da Müslümanlar'ın ezilmemesi için Kudüs'e, güney sınırlarımızdaki Fransız manda yönetiminde bulunan Antakya'ya askeri müdahale ve savaş hazırlıklarını planlıyordu. Atatürk'ün muhtemel savaş hazırlıklarını öğrenmek için İngiliz istihbaratı, Gabor'un aşkını yakından izlemeye aldı. Atatürk'ün bu ilişki süreci sonrası hastalanması, kalenin içten yıkılması anlamına da geliyordu. Atatürk'e karşı İngiliz istihbaratının hazırladığı aşk tuzağı sonuçlarını verdi.
Atatürk, 1938 yılı mart ayı içinde vücut fonksiyonları çökertilmiş ölümcül bir hastaydı. Kısa sürede ise Atatürk'ün ölüm yolculuğu başladı" dedi.
Gelişmelerin en ilgincinin, Atatürk'ün Gabor ile aşk bağlantısının, İngiliz istihbaratının internete de yansıyan hususi özellikler raporlarında da açıklanması olduğunu belirten Yurtsever, "Gabor, Atatürk ile olan beraberliğinden sonra, kız kardeşini İngiliz İstihbarat Sorumlusu, Dışişleri Bakanlığı Görevlisi Eric Drimmer ile evlendirdi. Kendisi de ABD'ye yerleşerek dünyaca ünlü bir film artisti oldu. 90 yaşına merdiven dayayan Zsa Zsa Gabor'un, Atatürk ile ilgili hatıralarına yansıyan belgelere ve açıklamalara dikkat edilmelidir" diye konuştu.
Araştırmalarının gerçekleri yansıttığını savunan Yurtsever, "Atatürk'ün ölümüyle ilgili belgelerin yetkililer tarafından açıklanması gerekiyor" diye konuştu. Habertürk-03/09/06


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:03.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas