Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

ÜLKELER COĞRAFYASI

> DERS NOTLARI

DERS NOTLARI Ülkelerin coğrafi bilgileri hakkında ders notlarını bulabileceğiniz bölümümüz.

Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama ve Foto)

Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama ve Foto) Kültürel mekânlar Preah vihear tapınağı (Kamboçya) Kamboçya’nın geniş bir alana yayılan ovasının hemen köşesindeki bir platoda yer alan bu tapınak, Shiva’ya adanmış. 11. yüzyılda inşa edilen tapınakta, ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack (1) Seçenekler
Alt 23-Eylül-2009, 22:52   1 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama ve Foto)

Kültürel mekânlar
Preah vihear tapınağı (Kamboçya)
Kamboçya’nın geniş bir alana yayılan ovasının hemen köşesindeki bir platoda yer alan bu tapınak, Shiva’ya adanmış. 11. yüzyılda inşa edilen tapınakta, 800 metre uzunluğundaki bir aks üzerinde uzanan, birbirine mahzenler ve merdivenler aracılığıyla bağlanan bir seri mabet bulunuyor. Tayland’a oldukça yakın olan bu mekân, günümüze kadar ulaşan ve iyi korunmuş eserlerden olmasıyla tanınıyor. Mimarî kalitesi, doğaya uyumu ve oyma süslemeleriyle Preak Vihear Tapınağı, listenin nadide yapıtlarından bir tanesi olarak görülüyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Fujian Tulou (Çin)
12. ve 20. yüzyıllar arasında inşa edilen 46 evden oluşan, Çin’in Fuji bölgesinin güneybatısındaki 120 kilometrelik alana yayılan bu ev dizisi, her biri 800 kişiyi barındıracak şekilde inşa edilmiş. Ortak bir avluya bakan, az pencereli, tek girişli bu evlerin esas yapım amacı, bulunduğu alanı savunmak olarak belirlenmiş. Tüm bir kabileyi içine alabilen bu evler, adeta küçük birer şehir olarak ün salmış.
Evlerin dışı ne kadar sade ve süssüzse, içleri de o kadar konforlu ve süslü. Farklı türde bir komün yaşamın ve alışılmadık bir savunma mekanizmasının örneği olan evler, birbirlerine ve çevrelerine uyumuyla, insan yerleşmeleri arasında özel bir yere sahip.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Stari Grad Ovası (Hırvatistan)
Milattan önce 4. yüzyılda Paros’lu Yunanlılar tarafından sömürgeleştirildiğinden bugüne kadar korunan bu alan, yüzyıllardır süregelen üzüm ve zeytin yetiştiriciliğiyle Yunan uygarlığından günümüze kalan önemli yapıtlardan biri olarak anılıyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Tarihî Camagüey Merkezi (Küba)
Küba’nın İspanyollar tarafından kurulan ilk yedi şehrinden bir tanesi olan Camagüey, uzun yıllar boyunca büyükbaş hayvan ve şeker endüstrisinin merkezi olarak kaldı. 1528’de bugünkü halini alan merkez, ufak meydanları, dar sokakları, patikaları ve düzensiz yerleştirilmiş yapılarıyla, Latin Amerika sömürge şehirleri arasında farklı ve önemli bir yere sahip.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Vauban Surları (Fransa)
Fransa’nın batı, kuzey ve güneyinde uzanan Vauban Surları, Kral 14. Louis’nin askerî mühendisi Sébastien Le Prestre de Vauban’ın (1633-1707) işleri arasında en önemlilerinden bir tanesi olarak kabul ediliyor. Geniş bir alana yayılan bu surlarda büyük kuleler, ovalar üzerine inşa edilen kaleler, kale burçları, hisarlar bulunuyor. Batı tipi askerî mimarînin klasik örneklerinden bir tanesi olan bu surlar, Avrupa tarihi açısından da önemli bir yere sahip.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Berlin’deki modernist sosyal konutlar (Almanya)
Berlin’in sosyal, politik ve kültürel olarak büyük gelişme kaydettiği Weimar Cumhuriyeti zamanında, 1910 ve 1933 yılları arasında inşa edilen bu konutlar, düşük gelir grubundan insanlar için konut çözümleri üretmesi; planlamaya, mimarlığa ve bahçe tasarımına yeni bir bakış açısı getirmesi açısından önem arz ediyor. Yeni kentsel ve mimarî tipolojiler yaratan, yenilikçi tasarım çözümleri üreten, teknik ve estetik buluşlara imkân tanıyan yapılarda Bruno Taut, Martin Wagner ve Walter Gropius gibi büyük mimarların imzası bulunuyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Ermeni Manastırı Topluluğu (İran)
İran’ın kuzeybatısında bulunan bu üç manastır, Ermenilerin Ortodoks Hıristiyan inancının önemli birer parçası olarak kabul ediliyor. Topluluk, St Thaddeus, St Stepanos ve Dzordor Şapelinden oluşuyor. Ermeni mimarîsinin evrensel değerinin ve dekoratif geleneğinin önemli birer parçası olan manastırlar, Bizans, Ortodoks ve Persler gibi diğer bölgesel kültür gruplarıyla olan ilişkisiyle de önem arz ediyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Haifa’daki ve Batı Galilee’deki Baha’i Kutsal Mekânları (İsrail)
Baha’i’nin güçlü hac geleneğini ve yoğun bir kutsallığı birleştiren bu mekânlarda, 26 bina, tarihî eserler ve alanlar bulunuyor. Bahá’u’lláh Türbesi ve Báb Mozolesi, yapıtlar arasında en çok göze çarpanları olarak kabul ediliyor. Bu mekânlarda, aynı zamanda konutlar, bahçeler, neoklasik modern yapılar ve bir de mezarlık bulunuyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Mantua ve Sabbioneta (İtalya)
İtalya’nın kuzeyindeki Po Vadisi’nde bulunan Mantua ve Sabbioneta, Rönesans tarzı şehir planlamanın en önemli örneklerinden bir tanesi. Mantua, hal-i hazırda var olan bir şehrin yenilenmesi ve dönüşmesi konusunda örnek olurken, Sabbioneta ise dönemin ideal kentini planlama konusundaki teorileri birleştiriyor. Roma döneminden bu yana yaşayan Mantua, 11. yüzyılda inşa edilmiş bir kubbeli yapıyla birlikte, bir de Barok tiyatroya sahip. 16. yüzyılda Vespasiano Gonzaga Colonna tarafından inşa ettirilen Sabbioneta ise, birbirini dik kesen çizgilerden oluşan ızgara planıyla dikkat çekiyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Mijikenda Kaya Ormanları (Kenya)
Kenya’nın yerli halklarından Mijikendaların (Kaya olarak da bilinirler) yerleşim yerleriyle birlikte, 200 kilometrelik geniş bir alanda uzanan 11 ayrı ormandan oluşan bu ormanlar, 16. yüzyılda burada yaşamaya başlamış, 1940’larda terk edilmiş bir medeniyete ev sahipliği yapmış olmasıyla, hâlen yaşayan bir geleneğin tanığı olmaya devam ediyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Melaka ve George Town (Malezya)
Bu iki şehir, Malezya’nın 500 yıllık geleneğinin önemli birer aynası olmasıyla tanınıyor. Kültürlerarası iletişimi imleyen, idarî yapıları, kiliseleri, meydanları ve kaleleriyle 15. yüzyılın Malay Sultanlığı, Portekiz ve Hollanda yönetimlerinin izlerini taşıyan şehirler, Asya ve Avrupa uygarlıklarının birleşme noktalarından bir tanesi olarak selamlanıyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
San Miguel ve Jesús de Nazareno de Atotonilco Tapınağı (Meksika)
İlk olarak 16. yüzyılda inşa edilen şehir, 18. yüzyılda yapılan dinî ve sivil mimarî örnekleriyle, Meksika Barok sanatının en önemli merkezlerinden bir tanesi haline geldi. Şehre 14 km mesafede bulunan tapınak da, Barok sanatının ve mimarîsinin İspanyol sularındaki en çarpıcı örneklerinden bir tanesi.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Le Morne (Mauritius)
Mauritius’un güneybatısında, Hint Okyanusu’nun hemen yamacındaki Le Morne, 18. yüzyılda ve 19. yüzyılın başlarında, kaçak kölelerin ve mahkûmların sığındığı bir yerdi. Dağın yaşamdan izole olmuş, sık çalılı ve ulaşılmaz tepeleri, kaçak köleler için iyi bir sığınma mekânı yaratıyordu. Zamanla Le Morne Dağı kölelerin özgürlük mücadelesinin, çektikleri acıların ve yitirdikleri canların sembolü olmaya başladı.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Kuk Erken Dönem Mimarî Alanı (Papua Yeni Gine)
Deniz seviyesinin 1500 metre üzerinde, 116 hektarlık bataklık arazide bulunan bu alan, 10 bin yıla yakın süredir varlığını sürdürebilen ender mekânlardan. Yaklaşık 6500 yıl öncesinin tarım toplumuna ve teknolojik gelişimlerine ışık tutan bu iyi korunmuş arkeoloji alanı, bu kadar uzun yıllara yayılmış bir kültüre hâlen evsahipliği yapıyor olmasıyla, dünyanın sayılı değerleri arasında gösteriliyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
San Marino Tarihî Şehir Merkezi ve Titano Dağı (San Marino)
55 hektarlık alana yayılan, Titano Dağı’nı da içine alan şehir merkezi, 13. yüzyıla kadar uzanan bir tarihe sahip. Şehir merkezinde tarihî surlar, geçitler ve mahzenlerin yanı sıra, 19. yüzyıldan kalma bir bazilika, 14 ve 16. yüzyıldan kalma rahibe manastırları ve 19. yüzyılda inşa edilmiş Palazzo Publico bulunuyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Al-Hijr Arkeoloji Alanı (Madâin Sâlih) (Suudi Arabistan)
Al-Hijr, Suudi Arabistan’ın ilk kültür mirası olma özelliğini kazanan mekânı oldu. Alanda, MÖ 1. yüzyıldan kalma, iyi korunmuş, süslü cepheli mezarlıklar bulunuyor. Aynı zamanda 50 kadar eski belge ve mağara resimlerine de ulaşmak mümkün. Al-Hijr, Nabatean kültürüne ve uygarlığına ışık tutan 111 adet mezarlığa, su kemerlerine ve diğer Nabatean mimarî eserlerine evsahipliği yapıyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Karpat Dağları’nın Slovakya tarafındaki ahşap kiliseler (Slovakya)
Bu bölgede bulunan 2 Katolik, 3 Protestan ve 3 Yunan Ortodoks Kilisesi, 16. ve 18. yüzyıllar arasında inşa edilmiş. Yerel dinî mimarînin en önemli örneklerinin görülebildiği bu alanda, Latin ve Bizans kültürleri bir araya geliyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Albula’daki Raetia demiryolu / Bernina Kültürel Alanı (İsviçre ve İtalya)
İsviçre Alplerini arşınlayan iki tarihî demiryolu, bu bölgede buluşuyor. 1904’te açılan Albula hattı, 67 km boyunca uzanarak alanın kuzeybatısını kapsıyor. 42 tünel, 144 viyadük ve köprüler, tren yolu boyunca yolculuğa eşlik ediyor. 61 kilometrelik Bernina geçişinde ise 13 tünel, 52 viyadük ve köprüler bulunuyor. Her iki hattın da bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine ve yaşam standartlarına büyük etkisi olmuş. Aynı zamanda teknik, mimarî, mühendislik ve doğayla bütünleşme isteği, alanın her yerinde göze çarpıyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Roi Mata Alanı (Vanuatu)
Vanuatu’daki ilk kültürel miras alanı olan Roi Mata’da, 17. yüzyıldan kalma Efate, Lelepa ve Artok adaları bulunuyor. Alan, adını Roi Mata isimli bir ruhanî liderden alıyor. Burada Roi Mata’nın evi, ölüm yeri, vücudunun yakıldığı mekân görülebiliyor. Liderin dilden dile dolaşan hikâyelerine ve herkese yansıttığı ahlâkî değerlere tanıklık etmek adına, büyülü bir mekân olarak görülüyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Doğal mekânlar
Joggins Fosil Uçurumu (Kanada)
689 hektarlık bu paleontolojik alan, Kanada’nın doğusundaki Nova Scotia boyunca uzanıyor. Bölge, 354 milyon yıl öncesine ait Carboniferous döneminden fosillerin bulunduğu alan olarak biliniyor. Aynı zamanda 318 milyon yıl öncesine ait yeryüzü yaşamından en anlaşılır ve net kanıtların çıkartıldığı yer de, burası olmuş. Toplam 96 farklı cinsten 148 tür fosilin bulunduğu alanda, aynı zamanda 20 de ayak izi bulunmuştu.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Sanqingshan Dağı Ulusal Parkı (Çin)
Çin’in kuzeydoğusundaki Jiangxi bölgesinde bulunan 22950 hektarlık bu alan, eşsiz tepeleri ve doruklarıyla tanınıyor. 1817 metrelik Sanqingshan Dağı ise, alanın güzelliğine eşlik ediyor. Aynı zamanda park boyunca uzanan ormanlar, pek çoğu 60 metreden uzun şelaleler ve göller de, bölgeyi gerçek bir kültürel miras alanı kılıyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Kaledonya Lagünleri (Fransa)
Alanda, Fransa’nın Pasifik Okyanusu kıyılarındaki en etkileyici kayalıkları ve resifleri bulunuyor. Lagünler, aynı zamanda pek çok farklı bitki örtüsüne ve balık türüne de evsahipliği yapıyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Surtsey (İzlanda)
İzlanda’nın güney kıyılarından 32 km uzaklıkta bulunan bu volkanik ada, 1963-1967 tarihleri arasında yaşanan patlamalarla oluşmuş. İnsan yaşamının bulunmadığı ada, bitkilerin ve hayvanların kendilerine nasıl bir yaşam alanı kurabileceğini kanıtlaması açısından da görülmeyi hak ediyor. Adayı 1964’ten bu yana inceleyen araştırmacılar, okyanus akıntılarıyla taşınmış kökler, mantarlar, bakteriler ve küflerle karşılaşmış. Surtsey’de ayrıca kaydedilmiş 89 ayrı kuş türü bulunuyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Saryarka – Kuzey Kazakistan’ın bozkırları ve gölleri (Kazakistan)
Bu bölgede iki farklı koruma alanı bulunuyor: Toplamda 450.344 hektarlık alanı kaplayan Naurzum ve Korgalzhyn Eyaletleri. Göçmen kuşlar için hayatî öneme sahip sulak alanların bulunduğu bölgede, tehlike altındaki pek çok hayvan türü de yaşıyor. Beyaz Sibirya turnası, Dalmaçya pelikanı, Pallas kartalı gibi pek çok nadir rastlanan türün doğal yaşam alanı olan Saryarka, Afrika, Avrupa ve Güney Asya’dan kuş türlerinin de göç yolları üzerinde bulunuyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Monarch Kelebek Biyosferi (Meksika)
Mexico City’nin 100 km kuzeyinde bulunan bu alan, 56.259 hektara yayılıyor. Her sonbaharda Kuzey Amerika’dan gelen milyonlarca, hatta belki milyarlarca kelebek, ormanlık alanlarda küçük gruplar halinde yaşıyor. Kelebekler, ilkbahar geldiğinde Doğu Kanada’ya geçerek 8 ay sürecek göçlerini gerçekleştiriyor. Geçen bu süre içinde, 4 kelebek jenerasyonu doğuyor ve ölüyor. Yeni doğan kelebeklerin Meksika’ya dönüş yolunu nereden bildikleri ise, bir gizem olarak kalmaya devam ediyor.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Sardona Tektonik Bölgesi (İsviçre)
İsviçre’nin kuzeydoğusunda bulunan bu dağlık alan, yüksekliği 3000 metreyi geçen 7 zirvesi bulunan dağlık bir bölgeyi içeriyor. 32850 hektarlık alanda, jeolojik çöküntüler sonucu oluşmuş yer şekillerinin en nadide örnekleri görülebiliyor. Bölge, 18. yüzyıldan bu yana gerçekleşen jeolojik araştırmalar için doğal bir laboratuar işlevi görmüş.
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Socotra Archipelago (Yemen)
Hint Okyanusu’nun kuzeybatısında, Aden Körfezi’nin yakınlarında bulunan, 250 km uzunluğundaki bu bölgede, 4 ada ve 2 adacık bulunuyor. Alanın özelliği, zengin ve çeşitli bitki ve hayvan türlerine evsahipliği yapıyor olması: Adada bulunan 825 bitki türü, sürüngenlerin %90’ı ve salyangozların %95’i, dünyanın başka hiçbir yerinde yaşamıyor. Adalar ve adacıklar, aynı zamanda barındırdığı 192 kuş türüyle de önem arz ediyor. 730 farklı tür balık ve 300 farklı türde yengeç, ıstakoz ve karides ise cabası…
Dünya'dan Kültürel Mekânlar.. (Açıklama Foto)
Kaynak: UNESCO



Konu GUNBAN tarafından (24-Eylül-2009 Saat 14:50 ) değiştirilmiştir.
zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür eden 6 üye:
bahriaskin (24-Eylül-2009), cpl (03-Nisan-2011), Fatih GÜRIŞIK (26-Eylül-2009), GUNBAN (24-Eylül-2009), tegagaic (24-Eylül-2009), ŞEYMA GÜL (09-Ağustos-2014)

Alt 23-Eylül-2009, 23:17   #2 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart

Çok güzel bir bilgilendirme,teşekkürler Zümrüt hanım..
__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 24-Eylül-2009, 11:39   #3 (permalink)
tegagaic
Özel Üye
 
tegagaic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 05-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Manisa
Mesajlar: 178
Teşekkürleri: 92
97 mesajına 351 kere teşekkür edildi.
Standart

Yararlı bilgilendirme ,güzel fotoğraflar.Emeğinize sağlık Zümrüt Hanım.
__________________
Hayat, silgi kullanmadan resim yapma sanatıdır.
tegagaic isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Alt 24-Eylül-2009, 14:47   #4 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

Zümrüt hanım bu güzel paylaşım için teşekkürler..
UNESCO Türkiye'den niçin örnek vermemiş acaba.Bulamadılar mı desek. Oysa bu topraklar bir kültür mozaiğidir.
__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 24-Eylül-2009, 23:40   #5 (permalink)
SaBaH GüNeŞi
Özel Üyeler
 
SaBaH GüNeŞi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Balıkesir
Yaş: 44
Mesajlar: 998
Teşekkürleri: 416
494 mesajına 2.408 kere teşekkür edildi.
Standart

Teşekkürler Zümrüt hanım...
__________________
İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben, ölümlü Mustafa Kemal; diğeri milletin içinde yaşattığı Mustafa Kemal'ler ülküsüdür. Ben onu temsil ediyorum.Herhangi bir tehlike anında ben ortaya çıktımsa, beni bir Türk anası doğurmadı mı, Türk anaları daha Mustafa Kemal'ler doğurmayacaklar mı? Mutluluk Milletindir, benim değildir.. .
SaBaH GüNeŞi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Alt 26-Eylül-2009, 14:48   #6 (permalink)
Fatih GÜRIŞIK
Özel Üye
 
Fatih GÜRIŞIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Kayseri
Yaş: 42
Mesajlar: 983
Teşekkürleri: 856
476 mesajına 1.541 kere teşekkür edildi.
Standart

Zümrüt Hanım,çok faydalı ve değerli bir paylaşım,ellerinize sağlık,çok teşekkürler..
Fatih GÜRIŞIK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 09-Ağustos-2014, 14:20   #7 (permalink)
ŞEYMA GÜL
Yeni Üye
 
Üyelik tarihi: 09-Ağustos-2014
Ad- Soyad: Şeyma Gül
Yaş: 43
Mesajlar: 10
Teşekkürleri: 13
0 mesajına 0 kere teşekkür edildi.
Standart Cevap: Dünya'dan Kültürel Mekânlar(Açıklama ve Foto)

Bilgi paylaşımı için çok teşekkürler.
ŞEYMA GÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
dünyadan, foto, kamboçya, kültürel, mekânlar, mekânlaraçıklama, preah, tapınağı, vihear


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: https://www.bizimcografya.com/ders-notlari/2704-dunyadan-kulturel-mekanlar-aciklama-ve-foto.html
Konuyu Başlatan For Type Tarih Hits
Untitled document This thread Refback 25-Kasım-2012 12:03 2

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:34.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq