Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> GENEL

GENEL Her konuda yazıp çizebileceğiniz bölümümüz.

Tüm dünyanın peşinden koştuğu türk

Tüm dünyanın peşinden koştuğu türk Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) Dr. Hakan Gürsu ve genç öğrencileri tarafından kurulan Designnobis şirketi, buluşları ile dünyayı şaşırtıyor. Firma tarihi bir buluşa daha imza attı ve susuz ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 09-Kasım-2010, 00:47   #1 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart Tüm dünyanın peşinden koştuğu türk



dünyanın peşinden koştuğu türk


Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) Dr. Hakan Gürsu ve genç öğrencileri tarafından kurulan Designnobis şirketi, buluşları ile dünyayı şaşırtıyor.



Firma tarihi bir buluşa daha imza attı ve susuz yangın söndürme aracını imal etti.
Üniversite hocası Hakan Gürsu ve onun genç ekibinden oluşan şirket, dünyanın ilk susuz çalışan yangın söndürme aracını üretmeyi başardı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) Dr. Hakan Gürsu ve genç öğrencileri tarafından kurulan Designnobis şirketi, buluşları ile dünyayı şaşırtıyor. 5 yıl önce Ankara'da faaliyete geçen firma, mobilyadan oyuncağa, ulaşımdan sağlığa birçok alanda sayısız buluşa ve yeniliğe imza attı.

Çalışmalar dünyada da ses getirdi ve firma bilim dünyasının neredeyse bütün ödüllerini topladı. Marinaya gerek duymayan tekne, güneş enerjisi ile çalışan yat, sulamada kaybı en aza indiren su kapanı Hakan Gürsu ve ekibinin öne çıkan buluşlarından bir kaçı. Firma bu yıl ise tarihi bir buluşa daha imza attı ve susuz yangın söndürme aracını imal etti. 17 ayrı patente sahip olan susuz yangın söndürme aracı, bugüne kadar 14 ulusal, 12 de uluslararası ödül kazandı. 'Fire Knight' (Ateş Şövalyesi) ismi verilen araç, orman yangınlarını toprak veya kum kullanarak söndürüyor. Kendi ürettiği elektrikle hareket eden araç, yangın öncesi ve sonrası her türlü arazide hizmet verebiliyor. Toprak ve kum gibi bulduğu malzemeyi kullandığı için uluslararası otoriteler tarafından geleceğin en çevreci çözümü olarak kabul ediliyor.

YAKITSIZ ÇALIŞIYOR
Araçta her hangi bir patlama riskine karşı yakıt bulunmuyor. Bunun yerine araçta altı ayrı elektrik motoru bulunuyor. Önünde yer alan materyali kepçe gibi kullanarak yolunu açıyor. Diğer bir önemli özelliği ise püskürtme menzilinin yüksekliği. Ateş şövalyesi, yerden aldığı toprağı kum haline getirdikten sonra rüzgâra karşı 100 metreye kadar püskürtebiliyor.

İKİ YIL AR-GE
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisini davet ederek projeyle ilgili bilgi aldığını söyeleyen Gürsu, "Şuan tek bir ürün var elimizde. Ancak sektörün iki devinden üretim için talep var. Türkiye'de üretilecek ve ihracat getirisi oldukça yüksek olacak"

YAKITSIZ DÜNYAYI DOLAŞTIRAN YAT
Güneş ve rüzgâr enerjisi kullanan, deniz suyundan tatlı su çevrimini gerçekleştiren ve karbondioksit atık üretmeyen geleceğin alternatif teknelerinden birisi olarak tasarlandı. New York'ta her yıl düzenlenen ve dünyanın en prestijli yarışmalarından birisi kabul edilen "Uluslararası Tasarım Ödülleri'nde ise birincilik kazandı.

KARAYA PARK EDİLEN TEKNE
Hakan Gürsu'nun tasarladığı bu tenke ile marina sorunu bitiyor. Katlanabilir özelliğe sahip tekne rahatlıkla karaya park edilebiliyor. Enerji olarak yine güneşten ve rüzgardan istifade ediliyor.

(kaynak: mynet.com)


zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
bahriaskin (09-Kasım-2010), izobar (09-Kasım-2010)

Cevapla

Etiketler
dÜnyanin, dünyanın, koştuğu, peşinden, tüm, türk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:24.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq