Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> GENEL

GENEL Her konuda yazıp çizebileceğiniz bölümümüz.

La Times yeni dünya düzeninde Türkiye'de oyuncu

La Times yeni dünya düzeninde Türkiye'de oyuncu La Times: yeni dünya düzeninde Türkiye de Oyuncu Bu haberi paylaş: Akıcı, Anlaşılır ve Ekonomik İngilizce Burada Los Angeles Times gazetesince yayınlanan bir makalede yeni bir ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25-Ağustos-2011, 11:26   #1 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart La Times yeni dünya düzeninde Türkiye'de oyuncu

La Times: yeni dünya düzeninde Türkiye de Oyuncu

Bu haberi paylaş: Times yeni dünya düzeninde Türkiye'de Times yeni dünya düzeninde Türkiye'de

Times yeni dünya düzeninde Türkiye'de
Akıcı, Anlaşılır ve Ekonomik İngilizce Burada Times yeni dünya düzeninde Türkiye'de

Los Angeles Times gazetesince yayınlanan bir makalede yeni bir dünya düzeninin hızla ortaya çıktığı, bu yeni düzende ABD'nin önemli bir oyuncu olmayı sürdüreceği ancak başkaların da bulunacağı belirtti.
Los Angeles Times gazetesince yayınlanan bir makalede yeni bir dünya düzeninin hızla ortaya çıktığı, bu yeni düzende ABD'nin önemli bir oyuncu olmayı sürdüreceği ancak başkaların da bulunacağı belirtirken Çin, Rusya, Hindistan, Türkiye, Japonya, Güney Kore ve Brezilya'yı hesaba katmak gerekeceği görüşü dile getirildi. Yeni bir dünya düzeninin hızla ortaya çıktığı, bu yeni düzende ABD'nin önemli bir oyuncu olmayı sürdüreceği ancak Çin, Rusya, Hindistan, Türkiye, Japonya, Güney Kore ve Brezilya'yı da hesaba katmak gerekeceği yorumu yapıldı.

ABD'nin en büyük gazetelerinden Los Angeles Times, "Yeni bir Dünya Düzenini Şekillendirirken" başlıklı bir makaleyi yayımladı. Boston Üniversitesi Tarih ve Uluslar arası İlişkiler Profesörü Andrew J. Bacevich imzasını taşıyan makalede tarihin yeni bir Çağa girdiği öne sürüldü.

Bugün ABD'den "tek süper güç" olarak bahsetmenin, General Motors'un dünyanın 1 numaralı araba üreticisi olmasıyla övünmek kadar anlamsız olduğunu belirten Bacevich, kurulmakta olduğunu savunduğu yeni dünya düzene ilişkin olarak şunları da yazdı:

"Yeni bir dünya düzeni hızla ortaya çıkıyor. Bu düzende ABD, kuşkusuz, çok önemli bir oyuncu olmayı sürdürecek. Ancak ABD'nin yanı sıra başkaları da olacak. Aralarında Çin ön planda, ama Rusya, Hindistan, Türkiye, Japonya, Güney Kore ve Brezilya da hesaba katılmayı talep ediyor. (Halen kargaşaya yuvarlamış olan Avrupa'nın ise, bu grupta oynamak iÇin gereken irade ve para sağlayabileceği bilinmiyor). "

Makalede Washington'un, bu jeopolitik dönüşümü önlemek iÇin yapabileceği bir şey bulunmasa da, Yükselen bu çok kutuplu dünyanın istikrarlı olması iÇin bir şeyler yapabileceği ve yapması gerektiği savunuldu.

Bu çerçevede "Çok kutupluluğun karışıklığı beraberinde getirdiği" vurgulanırken "güç kullanımına sınırlamalar getirilmesine yönelik müzakerelerin yapılması, giderek kıtlaşan doğal kaynaklara yönelik rekabete kuralların getirilmesi, silahların azaltılması ve diplomatik dikkatin sorunlu bölgelere artan şekilde odaklanması" gibi önerilerde bulunuldu. - Ankara
Ankara Haber Ajansı [2935546] Haber Yayın Tarihi : 17.08.2011 11:32


__________________



Yalan dünya deriz ama yalan olan dünya değil insanlardır. Doğada, insanların ağzından çıkanlar hariç, her şey gerçektir. Yalancı çiçek, sahtekâr kuş, üçkâğıtçı balık yoktur

(Metin Münir)


zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür edenler:
bahriaskin (27-Ağustos-2011)

Cevapla

Etiketler
dünya, düzeninde, oyuncu, times, türkiyede, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:07.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq