Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

SINAVLAR

> KPSS

KPSS KPSS sınavı ile ilgili paylaşımlar.

2010-KPSS Sonuçlarında Soru İşaretleri.. Bu İşin Arkasında Kimler Var?

116 adet Eğitim bilimleri ham sorularının yani daha baskıya girmeden önce düzenlenen soruların cevap anahtarı ile birlikte Email yoluyla kişilere servis edildiği ortaya çıktı, bir email adresinin kime ait olduğuna dair bilgi Eğitim ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 28-Ağustos-2010, 12:10   #21 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart

116 adet Eğitim bilimleri ham sorularının yani daha baskıya girmeden önce düzenlenen soruların cevap anahtarı ile birlikte Email yoluyla kişilere servis edildiği ortaya çıktı, bir email adresinin kime ait olduğuna dair bilgi Eğitim sen genel başkanlığına gönderilmiş,gönderilen bu email adresine dosyanın kim tarafından gönderildiği ve daha başka kimlere servis edildiğinin araştırılması için savcılığa başvuruldu.Bu yolsuzluk mutlaka ortaya çıkacaktır , ösym nin yanlış değerlendirdiği seçenekleri 120 doğrusu olan kişilerin hepsinin aynı yanlışı yapmaları bile soruların servis edildiğinin kanıtıdır. Muhtemelen sınav iptal edilecektir,çünkü olay ciddi boyutlara ulaşmıştır,ama bu iptalde gecesini gündüzüne katıp gerçekten çok sıkı bir şekilde çakılıpta güzel puan alan kişiler mağdur olacaklardır.Olay bazı kişiler tarafından ciddiye alınmasada gerçekten bu bir skandaldır,başkada izahı yoktur...
__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cahit ERAYDIN kullanıcısına teşekkür eden 3 üye:
erman (29-Ağustos-2010), nuzi (29-Ağustos-2010), Tugay NAYKI (02-Eylül-2010)

Alt 28-Ağustos-2010, 15:46   #22 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart

BASINDAN

"Bu sorular ayağa düşmüş"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KPSS'den önce eğitim bilimleri sorularının ham halinin Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2007'de mezun olan bir kişinin e-mail adresine servis edildiğini öne sürdü.

Koncuk, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, sendika tarafından yapılan tespitlere göre, KPSS'ye ilişkin iddiaların 50-100 kişiyle sınırlı olmadığını, binlerce kişiye soruların servis edildiğini yüzde 100 ispat ettiklerini savundu.

Olayların ortaya çıkmasından adeta bir korku duyulduğunu iddia eden Koncuk, ''Bu işi yapanların ortaya çıkmasından da korkuluyor. Belki bu olaylar, geçmiş yıllarda da yapıldı ancak, bu yıl ortaya çıktı. (Benim adamım yaparsa her şey mübahtır) anlayışı Türkiye'yi uçurumun kenarına sürükler, bu anlayıştan kurtulmak lazım. Ahlaksızlığı yapan ahlaksızdır, namussuzluğu yapan namussuzdur. Bunu tespit edemediğimiz sürece emin olun ülkenin geleceği hiç de iyi değildir'' dedi.

''ŞİFRE VERİLEREK SORULAR DAĞITILDI İDDİASI''

Koncuk, sözlerinin ardından KPSS eğitim bilimleri sorularını içeren ''PDF'' formatında bir dosyayı gazetecilere gösterdi.

Dosyanın 5 Temmuz 2010'da saat 14.22'de oluşturulduğunu anlatan Koncuk, dosya tarihinin değiştirilmediğini, orijinal dosya üzerinde değişiklik yapılmadığını da tespit ettiklerini söyledi.

Konucuk, sınavın 10 Temmuzda, eğitim bilimleri testinin de aynı gün öğleden sonra yapıldığını anımsatarak, şu iddialarda bulundu:

''Bu dosya 5 Temmuzda oluşturuldu. Bu dosyada ne var? Dosya, sınavdan beş gün önce oluşturulmuş. Bu dosya bizim tespit ettiğimiz bir e-mail adresine gönderiliyor. O e-mail adresini hukuken suç olduğu için söylemeyeceğim. Ama bu bilgiyi ve o e-mail adresinin sahibini biz tespit ettik. Bu sorular o e-mail adresine gönderilmiş. Bu yüzde yüz. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden 2007'de sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olmuş bir KPSS adayına ait hotmail uzantılı bir e-mail bu. Bu kişi erkek ve doğum yeri İç Akdeniz'e doğru bir ilimizin ilçesi. Ayrıca sınavda tam puan da alamamış. Bu sorular, muhtemelen her il merkezindeki onlarca kişiye gönderildi ve onların e-mail adresinin üzerinden başkaları bu soruları aldı.

Yani bir e-mail adresine sorular geliyor. Ben arıyorum birilerini ve 'benim e-mail adresime gir şifresi de şu. Bu şifreden soruları al' diyorum. Şöyle de olabilir. Bunların eğitim bilimleri sınavına ait olduğu da söylenmemiş olabilir. 'Al bundan faydalan' da denilmiş olabilir. Yani kopya olduğu anlaşılmasın diye. Bu da mümkündür.''

Bu olayı tesadüfen yakaladıklarını dile getiren Koncuk, ''İlleri aşmışız ilçelere kadar bu sorular servis edilmiş'' dedi. Koncuk, bu bilgileri istendiği takdirde, savcılığa, YÖK Denetleme Kurulu'na ve Devlet Denetleme Kurulu'na vereceklerini söyledi.

''IP ADRESLERİNDEN TESPİT EDİLSİN''

Kimlerin söz konusu e-mail adresine girdiğinin IP adreslerinden tespit edilebileceğini belirten Koncuk, ''eğitim.son'' adıyla oluşturulmuş bu dosyanın başka hangi e-mail adreslerine gittiğinin de hotmail sağlayıcıları tarafından belirlenebileceğini söyledi.

İsmail Koncuk, bu kişinin bulunduğu ilçenin kopya işlerinin merkezi olduğunu düşünmediğini de dile getirerek, ''O, e-mail adresine başka e-mail adreslerinden soruların gelmesi kuvvetle muhtemel. Yani yetkililer çok net olarak bu e-mailin nereden gönderildiğini ortaya çıkarabilir'' dedi.

''SORULAR HAM HALİYLE SERVİS EDİLMİŞ İDDİASI''

Tespit ettikleri dosyada yer alan soruların ''ham'' olduğunu, asıl sınavdakilerden ufak tefek farklılıklar gösterdiğini ve dosyada sınavdaki 4 sorunun bulunmadığını dile getiren Koncuk, ''Bu durum, soruların daha baskıya girmeden, birilerinin eline geçtiğini, e-mail adreslerine servis edildiğini gösteriyor. Telefon trafiğiyle de belli gruplara servis edilmiş'' dedi.

Bu grupların savcı tarafından belirlenmesi gerektiğini ifade eden Koncuk, ''Bu, kesinlikle kendi mensuplarına, menfaat temin etmek isteyen, öncelik kazandırmak isteyen bir grubun işi. Bunu ortaya çıkarmak benim işim değil. Araştırmalarda bunların hangi gruplara ait olduğu da ortaya çıkacaktır'' diye konuştu.

''Servis edilen sorularda, asıl sınavdaki sorularda bulunmayan bazı yazım ve ifade bozukluklarının bulunduğunu'' iddia eden Koncuk, ''Bu ham metin olduğu için birileri alelacele bu soruları bir yere göndermiş. Ama ÖSYM, bunları baskıdan önce düzeltmiş'' dedi.

''DOST VE AKRABALARINA DA VERMİŞLERDİR''

Soruları ele geçirenlerin dost ve akrabalarına da bu soruları vermesinin mümkün olduğunu vurgulayan Koncuk, ''Şunu çok net söyleyebiliriz. Bu sorular, yüzlerce değil, binlerce insana gönderilmiştir. Hatta sorular öylesine ortada gezmiş ki ayağa düşmüş'' diye konuştu.

Bu tespitlerinin ardından savcılık, Devlet Denetleme Kurulu, YÖK Denetleme Kurulu'nun gerekeni yapması gerektiğini belirten Koncuk, ''Bu işin üzerine gidilirse bu işe karışmış olan hemen herkes çorap söküğü gibi ortaya çıkacaktır. Bilgisayar aleminde yazdığınız her kelime attığınız her adım kayıt altına alınır'' diye konuştu.

Koncuk, bunların ortaya çıkarılmaması halinde olayların arkasında başka konuların bulunduğunu düşüneceklerini söyledi.

''SINAV SİSTEMİ MERCEK ALTINA ALINMALI''

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın ''düzgün bir adam'' olduğuna inandığını dile getiren Koncuk, ''Ama Yarımağan'ın altında yüzlerce insan var. Onun için ÖSYM sınav sisteminin de bir mercek altına alınması, sorgulanması gerektiğini olaylar gösteriyor'' dedi.

Koncuk, soruları hakkıyla yapanları korumak istediklerini dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı:

''Elimizde yarım bardak su var. İçerisine yüzde 10 kadar lağım suyu karışmış. (Şu tarafı temiz kalmış şu tarafını içeyim) deme hakkını kendimizde bulabilir miyiz? Bu kadar olaydan sonra (ben hakkımla yaptım) diyen insanlara güven kalır mı? Tüm derdimiz haksızlığa uğrayanlara hakkını teslim etmeye çalışmak. Ama artık bu kadar geniş boyut kazanmış olaylar yaşandıktan sonra (ben hakkımla almıştım, benim durumum ne olacak?) sorusu bayat kalıyor.''
__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cahit ERAYDIN kullanıcısına teşekkür eden 3 üye:
erman (29-Ağustos-2010), Tugay NAYKI (02-Eylül-2010), zumrut_ (28-Ağustos-2010)
Alt 28-Ağustos-2010, 19:05   #23 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

Açıklamalar ve bulgular açıkça göstermektedir ki sorular ve cevapları servis edilmiştir.
Bu anlamda sınavın iptali tek başına yeterli olmayıp, bu işin içinde ya da arkasında olanlar da tesbit edilmeli, gerekli hukuki işlemler yapılmalıdır.
__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
GUNBAN kullanıcısına teşekkür eden 3 üye:
erman (29-Ağustos-2010), Tugay NAYKI (02-Eylül-2010), zumrut_ (28-Ağustos-2010)
Alt 29-Ağustos-2010, 15:59   #24 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

Bir haber daha..Arkası kesilmeyecek zaten..

'Soruları komisyondaki akademisyen sızdırdı'

KPSS skandalında, soruların e-mailine gönderildiği B.S. adlı adayla görüşen kişiyi VATAN buldu

Kenan BUTAKIN / VATAN

KPSS sorularının çalındığı söylentilerinin ardından dün Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sınavdan 5 gün önce soruların Uludağ Üniversitesi mezunu bir kişinin e-mail adresine gönderildiğini öne sürdü.

Soruların e-mailine gönderildiği B.S. adlı adayla görüşen kişiyi VATAN buldu. Öğretim üyesi Hasan Can Oktaylar, B.S.’nin, soruları sınav komisyonunda bulunan bir akademisyenden almış olabileceğini söyledi.

Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Bilimleri Öğretim Üyesi Hasan Can Oktaylar, e-maille soruları alan kişiyle konuştuklarını VATAN’a anlattı.

KPSS’de ortaya çıkan e-mail ile soruların gönderildiği iddiasından sonra, soruları aldığı belirtilen B.S. isimli adayla görüşen Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Hasan Can Oktaylar VATAN’a konuştu. B.S.’nin soruları sınav komisyonunda bulunan bir akademisyen veya sekreterden almış olabileceğini belirten Oktaylar şunları söyledi:

Ankara’ra görüştük

“KPSS’ye giren birkaç aday benim yanıma geldi ve bir arkadaşlarının sınavdan önce ders çalışmadığını ve sürekli sınav komisyonunda tanıdığı bir kişi tarafından soruların kendisine ulaştırılacağını söylediğini belirtti. Sınavda bu kişi 94 puan almış ve Eğitim Bilimleri bölümünün de tamamını çözmüş. Ben konuyu araştırdım ve sürekli gizlenen bu adayı buldum ve Ankara’da görüştüm. Tam 2 saat konuştuk. İlk 20 dakika boyunca kopyayı inkar etmeye çalıştı. Ancak daha sonra dayanamadı ve soruların ÖSYM’nin sınav komisyonundan bir tanıdığı vasıtasıyla kendisine e-mail olarak gönderildiğini açıkladı. Üstelik ham sorular da yanındaydı. Ancak o an bana vermedi. İkna etmeye çalıştım ve medyaya hiç değilse durumu anlatmamız gerektiğini söyledim. Ama beni dinlemedi
__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
GUNBAN kullanıcısına teşekkür eden 3 üye:
erman (29-Ağustos-2010), Tugay NAYKI (02-Eylül-2010), zumrut_ (30-Ağustos-2010)

Alt 30-Ağustos-2010, 19:07   #25 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

Öğretmen atamaları ertelendi

Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS ile ilgili iddialar konusunda durum netleşinceye kadar yarın yapılacak öğretmen atamalarını erteledi.


Milli Bakanı Nimet Çubukçu ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki görüşmeleri devam ederken bakanlıktan yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:
“Mevcut bilgi ve belgelerde 2010 KPSS eğitim bilimleri sınavında usulsüzlük yapıldığına ilişkin kesin bulguya rastlanmadığı, konunun Cumhuriyet Savcılığına intikal ettiği, ancak sınavın tümüyle iptal edilmesini gerektirecek bir durumun oluşmayacağı kanaati belirtilmiştir. YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığınca henüz soruşturma tamamlanmamakla birlikte, hazırlanan soruşturma ön raporunda ulaşılan deliller neticesinde sınavın bütünlüğünü etkileyebilecek bir durumun ortaya çıkma ihtimali belirtilmiştir. Durum netleşinceye kadar öğretmen atamalarının ileri bir tarihe ertelenmesi uygun bulunmuştur.”

AA
__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
GUNBAN kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
Tugay NAYKI (02-Eylül-2010), zumrut_ (30-Ağustos-2010)
Alt 31-Ağustos-2010, 23:03   #26 (permalink)
ayşecik
Yeni Üye
 
Üyelik tarihi: 19-Ağustos-2010
Yaş: 55
Mesajlar: 5
Teşekkürleri: 40
2 mesajına 3 kere teşekkür edildi.
Standart

birileri çalışır çabalar iyi bir puan alayım diye birileri de çeşitli kurumlar vasıtasıyla soruları ele geçirir...ne güzel adalet.sınavın iptal edilmesi gerek hemde hemen
ayşecik isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
ayşecik kullanıcısına teşekkür edenler:
Tugay NAYKI (01-Eylül-2010)
Alt 31-Ağustos-2010, 23:10   #27 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

ayşecik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
birileri çalışır çabalar iyi bir puan alayım diye birileri de çeşitli kurumlar vasıtasıyla soruları ele geçirir...ne güzel adalet.sınavın iptal edilmesi gerek hemde hemen
''Onlar engereklerlerdir, çıyanlardır.Onlar ekmeğimize, aşımıza göz koyanlardır.Tanı bunları....''
diye boşa dememiş şair.
__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
GUNBAN kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
SaBaH GüNeŞi (01-Eylül-2010), Tugay NAYKI (01-Eylül-2010)
Alt 01-Eylül-2010, 00:17   #28 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart

GUNBAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
''Onlar engereklerlerdir, çıyanlardır.Onlar ekmeğimize, aşımıza göz koyanlardır.Tanı bunları....''
diye boşa dememiş şair.
Yazmayım dedim ama duramadım .... Ülkemizde hangi mercıde bu gibi hiylekarlıklar yok her taraftan sahtekarlık fişkırıyor.Adamınız olmadımı işiniz oluyormu yok, paralıysanınz her kapı size açılıyormu evet. Valla ben hiç şaşmıyorum çok doğal karşılıyorum . Çocuktum duyuyordum, büyüdüm hem duydum hem neler gördü şu gözler. Ve yıllar geçti ben eğrildim bastonlu oldum hala aynı şeyler devam ediyor .Peki suç kimin bizim..... Demekki toplum olarak biz dürüst görünen hiylekar insanlarız acımasızca üç kuruş menfaatimiz uğruna insanı harcıyoruz. Bugün sen beni harca yarın ben seni harcarım derken hay huy yaşıyoruz Olur böyle şeyler alışkınız .Allah dürüst görünen yalancı sahtekar iki yüzlü insanların şerrinden korusun derim aminnnnn ......zümrüdüanka

Konu GUNBAN tarafından (01-Eylül-2010 Saat 00:31 ) değiştirilmiştir.
zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
GUNBAN (01-Eylül-2010), SaBaH GüNeŞi (01-Eylül-2010)
Alt 01-Eylül-2010, 22:48   #29 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

Herkesin çocuğu özeldir ve dünya güzelidir. Benim oğlum senin kızın herkesin. Hepimizin çocuğu dünyanın en değerli şeyidir ve bir cemaat geliyor, soruları çalıyor. Kendi adamlarına veriyor ve bu çocuklar şu anda ağlıyorlar. Eşek yerine konulmuyoruz....

Bu insanın tek suçu çocuğunu cemaate göndermeyişi mi? Şimdi o çocuğu cezalandırıyorlar. Daha 22-23 yaşında çocuklar ülkelerine isyan halinde, bu çocukları böyle bir travmayla karşı karşıya bırakamazsınız. Nereye tutunacağını bilmiyor.

Cemaate girersen bey, paşasın, girmiyorsan eşek muamelesi görürsün. Ösym gibi bir yere de güvenemeyeceksek bu ülke nasıl imtihan yapacak? Çok teknik, adil olmak zorunda. Allah'tan kork be! Tarihin hangi döneminde Müslümanlık ve hırsızlık bu kadar yan yana geldi be!

NİHAT GENÇ

Nihat Genç'in Videoları: Nihat Genç KPSS skandalını yorumluyor (ısrarla paylaşınız) [HQ] | Facebook
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Tugay NAYKI kullanıcısına teşekkür edenler:
SaBaH GüNeŞi (01-Eylül-2010)

Alt 02-Eylül-2010, 00:21   #30 (permalink)
SaBaH GüNeŞi
Özel Üyeler
 
SaBaH GüNeŞi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Balıkesir
Yaş: 44
Mesajlar: 998
Teşekkürleri: 416
494 mesajına 2.408 kere teşekkür edildi.
Standart

Sınava girmekten hatta ve hatta yüksek puan alıpta açıkta kalmaktan öyle korkuyorum ki...Bizim ülkemizde torpil dönmeyen bir kurum var mı acaba?Adamın varsa işin olur yoksa maalesef..!!Çok yaşadım bu durumu..

Kimbilir daha ne torpiller dönüyordur da bizim haberimiz yoktur.. Nereye kime güveneceğiz bilemiyorum...
__________________
İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben, ölümlü Mustafa Kemal; diğeri milletin içinde yaşattığı Mustafa Kemal'ler ülküsüdür. Ben onu temsil ediyorum.Herhangi bir tehlike anında ben ortaya çıktımsa, beni bir Türk anası doğurmadı mı, Türk anaları daha Mustafa Kemal'ler doğurmayacaklar mı? Mutluluk Milletindir, benim değildir.. .
SaBaH GüNeŞi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
SaBaH GüNeŞi kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
Tugay NAYKI (02-Eylül-2010), zumrut_ (02-Eylül-2010)
Cevapla

Etiketler
2010, 2010kpss, arkasında, işaretleri, işin, kimler, kpss, sonuçlarında, soru, var, İşaretleri, İşin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:21.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq