Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> REHBERLİK

REHBERLİK Rehberlik eğitimi ile ilgili paylaşımların yapılabileceği bölüm.

Verimli Ders Çalışmanın Püf Noktaları

Verimli Ders Çalışmanın Püf Noktaları => İşin birinci kuralı; ders çalışmayı ertelemeyin, ötelemeyin. Çalışmak için en uygun zaman “ şimdi” =>Her gün aynı saatlerde çalışmaya özen gösterin. Herkesin verimli (algılamalarının kuvvetli olduğu) saatler ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 19-Ağustos-2009, 12:19   #1 (permalink)
Ayşenur KILIÇ
Süper Moderatör
 
Ayşenur KILIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Mesajlar: 2.464
Teşekkürleri: 3.081
456 mesajına 1.430 kere teşekkür edildi.
Standart Verimli Ders Çalışmanın Püf Noktaları

=> İşin birinci kuralı; ders çalışmayı ertelemeyin, ötelemeyin. Çalışmak için en uygun zaman “ şimdi”

=>Her gün aynı saatlerde çalışmaya özen gösterin. Herkesin verimli (algılamalarının kuvvetli olduğu) saatler faklılık gösterir. Ama mümkün oldukça çok geç saatlerde ders çalışmayın.

=>Tekrar yapın. Öğrenilenlerin kalıcılığını artırmanın ve uzun süreli hafızaya geçirmenin en önemli yolu sık sık yapılan tekrarlardır. Tekrar yapmazsanız öğrendiklerinizin % 30’nu 1 saat içersinde, % 80’nin 9 saat sonra unutursunuz.

=>Ders çalışmaya başlarken çok aç ya da çok tok olmamaya özen gösterin.Yazarak çalışmaya özen gösterin. Yazarken derse (konuya) olan ilginizi sürekli canlı tutmuş olacaksınız.

=>Mutlaka ders çalışma programınız olsun. Gününüzü iyi planlayın. (eğlence, çalışma, uyku, beslenme) 1 saat çalışıp 5 saat dinleniyorsanız sorun var demektir.

=>Ders çalışırken kısa molalar verin. İdeal mola süresi 25 dakikadır. Molalarda fiziksel hareketler yapmaya çalışın. Hareket edin.

=>Kendinize hayal kurma zamanları ayırın.

=>Başarı bireyseldir. Yani başarı da, başarısızlık da sizindir.

=>Hedef koyun. Bugün şu kadar soru çözeceğim. Ya da şu şu konuları bitireceğim. Bu hedeflerinizde mutlaka programınızda olsun. Yaptığınız çalışma programınızı görebileceğiniz yere asın. Bitirdikçe üstünü çizin.Böylece planladığınız programın neresinde olduğunuzu sürekli kontrol edebilir ve duruma göre kendinize yönlendirebilirsiniz.

=>Anlamadığınız yerlere işaret koyun ya da renklendirin. Bilen birilerine sorun ve anlamaya çalışın.

=>Çok kaygı duymayın. Aşırı stres ve korku sınavda kitlenmenize neden olur. Kendinize ve çalışmalarınıza güvenin.

=>Çalışacağınız konuyu sesli okumayın. İçinizden, dudaklarınızı kıpırdatmadan gözlerinizle takip ederek okuyun. Bu size hem hız kazandıracak hem de bilgilerinizin kısa süre de kayıt edilmesini ve anlamanızı kolaylaştıracaktır.

=>Özellikle sözel derslerde konuyu okuduktan sonra anladıklarınızı yazın. Ders çalışma istiyor ama çalışamıyorsanız suçluluk duyarsınız. Sinirleriniz bozulur ve verimli olamazsınız. Onun için kendinizi zorlayın. “Ben bunu yapmak zorundayım” deyin. Önce 30 dakika ile başlayıp daha sonra yavaş yavaş çalışma sürenizi artırmaya gayret edin.

=>Motivasyon önemli diyoruz. Bu motivasyonu sağlayacak en önemli kişi sadece sizsiniz. Kendinizi motive etmeyi bilmelisiniz. Sürekli birilerinden beklemeyin. Bu sınavlara girecek olan sizsiniz. Bu sizin hayatınız. O zaman sahiplenin ve çalışın .

=>Bazen de çalışmak istiyor ama sorunlarınız yüzünden çalışamıyor olabilirsiniz. O zaman şunu unutmayın. Herkesin bir şekilde sorunları var. Kimine göre çok, kimine göre de ufak olabilir. Ama bu sizin ders çalışmanıza (işinizi yapmanıza) engel teşkil etmemeli. Hiç düşündünüz mü ders çalışmanın sorunlarınızdan kurtulmanızın bir yolu olabileceğini? Çalışırken konsantre olursunuz ve sorunlarınızı düşünmeye fırsat bulamazsınız.

=>Yatarak ya da televizyon karşısında çalışmayın.

=>Kendinize ait bir çalışma odanız ve ya yeriniz mutlaka olsun.

=>Uyku düzeninize ve beslenmenize dikkat edin. Sürekli uyumak ya da uyumak istemek bir savunma mekanizmasıdır. Çünkü uyuduğunuzda her şeyi unutursunuz.

=>Ve son olarak da yoğun temponuz arasında kendinize yatırım yapmayı da ihmal etmeyin.Yani yeni çıkan kitapları takip edin ve birini alıp mutlaka okuyun. Kelime dağarcığınızı geliştirin. Sinema ve tiyatroya gidin. Hayatta neler oluyor, neler tüketiliyor haberdar olun. Ve hayatın içine girin. Yani eğlence zamanlarınız sürekli bilgisayarda oyun oyna***** ya da çet yaparak geçirmeyin.


Ayşenur KILIÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Ayşenur KILIÇ kullanıcısına teşekkür edenler:

Alt 19-Ağustos-2009, 15:08   #2 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart

Aslında verimli çalışmanın en baştaki kuralı niyettir,yani kişi kendini öğrenmeye gerçekten hazırlamışsa,niyeti öğrenmekse gerisi oldukça basittir,öğrenme çok kolaylaşır...

Teşekkürler Ayşenur..
__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
çalışmanın, ders, noktaları, püf, verimli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:24.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq