Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> SİYASİ ve JEOPOLİTİK COĞRAFYA

SİYASİ ve JEOPOLİTİK COĞRAFYA Her türlü jeo-stratejik ve coğrafi konumla ilgili tüm dosyaların paylaşılabileceği bölüm..

Alın, Verin, ABD'ye Can Verin!

Alın, Verin, ABD'ye Can Verin! Alın, Verin, ABD'ye Can Verin! ALIN, VERİN, ABD’YE CAN VERİN! OBAMA yönetimi, Türkiye'ye 12 milyar liralık Patriyot füzesavar sistemlerini satabileceğini açıkladı. İş bu noktaya kadar geldiğine göre, konu ...
Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler
Alt 16-Eylül-2009, 10:24   #1 (permalink)
alperenornek
Üye
 
alperenornek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 22-Haziran-2009
Yaş: 48
Mesajlar: 62
Teşekkürleri: 306
47 mesajına 295 kere teşekkür edildi.
Standart Alın, Verin, ABD'ye Can Verin!

Alın, Verin, ABD'ye Can Verin!
ALIN, VERİN, ABD’YE CAN VERİN!


OBAMA yönetimi, Türkiye'ye 12 milyar liralık Patriyot füzesavar sistemlerini satabileceğini açıkladı.
İş bu noktaya kadar geldiğine göre, konu Türkiye ile ABD arasında müzakere edilmiş demektir.
Bu satış gerçekleşirse TÜRKIYE, ABD'NIN EN BÜYÜK SILAH MÜŞTERILERINDEN BIRI KONUMUNA GERI DÖNÜYOR.
Bizde silahlanma ile ilgili harcamaların kamuoyunda tartışılması pek alışıldık bir şey değil.
Milyarlarca dolarlık silah ya da savunma sistemi alınıyor, KAMUOYUNUN BUNDAN HABERI ANCAK HER ŞEY BITTIKTEN SONRA OLUYOR.
TÜRKIYE GIBI KIT KAYNAKLARINI IYI KULLANMAK ZORUNDA OLAN BIR ÜLKE IÇIN TUHAF BIR DURUM.

FÜZELER TÜRKIYE-İRAN SINIRINA YERLEŞTIRILECEKMIŞ.
Bu durumda şöyle düşünmek gerek: TÜRKIYE'NIN EN ÖNEMLI GÜVENLIK SORUNU İRAN ILE OLMALI. 1639 yılındaki Kasr-ı Şirin Anlaşması'ndan beri hiç değişmeyen bir sınırda tehlike var demek ki!
Yani TÜRKIYE, İran'dan bir füze saldırısı ihtimaline karşı 12 MILYAR LIRASINI EĞITIMDEN, SAĞLIKTAN VS. KESECEK VE FÜZE SAVUNMA SISTEMI ALACAK. Ama hükümetin İran politikasına bakınca böyle bir tehlikenin olduğunu düşünmemiz için bir sebep de yok!

ABD ve İsrail başta olmak üzere Batı dünyası İran'ın nükleer silah geliştirmek üzere olduğuna inanıyor ve ambargolarla, tehditlerle İran'ı bundan vazgeçirmeye çalışıyor.
Türkiye ise İran'ın böyle bir niyeti olduğunu düşünmediği gibi, İran'ın barışçı amaçlarla nükleer deneyler yapmasına ve santrallar kurmasına karşı da değil.
Bir tuhaflık var gibi görünmüyor mu?
HÜKÜMET HEM İRAN'IN BARIŞ IÇIN BIR TEHLIKE OLUŞTURMADIĞINI DÜŞÜNÜYOR HEM DE KENDISINI İRAN'DAN KORUMAK IÇIN FÜZE SAVUNMA SISTEMINE MILYARLAR YATIRMAK ÜZERE.
YA DA TÜRKIYE'NIN PARASI O KADAR ÇOK KI KRIZIN ABD HAZINESINDE AÇTIĞI DELIKLERIN BIR BÖLÜMÜNÜ TIKAMAK IÇIN DOST ELINI UZATIYOR.
ALIYOR, VERIYOR, ABD EKONOMISINE CAN VERIYOR!


alperenornek isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
alperenornek kullanıcısına teşekkür eden 6 üye:
bahriaskin (17-Eylül-2009), Cahit ERAYDIN (16-Eylül-2009), Fatih GÜRIŞIK (16-Eylül-2009), hasan kesme (16-Eylül-2009), kt. (16-Eylül-2009), Tugay NAYKI (16-Eylül-2009)

Alt 16-Eylül-2009, 11:46   #2 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

Alper hocam çok önemli bir noktaya temas ettiniz, teşekkürler..

Birincisi, komik daha doğrusu sadaka zihniyetli zamlarla çalışan ve emeklilerle dalga geçtiler, geçmeye devam ediyorlar, sonra da kalkıp böyle saçmasapan, anlamsız, bomboş sözlerden oluşan bir slogan bulup reklam yapıyorlar.. Sen vatantaşa vermezsen, sen sadece aile kalkınma partisi oluşturursan, ''yandaş'' diye bir kavram oluşturursan neyi alıp nereye verecek bu millet?

İkincisi, İran gibi bir ülkeyi niye karşımıza alıyoruz?

Üçüncüsü filistin, Irak ve Afganistan'da dünyanın gözü önünde katliamlar, soykırımlar yapan bir ırkı yok etmek isteyen, yok etmeye çalışan bir ülkeyle niye bu kadar yakınlık, ekonomik işbirliği, teslimiyetçilik, kölelik?
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 16-Eylül-2009, 14:02   #3 (permalink)
Fatih GÜRIŞIK
Özel Üye
 
Fatih GÜRIŞIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Kayseri
Yaş: 42
Mesajlar: 983
Teşekkürleri: 856
476 mesajına 1.541 kere teşekkür edildi.
Standart

Teşekkür ederim hocam faydalı bilgilendirmeniz için,Türkiye on yıllardır silah ve savunma sanayisinde Batı ve müttefiklerine bağlı olan bir ülke,benim babam Kayser Tank Fabrikasından emekki,babamlar T47,T52 tankları yapıyordu özbe öz Türk malı ve askeri bürokrasi İsrail M60 Tanklarını ve Erdoğan helikopterlerini işaret etti,onu damı bu hükümet ve iktidar yaptı?
Birilerini suçlamak çok kolay bir şey yapmak çok zordur.Bu değerli paylaşımınız da bize içinde bulunduğumuz elim durumu anlatıyor sağolun hocam..
Fatih GÜRIŞIK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 16-Eylül-2009, 17:44   #4 (permalink)
hasan kesme
Özel Üye
 
hasan kesme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 06-Temmuz-2009
Yaş: 45
Mesajlar: 448
Teşekkürleri: 427
124 mesajına 465 kere teşekkür edildi.
Standart

çok saçma bir kampanya önce verin sonra alın beyefendilerrrrrrrrr.
hasan kesme isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 18-Eylül-2009, 17:38   #5 (permalink)
Ozan_4601
Üye
 
Ozan_4601 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Çukurova/ADANA
Yaş: 33
Mesajlar: 39
Teşekkürleri: 0
12 mesajına 19 kere teşekkür edildi.
Standart

bu ülkeye çok başbakanlar geldi çok cumhurbaşkanları geldi geçti..sadece siyaset yapmak amacı ile gelenlerin sayısı oldukça fazlaydı...ama günün birinde anadolunun 81 iline hizmet götüren bir başbakan ve ekibi geldi bu ülkeye...onların her yaptıklarını sorgulamak ve sadece muhalefet yapmak için kendilerini bu işin başı sayanlarda oldu bu ülkede....ve samimiyetimle söylüyorum bu çok iyi iş yapan adamlar kötü denilebilecek işlerde yaptı yapmadı dersek halk huzurunda yalan konuşmuş oluruz...ama gel gelelim halka hizmet açısından bu ülkeye yaptıkları o kadar çok ki..bunlar nedir diye soracak olursanız....siz basit görüyor olabilirsiniz''basit diye yapmadınız yıllardır yapana da engel oldunuz''bunlar bir ülkenin olmazsa olmazları...okul...yol...köprü ...hastahane...kitle iletilşim araçları....ve 81 ilin her türlü ihtiyaçı....81 ile üniversite...dünyanın en büyük metropoli olan istanbula asrın projesi olan..marmarayı..saymakla bitiremiyecegimiz halka hizmet konusunda alanlar...siz bunları görüyorsunuz ama bakamıyorsunuz...çünkü sizin basit şeyler diye yapamadıgınızı adamlar çok kısa bi zamanda yaptı...birde her konuda bu adamlara muhalefet olan ebu cehilin soyundan olan adamlar var bu ülkenin başına bela olan..dünyada mulafet kavramı bizimkinin aksine, hükemete yapıcı projeler ,çalışmalar ile hükümetin yaptıgı projelerde yasa tasarılarına ek başlıklar sunan oldukça yapıcı muhalefet anlayışı hakim...gel gelelim güzelim vatanımızda ki o gerici yıkıcı her şeye'' bunun başında siz varsınız canım bu iş olsa bile olmaz'' diyen muhalefet anlayışına.....bende bu ülkenin abd ile aynı kulvarlarda yol almasına oldukça rahatsızım..ve bundan hiç hoşlanmadıgımı her ortamda söylerim..ama bu ülkede bişeylerin olması için illaki bu adaların bizim işimize kaışması lazım..bu böyle başlamış böyle devam ediyor...ama günün birinde böyle devam etmiyecek..şunu belirterek yazıma son vermiyorum...ben halkın içinden oldugum için halka yarayacak veya yaramıyacak şeyleri sorgularım...
__________________

Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin;
Onlar birbirlerinin dostudurlar.
Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır.
Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez.


MAİDE 51

Konu Ozan_4601 tarafından (18-Eylül-2009 Saat 17:41 ) değiştirilmiştir.
Ozan_4601 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Ozan_4601 kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
Fatih GÜRIŞIK (18-Eylül-2009), zumrut_ (18-Eylül-2009)

Alt 18-Eylül-2009, 17:49   #6 (permalink)
Fatih GÜRIŞIK
Özel Üye
 
Fatih GÜRIŞIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Kayseri
Yaş: 42
Mesajlar: 983
Teşekkürleri: 856
476 mesajına 1.541 kere teşekkür edildi.
Standart

Çok teşekkür ederim Ozan kardeşim,ellerine sağlık düşüncelerine aynen katılıyorum,ülkemizde sağduyulu,basiret ve firaset sahibi olmak lazım,hiçbir iktidarın yada hükümetin kuklası yada dalkavuğu değiliz ama hizmet edeni de taktir etmek lazım..
Fatih GÜRIŞIK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 18-Eylül-2009, 23:40   #7 (permalink)
MADEN_KESKİN
Yeni Üye
 
Üyelik tarihi: 07-Eylül-2009
Yaş: 45
Mesajlar: 9
Teşekkürleri: 0
2 mesajına 2 kere teşekkür edildi.
Standart

yani iktidarın karşısında olmak için ebu cehilin soyundanmı gelmek geekiyo yoksa iktidarda peygamber soyundanmı zihniyet bu işte size en kibar şekliyle teessüf ediyorum ozan hocam tüm muhalefet düşüncesinde olanlar adına allah herkesi ıslah etsin bence siz eleştirilerin en ağırını yapmışınız
MADEN_KESKİN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 19-Eylül-2009, 00:16   #8 (permalink)
erdal49
Üye
 
Üyelik tarihi: 07-Eylül-2009
Yaş: 46
Mesajlar: 42
Teşekkürleri: 14
11 mesajına 18 kere teşekkür edildi.
Standart

Arkadaşlar kulaktan dolma bilgilerle çok aceleci davranıp incitici eleştiriler yapıyoruz.Genel kurmay başkanlığı gerekli açıklamaları yaptı.Alınan füze sisteminin maliyetinin 1 milyar dolar civarında olduğunu ve bu sistemin her hangi bir ülke hedef alınarak alınmış olunmasının mümkün olmadığını belirtti.Ayrıca yapılan her şeyi hükümete mal etmek çok yanlış.Alınan sistemi genel kurmay istiyor ve hükümetten onay bekliyor.Bence sistem alınmalı mı evet çünkü suların hiç durulmadığı bir bölgede yaşıyoruz ve her an ne olacağı belli değil.En önemli kanıtı rusya gürcistan savaşı.Hükümet konusunda da arkadaşları empati kurmaya ve ne yapmaya çalıştıklarını anlamaya davet ediyorum...saygılar
erdal49 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
erdal49 kullanıcısına teşekkür edenler:
zumrut_ (20-Eylül-2009)
Alt 19-Eylül-2009, 12:59   #9 (permalink)
Ozan_4601
Üye
 
Ozan_4601 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Çukurova/ADANA
Yaş: 33
Mesajlar: 39
Teşekkürleri: 0
12 mesajına 19 kere teşekkür edildi.
Standart

erdal bey bende burda şunu belirtmek isterm ..bir birey yaptıgı ve yapacagı tüm davraışlarda özgürdür buna bağlı olarakta sorumludur..yani demek istiyorum ki bir kişiye veya bir gruba yönelik empati kurmak öyle zannediyorum ki olgunluktur..olmadıgı takdirde sorun olur..bahsi geçilen konu hakkında bizim medyamız yada medya patronlarımız çok hassas olmalı ki...tv lerde bangır bangır bagırıyorlar...sizinde dediginiz gibi 12 milyarlık bir yatırım olmadıgı aşikardır...işte o medya patronları ülkeyi sevmekle tanıdıgımız kişiler bugün ülkede en büyük hırsızlıgı yapan insanlardır...yani bu maliye bakanlıgı bugün bu adamların istedgi gibi davransaydı o füzeler bizim için şimdi olmazsa olmazdı...ciddi söylüyorum savaş hali ilan edrler di...yani gereklilik açısından...hemen alınsın gbilerinden...sistemin alınması hususunda dediginiz gibi biz diken üstünde oturan bir ülkeyiz...heran herşey olabilir..onun içün an ve an tekikte olmalıyız...saygılar..
__________________

Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin;
Onlar birbirlerinin dostudurlar.
Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır.
Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez.


MAİDE 51
Ozan_4601 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 19-Eylül-2009, 14:39   #10 (permalink)
Ozan_4601
Üye
 
Ozan_4601 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Çukurova/ADANA
Yaş: 33
Mesajlar: 39
Teşekkürleri: 0
12 mesajına 19 kere teşekkür edildi.
Standart

MADEN_KESKİN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yani iktidarın karşısında olmak için ebu cehilin soyundanmı gelmek geekiyo yoksa iktidarda peygamber soyundanmı zihniyet bu işte size en kibar şekliyle teessüf ediyorum ozan hocam tüm muhalefet düşüncesinde olanlar adına allah herkesi ıslah etsin bence siz eleştirilerin en ağırını yapmışınız

birincisi sizin beni teesüf edebilmek gibi şansınız oldukça az..önce bunda anlaşalım sizinle oturmuş çay içmişligimiz bile yok..ayrıca peygamberle ebu cehili aynı anda farklı kanatlarda örnek teşkil ettiginiz için durup iki kere düşünmenizi tavsiye ederim...ayrıca burda eleştirilerin dozu tartışılmıyor..saygılar...
__________________

Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin;
Onlar birbirlerinin dostudurlar.
Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır.
Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez.


MAİDE 51
Ozan_4601 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Etiketler
abdye, alın, verin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:50.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq