Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   10. SINIF DERS NOTLARI (https://www.bizimcografya.com/35-10-sinif-ders-notlari/)
-   -   Amerika'da ki Türk Beyin Gurbetçileri.. (Beyin Göçü) (https://www.bizimcografya.com/10-sinif-ders-notlari/6213-amerikada-ki-turk-beyin-gurbetcileri-beyin-gocu.html)

zumrut_ 18-Mart-2011 01:53

Amerika'da ki Türk Beyin Gurbetçileri.. (Beyin Göçü)
 




http://equitygreen.typepad.com/photo...anet_earth.jpg
http://psikoloji.humanity.ankara.edu...ferSerifTh.jpg





Prof. Dr. Muzaffer Şerif: Sosyal Psikoloji alanında dünyada otorite Psikoloji kürsüsü Öğretim Üyesi Dr. Muzaffer Şerif Güneydoğu Anadolu’da köylüler arasında yaptığı bilimsel araştırmaları esnasında zamanın yönetimi tarafından gözaltına alınır. Emniyette sorgu-sual, mahkeme derken derdini kimseye anlatamaz. Bu yetenekli beyini ABD görür ve derhal sahip çıkar. Adına Enstitü kurar. Ölümü üzerinden yıllar geçmesine rağmen Muzaffer Şerif Sosyal Psikoloji bilim dalının dünyadaki en etkili tek ismi olarak kalır. Günümüzde kullanılan psikoloji kavramlarının isim babası olur. Fakat bu büyük beyin artık bizim değildir. Çünkü bu gerçek bilim adamımız ABD vatandaşıdır ve soyadı da SHERIFF olarak değiştirilmiştir.
http://www.gazeteyenigun.com.tr/habe...s/8C3_gazi.jpg
Gazi Yaşargil: Beyin Cerrahı. Alanı nöroşirürjide rakipsiz kabul edilen Yaşargil, halen Amerika’da yaşıyor.
http://2.bp.blogspot.com/_crcVb-PjiD...+mehmet+oz.jpg
Mehmet Öz: Kalp hastalıkları uzmanı. New York Colombia Üniversitesi’nde görev yapan kalp cerrahı Öz, Batı tıbbı ile alternatif tıbbı birleştiren çalışmalarıyla tanınıyor.
Çapa Tıp Fakültesi’nden mezun olan Ankaralı Murat Günel de beyin gurbetçilerinden. “Yeni Gazi Yaşargil” denen Günel, Yale-Çapa arasında kurulan beyin göçü köprüsünden geçenlerden sadece biri. Murat Günel, beyin cerrahı Gazi Yaşargil’den sonra beyin ve damar cerrahisinde dünyada isim yapan ikinci Türk doktoru olarak biliniyor. Günel, başında olduğu laboratuvarında beyin ve damar hastalıkları, moleküler biyoloji ve genetiği üzerine araştırmalar yapıyor, Yale Üniversitesi’nde bölüm başkanlığı yapıyor. Yılda yaklaşık 300 ameliyat yapan Murat Günel, ABD’de mesleğindeki sayısız ödülün sahibi ve pek çok organizasyonun da yönetim kurulunda bulunuyor. “Dahi Türk” olarak adlandırılan bilim adamı, beyin kanamalarının önemli nedenlerinden biri olan damar balonlaşması, tıp dilindeki adıyla “anevrizmalar” konusunda çalışmalarıyla tanınıyor.
http://profile.ak.fbcdn.net/profile-...93506_4766.jpg
Dr.Gökhan Hotamışlıgil: Harvard Üniversitesi’nde Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölüm Başkanı. Obezite, şeker hastalığı ve kalp hastalıklarıyla ilgili kendisine patent kazandırmış çalışmaları var.
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...?picid=4736776
Emrah Yücel: Oscarlı afişlerin sahibi. Özellikle ödül aldığı “Frida” afişi ve “Rüyamdaki Amerika”, “28 Gün”, “Panama Terzisi”, “Kadınlar Ne İster” ve daha birçok Hollywood filminin afişleriyle tanıdığımız Yücel şu anda Amerika’da yaşıyor.
http://www.turktime.com/pictures/870...7101258184.jpg
Feryal Özel: NASA’nın en başarılı astrofizikçilerinden. Bilimadamı Einstein’ın aralarında bulunduğu 20 dehadan oluşan Büyük Fikirler Listesi’nde yer alıyor.
http://www.hurriyetusa.com/haberler_...la_Erten-1.jpg
Prof. Dr. Atilla Erten:A.Ü. Tıp Fakültesi mezunu Gastroenterolog, ABD’nin en seçkin 10 klinik hekimi arasına girdi. Ertan, dünyaca ünlü ünlü Methodist Hastanesi’nde sindirim hastalıkları konusunda tıbbi direktörlük görevinde bulunuyor.
http://ntvmsnbc.com/news/271265.jpg
Prof. Dr. Ali Erdemir: Nano teknoloji kullanarak geliştirdiği yapay elmas özelliği taşıyan buluşuyla, uygulamalı bilimin Nobeli R&D ödülünü 3 kez kazandı. 1987 yılından beri ABD’nin Chicago kenti yakınlarında bulunan Argon laboratuvarlarında araştırmalarını sürdürüyor.Prof.Dr.Ali Erdemir: Triboloji’nin Türk dehası. Nono teknoloji kullanarak geliştirdiği yapay elmas özelliği taşıyan buluşuyla uygulamalı bilimin Nobel’I R&D ödülünü üçüncü kez kazandı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/medya.php?mn=103
Prof.Dr.Aslıhan Yener: Chicago Üniversitesi’nde görevli Arkeolog .
http://ilef.ankara.edu.tr/gorunum/wp...ic-300x214.jpg
Esen Ercan Alp: ABD Enerji Bakanlığı Laboratuarları’nda araştırmalar yapan fizikçi 5 bin yıllık metal heykeli, röntgen cihazında analiz ederek, 1949 yılında icad edilmiş olan radyokarbon tekniğine son vererek arkeolojik araştırmalarda yeni bir dönemin başlamasına ışık tuttu.
http://www.turkishjournal.com/images...ciftcioglu.jpg

Neva Çiftçioğlu: Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’da çalışan Türk kadın araştırmacı. Teksas’taki Johnson uzay merkezinde görev yapan Çiftçioğlu, kireçlenmenin neden olduğu kalp ve böbrek hastalıklarının tedavisinde kullanılabilecek yeni bir antibiyotik üzerinde çalışıyor.
http://www.kenthaber.com/Resimler/20...ec42cddafc.jpg

Prof. Dr. Hasan Garan: New York Presbytarian Hastanesi Elektrofizyoloji Bölümü Başkanı olan Garan ABD’de en çok tercih edilen doktorlar listesinde yer alıyor.Garan kalp ritmi bozukluğunu kateter yöntemi ile yakarak tedavi ediyor.
http://www.sultangazi.tc/wp-content/...C3%A7akmak.jpg
Prof.Dr.Ahmet Çakmak: Ulusal Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Mareşal Fevzi Çakmak’ın torunu. Princeton Üniversitesi İnş.Müh. Bölümünde deprem konusunda çalışmalar yapıyor.
http://faculty.washington.edu/kasaba...sat_kasaba.jpg
Prof.Dr.Reşat Kasaba: Washington Üniversitesi Jackson Uluslararası ilişkiler Yüksek Okulu’nun Başkanlığını yaptı.
Prof.Dr.Olcay Çığtay: 30 yıl Georgetown Üniversitesi Hastanesi Lombardi Kanser Merkezi Mamografi Bölümünü yönetti.
Fatih Çulha: Bilgisayar Mühendisi. Maryland Eyaleti’ndeki Amerikan Deniz Kuvvetleri Hastanesinde geliştirdiği veri tabanı projesiyle çalıştığı şirketin binlerce elemanı arasından birinci seçildi.
Prof.Dr.Aydın Arıcı: Yale Üniversitesi’nde hormon hastalıkları ve kısırlık konusunda başarılı çalışmalar yürüten araştırma merkezini yönetiyor.
Süleyman Gökoğlu: NASA’nın Glenn Uzay Merkezinde çalışıyor.
Dr.Rahmi Öklü: ABD’nin en iyi hastanelerinden Cornell’de çalışan Öklü beyindeki tıkanan damarların tedavisinde mucizeler yaratıyor.
Prof.Dr.Münci Kalayoğlu: Binin üzerinde karaciğer nakli yaptı.Karaciğer nakline getirdiği yenilikler ile alanında dünyanın en önde gelen bilim adamaları arasında yer alıyor.

KAYNAK:ATO NET
Popularity: 26% [?]
Posted in 4-amerika, YAŞAYAN TÜRK BİLİMCİLERİ | 2 Comments »

Cahit ERAYDIN 18-Mart-2011 11:25

Türkiye'nin çok önemli sorunlarından birisi "Beyin Göçü"...

Teşekkürler Zümrüt hanım..

GUNBAN 18-Mart-2011 12:43

Bu değerlerimizi ülkede tutmak çok mu zor acaba?

zumrut_ 18-Mart-2011 20:50

Alıntı:

GUNBAN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 27979)
Bu değerlerimizi ülkede tutmak çok mu zor acaba?

Evet Günbam bey bu değerlerimizi ülkede tutmak çokkkk zor.Dünyaya at gözlüğüyle baktığımız sürece,göya aydın görünen veya kendini hakikaten aydın sanan örümcek beyinli zatları adam sanıp omuzlarda taşıdığımız sürece bu değerlerin kıymetini anlamayız. Amerikanın coca colasını yudumlar Amerikan sıgarasını fosur fosur içer v.s v.s sonrada veryansın Amerikaya.Kim ne derse desin Amerika dünyaya hakım ikide birde bitti diyenlere hem güler hem acırım Amerika ayda şehir kuruyor biz daha nelerle üğraşıyoruz neden bu kadar ilerdeler peki? komik bulup gülenlere müsade ediyorum istedikleri kadar gülebilir veya kızabilirler. Ben kendi çapımda çozdüğümü sanıyorum. Çoook basıt üç beş kelimede gizli.....Not ama ben Amerikancıda değilim.....

zumrut_ 18-Mart-2011 22:27

Alıntı:

Cahit ERAYDIN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 27974)
Türkiye'nin çok önemli sorunlarından birisi "Beyin Göçü"...

Teşekkürler Zümrüt hanım..

Sayın hocam aynen dediğiniz gibi ama ben Türkiye'nin tek sorunu diyorum zaten bu sorunu çözdükmü diğer sorunlar kalkar. Bu kıymetli bilim ilim adamları zaman zaman ülkeye dönüyorlar doğal ve oldukları gibi görünen üstün insanları başlıyoruz beğenmemeye yok kıravatı eski model yok elbisesi 10 sene öncesi dikim,,, yok yol yordam bilmiyorlar bunun gibi çok örnekler verebilirim dünyanın en iyi kafa yerlerinde başarılara imza atan bu Türkler ülkeye çağrıldımı seve seve vatanım diye koşuyorlar ama ne hikmetse başarıları birden bire yok oluyor neden hocam ? Anladığım kadarıyla onlara vazife yaptırmıyoruz burası Türkiye öyle olmaz böyle olacak daha pek çok unsurlar ve gerisi geri postalıyoruz bravo ülkemizin cahil aydınlarına... ÖRNEK .Türkiyeden burslu olarak super bir beyni gönderdik yıllar sonra önemli bir profösör olarak ülkeye döndü müdürüne dediki müdürüm günlerdir oturuyoruz biraz birşeyler geliştirelim ..müdürün cevabı ...sen fazla ortalığı karıştırma sabah 9 da gel kahveni iç gazeteni oku 5 te evine git ..Evet gitti ama nereye ? ona değer verip imkanlar sağlayan ülkeye......Biz kendimizden daha akıllı ınsanlara tahammül edemeyiz ben şahsen kendimden akıllı bulduğum insanlardan konuma göre bir şeyler öğrendimmi önünde eğilirim onlarda bana birşeyler öğretmenin hazzını yaşar bana bakarken gözlerinde beliren mutlu parlaklığın farkında bile değillerdir...........z not bu akşam çenem düştü ne:)

jale kurtar 17-Aralık-2013 17:34

Cevap: Amerika'da ki Türk Beyin Gurbetçileri.. (BEYİN GÖÇÜ)
 
Hocam ellerinize sağlık çok hoş bir konu olmuş, işime çok yarayacak.

jupiter 18-Aralık-2013 09:40

Cevap: Amerika'da ki Türk Beyin Gurbetçileri.. (Beyin Göçü)
 
teşekkürler hocam.

durusu 19-Aralık-2013 19:23

Cevap: Amerika'da ki Türk Beyin Gurbetçileri.. (Beyin Göçü)
 
Arkadaşlar yanlış bilmiyorsam Mehmet Öz 7. sınıftayken doktor olan babası ABD'ye gidiyor ve yerleşiyor. Bu durumda Mehmet Öz beyin göçü sayılır mı?

T.C. 21-Aralık-2013 21:38

Cevap: Amerika'da ki Türk Beyin Gurbetçileri.. (Beyin Göçü)
 
ellerinize sağlık hocam.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:18.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas