Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   BENİM ÜLKEM (https://www.bizimcografya.com/72-benim-ulkem/)
-   -   Samandağ Plajındaki Garip Kirlilik (https://www.bizimcografya.com/benim-ulkem/2043-samandag-plajindaki-garip-kirlilik.html)

Taykut CENGİZ 14-Temmuz-2009 19:37

Samandağ Plajındaki Garip Kirlilik
 
Samandağ ilçesi, Asi Nehrinin Akdeniz’e kavuştuğu kıyılarda 14 Km uzunluğunda dünyanın sayılı uzun sahillerinden birine sahiptir. Geniş bir kumsalın yer aldığı bu sahil halka açık plaj halindedir. Bu kumsal aynı zamanda nesli tehlikede olan Chelonia Mydas ve Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının sayılı yumurtlama-üreme alanlarından biridir. Samandağ sahilinde deniz üzerinde batan güneşi izlemek ayrı bir zevktir. Bu güzel sahile dalgalarla sürekli atık maddeleri gelmektedir. Başlangıçta temizlenmeye çalışan bu kirlilik, çabalara baskın gelmiş ve halk temizlemekten vazgeçmiş. Bu nedenle sahil nerdeyse çöplüğe benzemiş. Açıkcası bu görüntü beni çok üzdü. Umarım bu kirliliğin önüne geçilir ve sahillerdeki doğal denge korunur.
Fotoğraf makineme takılan bazı görüntüleri slayt haline getirdim. İzlemek isteyenler için...

http://www.4shared.com/file/11805246.../samandag.html

zumrut_ 15-Temmuz-2009 23:15

slayti seyredemedim iki kere denedim devamli yazilar cikti ..fakat ne kadar uzucu degilmi .iste biz buyuz .tekrar tesekkurler taykut bey.....zumruduanka


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:42.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas