Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   BİLGİSAYAR (https://www.bizimcografya.com/140-bilgisayar/)
-   -   Bilgisayarımı Beklemeye Alamıyorum..! (https://www.bizimcografya.com/bilgisayar/2851-bilgisayarimi-beklemeye-alamiyorum.html)

Cahit ERAYDIN 11-Ekim-2009 15:18

Bilgisayarımı Beklemeye Alamıyorum..!
 
Arkadaşlar bilgisayarımı beklemeye alamıyorum,bekleme butonuna bastığımda önce beklemeye alıyor 1-2 saniye içinde pc tekrar açılıyor,netten bir sürü araştırma yaptım ,genelde öneriler hep aynı ,uyguladım ama soruna çare bulamadım,iki gün öncesine kadar bir problem yoktu.
Ayrıca benim bilgisayarımda güç seçenekleri özellikleri bölümünün gelişmiş kısmında "Bilgisayarımı uykuda beklet seçeneğine bastığımda" yazısı yok ,oysaki netteki araştırmalarımda o seçeneğin olması gerekiyor ,belki onla ilgilidir,bilemiyorum.

Sorunu çözebilecek arkadaşların önerilerini bekliyorum...

Cahit ERAYDIN 11-Ekim-2009 15:58

Problem anlaşıldı,pc den mausu çıkarıp beklemeye aldığımda sorun olmuyor,ama maus takılıyken beklemeye almıyor ,demekki mausla ilgili bir problem..
Bu konuda sorunu olan varsa bu yöntemi denesin diye mesajımı silmiyorum...

En-Es 11-Ekim-2009 18:05

bilgilendirme için teşekkürler...
Cahit hocam mause un içindeki (optik ise)sensörleri kolonya ile sildiğinizde sorun çözülüyor bende de olmuştu mause durduğu yerde kendi kendine hareket ettiği için bilgisayarı tekrar açıyor...

Cahit ERAYDIN 11-Ekim-2009 18:46

Alıntı:

En-Es Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 9008)
bilgilendirme için teşekkürler...
Cahit hocam mause un içindeki (optik ise)sensörleri kolonya ile sildiğinizde sorun çözülüyor bende de olmuştu mause durduğu yerde kendi kendine hareket ettiği için bilgisayarı tekrar açıyor...


Beklemeye alınan bir bilgisayar maus tıklamasıyla açılmaz sanırım hocam,beklemeyi yanlış anladınız sanırım,ekran koruyucu devreye girdiğindeki beklemeden bahsediyorsunuz sanırım,eğer öyleyse mausun hareketiyle ekran koruyucu devreden çıkar,ama benim dediğim bekleme enerji tasarrufu açısından bilgisayarın uykuya alınması,bu şekildeki uygulamaya bekleme deniliyor ve mausun hareketi ile değil klavyedeki her hangi bir tuşa basıldığında beklemeden çıkıyor bilgisayar.
Dediğim gibi benim problemim maustan kaynaklanıyor,çünkü mausu çıkartıp pc yi uykuya aldığım zaman problem olmuyor,ama maus takılıyken bekleme yapmıyor pc.

gokhans 11-Ekim-2009 21:15

Yaklaşık 1 yıl önce bu sorunu bende yaşıyordum.Ama şimdi çözüldü.Format atılınca kökten bitti sorun :)
Tabii bu sorun için format atmamıştım.
Paylaşmanız iyi olmuş Cahit hocam yine aynı durumda kalırsam sizin yöntemi deneyeyim.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:54.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas