Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   COĞRAFYA ÖĞRETİMİ (https://www.bizimcografya.com/26-cografya-ogretimi/)
-   -   Seçmeli Coğrafya Dersi.. (ÖNEMLİDİR - RESMİ AĞIZDAN YAPILAN EN SON UYARILAR) (https://www.bizimcografya.com/cografya-ogretimi/2723-secmeli-cografya-dersi-onemlidir-resmi-agizdan-yapilan-en-son-uyarilar.html)

GUNBAN 26-Temmuz-2010 17:07

Alıntı:

özge can Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 20670)
seçmeli dersler bu sene nasıl olacak? Aynı sistem mi işleyecek?

Yeni ders dağıtım çizelgeleri ile durum yine karıştı gibi.(bana göre) ilerleyen günlerde yine bir karmaşa bekliyor diye düşünüyorum.:rolleyes:

Buyrun bakalım çıkın işin içinden.

''Ortak dersler arasında yer alan dil ve anlatım, Türk edebiyatı, yabancı dil, tarih ve coğrafya derslerinin seçmeli olarak da alınması ve her iki dersin ders saatleri toplamı öğretim programında belirtilen ders saatinden farklı olması hâlinde ilgili derslere ait öğretim programlarının amaç ve açıklamaları dikkate alınarak mevcut programlara göre belirtilen ders saati kadar zümre öğretmenler kurulunca hazırlanacak programlar uygulanır. Değerlendirmeleri Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin hükümlerine göre yapılır. Söz konusu derslerin aynı öğretmen tarafından okutulması esastır.''
''Coğrafya dersinde; Talim ve Terbiye Kurulunun 10.02.2010 tarih ve 5 sayılı Kararı ile Kabul edilen öğretim programı uygulanır.''

Bu açıklamalara göre:
1-10 sınıfta;Seçmeli ve ortak derslerin yıllık planları ayrı ayrı mı, yoksa 4 saatlik olarak tek bir plan olarak mı hazırlanacaktır.? Yani 2 farklı ders, iki farklı not mu verilecek.(Değerlendirmeleri Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin hükümlerine göre yapılır. ki buna göre ayrı ders notu olarak değerlendirilmesi gerekiyor.)
2-Kazanım olarak 2 saat veya seçmeli Coğrafya kazanımları mı verilecek, yoksa daha önceden olduğu gibi 4 saate göre tüm kazanımlar mı verilecek? Yoksa bunu öğretmen mi belirleyecek.(10.02.2010 tarih ve 5 sayılı Kararı ile Kabul edilen öğretim programı uygulanır. İlkesi ne olacak.)
3-Lys'de ilgili puan türlerine yönelik sorular nasıl çıkacak, neye göre belirlenecek.

SONUÇ: AYIKLA PİRİNCİN TAŞINI.....:confused::mad::rol leyes::eek::redface:

aslı tanyeli 12-Ağustos-2010 10:59

yorumlar için teşekkürler

Ayşenur KILIÇ 23-Ağustos-2010 11:21

Bu sene ne tür kargaşalar yaşanacak acaba!!!...

gül akkoç 01-Eylül-2010 22:16

secmeli coğrafya derslerinde nasıl bır yıllık plan hazırlamamız gerekıyor göreve yeni başlayan biri olarak cok acil yardım beklıyorum

GUNBAN 01-Eylül-2010 22:34

Alıntı:

gül akkoç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 21669)
secmeli coğrafya derslerinde nasıl bır yıllık plan hazırlamamız gerekıyor göreve yeni başlayan biri olarak cok acil yardım beklıyorum

1- 11.ve 12 sınıflarda 2005 müfredatının 2 saatlik kazanımı olan yıllık planlarını yapmanız gerekiyor.
2-10.sınıflarda ise durum şu an itibari ile belirsiz.
En son ulaştığım gayri resmi bilgilere göre; 10.sınıflarda yaşanan karmaşanın şu şekilde giderileceği yönündedir(sonraki yıllar için bir çözüm yok.Sonraki yıllarda çok daha büyük bir karmaşa ve belirsizlik yaşanacak.Çünkü 11- ve 12. sınıflarda alanlar devam ettiği için şu anda sorun yok):
1- Eğer 2 saat seçmeli seçilemez ise 2 saatlik ortak ders planı(25 kazanımlı) yapılacak.
2-2 saatlik seçmeli ders seçilirse, ortak 2 saat ile birleştirilip; 4 saatlik(36 kazanımlı) bir plan yapılacak.Tek dersmiş gibi işlem yapılacak(yazılı gibi.)2005 müfredatı esas alınacak.
Bu konuda talim terbiyeden yakın zamanda bir açıklama yapılır.
Belki bu seneyi yukarıdaki çözümlerle kurtarabiliriz.AMA YA İLERKİ YILLARDA BU KONUDA YAŞANACAKLARI???

gül akkoç 01-Eylül-2010 22:44

ALAN DERSİ OLAN SINIFLARDA 2 SAAT YİNE SECMELİ GÖZÜKÜYOR okul yönetimi secmeli olan bu derslerde örneğin 10.sınıflar için 9.sınıf konularını analtın diyor zümre başkanıda böyle olmasını istiyor ama önceki dönemde alınan ders konuları tekrar alınmıyor diyenler de var şimdi nasıl bir yol izlememiz gerekiyorrrrrrrrrrr

GUNBAN 01-Eylül-2010 22:49

Alıntı:

gül akkoç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 21671)
ALAN DERSİ OLAN SINIFLARDA 2 SAAT YİNE SECMELİ GÖZÜKÜYOR okul yönetimi secmeli olan bu derslerde örneğin 10.sınıflar için 9.sınıf konularını analtın diyor zümre başkanıda böyle olmasını istiyor ama önceki dönemde alınan ders konuları tekrar alınmıyor diyenler de var şimdi nasıl bir yol izlememiz gerekiyorrrrrrrrrrr

Öğretmenim; yukarda 10 sınıfla ilgili durumu ve sıkıntıyı açıklamaya çalıştım. Bir sınıfta başka bir coğrafya dersi, örneğin 10. sınıfta 9. sınıf müfredatıını veremezsiniz.10 sınıf müfredatını vermek zorundasınız.Diğer sınıflar içinde geçerli. Başlık altında yazılan mesajları ya da yazıları gözden geçirirseniz bunun böyle olduğunu göreceksiniz.

gülseren kaya 16-Eylül-2010 19:18

burda ki kayıtlar bu sene içinde geçerli olacak mı arkadaşlar?

GUNBAN 16-Eylül-2010 19:27

Alıntı:

gülseren kaya Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22245)
burda ki kayıtlar bu sene içinde geçerli olacak mı arkadaşlar?

9.11,12 sınıflarda sorun yok. Sorun bu yıl alanların kalmasıyla(11 ve 12. sınıflarda alanlar devam ediyor.) 10 sınıfta yaşanıyor. Bu seneki ders çizelgelerindeki açıklamalar 2009-2010 daki açıklamalar ile çelişiyor.

Belkay 17-Eylül-2010 11:31

bilgilendirme için teşekkürler

kader46 17-Eylül-2010 20:53

değerli katkılarınız için çok teşekkür ederim

sedadoğan 18-Eylül-2010 12:49

güzel bilgiler için herkese teşekkür ediyorum

Tugay NAYKI 21-Eylül-2010 01:38

Güngör hocam sanırım biz gene bu genelgeye göre hareket etmek durumundayız..

GUNBAN 21-Eylül-2010 18:28

SEÇMELİ DERSLER VE UYGULAMASI İLE İLGİLİ SON GELİŞMELER

Beklenen açıklama nihayet geldi.Ama Yine Fiyasko!
Ancak Kısaca gözden geçirip, anlamaya çalıştığım kadarıyla çelişkilerle dolu bir açıklama. Örneğin;

''10.02.2010 tarih ve 5 sayılı Kurul kararı ile kabul edilen Coğrafya Dersi Öğretim Programında 10, 11 ve 12. sınıf programları haftada dört saat derse göre düzenlenmiştir. Ayrıca iki saatlik seçmeli ve zorunlu coğrafya dersi öğretim programına ait kazanımlar da öğretim programında yayınlanmıştır.
10. sınıfta sadece 2 saat zorunlu coğrafya dersinde 10.02.2010 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen 30 kazanım verilecektir. Aynı sınıfta haftada 2 saat zorunlu 2 saat seçmeli olmak üzere 4 saat alınması durumunda 10.02.2010 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen kazanımların tamamı verilecektir."
Bu ne demek; daha önce kademeli olarak geçişten bahsedilirken bu sene 10 sınıfta şubat programına göre konular verilecek. Yani Türkiye Fiziki konuları bu sene 10. sınıfta verilecek. Oysa bu konular 9. sınıfta alındı. Seçmeli dersler ve ortak dersler birlikte alındığındaplanları , sınavları ayrı ayrımı ya da tek mi yapılacak.Net bir ifade yok. BU NE PERHİZ, LAHANA TURŞUSU!
Yıllık planlar Sil baştan......

Geniş bilgi için; http://ttkb.meb.gov.tr/duyurular/ilk...aornekleri.rar


BİR DÜZELTME YAPILDI.(21.09.2010
10 sınıf müfradatının programı düzeltildi. Ama, ilk mesajda belirtiğim bazı karanlık, belirsiz noktalar devam ediyor.
14.07.2005 tarih ve 198 sayılı Kurul kararı ile kabul edilen Coğrafya Dersi Öğretim Programında 10, 11 ve 12. sınıf programları haftada dört saat derse göre düzenlenmiştir. Ayrıca iki saatlik seçmeli ve zorunlu coğrafya dersi öğretim programına ait kazanımlar da öğretim programında yayınlanmıştır.
10. sınıfta sadece 2 saat zorunlu coğrafya dersinde 14.07.2005 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen kazanımlar verilecektir. Aynı sınıfta haftada 2 saat zorunlu 2 saat seçmeli olmak üzere 4 saat alınması durumunda 14.07.2005 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen kazanımların tamamı verilecektir.
http://ttkb.meb.gov.tr/duyurular/ilk...aornekleri.rar

KONU İLE İLGİLİ TTKB ÜYELERİNDEN ALİ KIRAY BEY'İN AÇIKLAMASI:
Coğrafya eğitimine gönül ve emek veren arkadaşlar, dün akşamdan bu yana tartışılan konuda tarih konusunda yanlışlık giderilmiş, Ayrıca tartışılan konularda da yakında açıklama gelecek. Bütün öğretmen arkadaşların yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun.

PROGRAMI HAZIRLAYAN SALİH ŞAHİN HOCAMIZIN AÇIKLAMASI
Değerli arkadaşlar,
Uzun süreden beri devam tartışmalar, aslında MEB'in almış olduğu kararın alt yapısının yeterince hazırlanmamasından kaynaklanmaktadır. Bizler de bu tartışmaları yakından takip etmekteyiz ve bize ulaşan arkadaşlara elimizden geldiğince bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışyoruz.
Gruba e-mail yazmamızın sebebi de şu an için bu kararla ilgili bizim de bazı çekincelerimizin olmasından ve TTKB'nin yetkili resmi merci olarak açıklayıcı karar alarak okullara göndermesini beklememizdendir. Bazen bazı konu ve sorunların internette tartışılması sorunun anlaşılması bir yana daha da karmaşık hale getirebiliyor...
Sevgili arkadaşlar Talim Terbiye Kurulu'nun en son kararı sanırım size uygulamanın nasıl yapılması gerektiğini açıklamaktadır...
Bildiğiniz gibi coğrafya programı gereği ders ya 2 saat ya da 4 saattir. Seçmeli olarak da 2 saatlik kazanımlar vardır. Dolayısıyla geçmiş yıllarda 2 veya 4 saat şeklinde olan derslerin aynısını seçmelilere de uygulamaktır. Başka ifadeyle 2+2 olan dersler için 4 saatlik kazanımlara göre plan yapmak ve uygulamaktır. Sınav konusunda ise mevcut yönetmelik hükümlerine göre hareket etmek uygun olacaktır.
Çalışmalarınızda kolaylıklar diler, yeni öğretim yılının sağlık mutluluk ve huzur dolu olmasını dilerim...
Selam ve sevgilerimle...,
Y.Doç. Dr. Salih Şahin
Gazi Üniversitesi

gokhans 21-Eylül-2010 20:57

Bu açıklamalarda seçmeli ve zorunlu coğrafya derslerinin sınavları ile ilgili bir ibare dikkatimi çekmedi.10.sınıftaki 2+2 zorunlu ve seçmeli coğrafya tek ders mi kabul edilecek yoksa farklı ders olarak kabul görüp ayrı sınavlar mı yapılacak?

GUNBAN 21-Eylül-2010 21:42

Alıntı:

gokhans Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22405)
Bu açıklamalarda seçmeli ve zorunlu coğrafya derslerinin sınavları ile ilgili bir ibare dikkatimi çekmedi.10.sınıftaki 2+2 zorunlu ve seçmeli coğrafya tek ders mi kabul edilecek yoksa farklı ders olarak kabul görüp ayrı sınavlar mı yapılacak?

Gökhan hocam, önceki mesajlarımda zaten bunu belirttim. Son yenilemede sadece tarihi düzelttiler.
Plan ve sınav konusunda ise hiç kafanızı karıştırmayın. Daha önce 10 tm ve 10 sosyal sınıflarında yaptığımız planın aynısın(yani 4 saatlik tek plan) yapıyoruz.(36 kazanımlı.)
Tek dersin sınavı 3 ve yukarısı saat için en az üç olur. Çok istiyorsanız zümre kararı ile 4 tanede yapabilirsiniz.
Eğer seçilmemiş ise 10 Fen şubelerinde yaptığımız 2 saatlik(25 kazanımlı ) plan yapıp, en az 2 sınav yapıyoruz.
Sınavlar başlamadan bununla ilgili olarak resmi bir yazının çıkacağı bizzat mesajını aktardığım yetkili kişi tarafından belirtiliyor.

Tugay NAYKI 21-Eylül-2010 22:46

Güngör hocam katkılarınız için sonsuz teşekkürler..

adanalı01 22-Eylül-2010 18:42

11.sınıf fenlerde yine 11.sınıf fen okutmak gerekiyor sanırım.

GUNBAN 22-Eylül-2010 21:31

Alıntı:

adanalı01 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22435)
11.sınıf fenlerde yine 11.sınıf fen okutmak gerekiyor sanırım.

Coğrafya demek istediniz herhalde. Onu demek istediyseniz? Evet.;)

geomaster 22-Eylül-2010 21:37

2 saatlik 10. sınıf coğrafya dersi zorunlu ders kategorisinde olduğu için bu dersi 4 saatmiş gibi yapamayız bence arkadaşlar. Ne yazık ki diyorum artık iki ayrı dersimiz var. Bu yüzden de 2 yıllık plan, 2+2 toplam 4 yazılı var, planlarda ise 10. sınıf için kazanımlar bellidir 2005'e göre 36 kazanımımız var. Talim terbiye 25 saatlik kazanımı zorunlu ders için kullanın dediğine göre seçmeli grubada 11 kazanımlık plan kalıyor. Gönlüm böyle istemese de fotokopide ve bol bol sınav kağıdı okumada hepimize kolaylıklar diliyorum arkadaşlar.

pardus 22-Eylül-2010 21:53

Alıntı:

geomaster Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22445)
2 saatlik 10. sınıf coğrafya dersi zorunlu ders kategorisinde olduğu için bu dersi 4 saatmiş gibi yapamayız bence arkadaşlar. Ne yazık ki diyorum artık iki ayrı dersimiz var. Bu yüzden de 2 yıllık plan, 2+2 toplam 4 yazılı var, planlarda ise 10. sınıf için kazanımlar bellidir 2005'e göre 36 kazanımımız var. Talim terbiye 25 saatlik kazanımı zorunlu ders için kullanın dediğine göre seçmeli grubada 11 kazanımlık plan kalıyor. Gönlüm böyle istemese de fotokopide ve bol bol sınav kağıdı okumada hepimize kolaylıklar diliyorum arkadaşlar.

hocam bence durumu yanlış yorumlamışsınız gibi şöyle ki açıklamada ''Aynı sınıfta haftada 2 saat zorunlu 2 saat seçmeli olmak üzere 4 saat alınması durumunda 14.07.2005 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen kazanımların tamamı verilecektir.'' denilmekte yani bu da ayrı plan ayrı yazılı demek değil kaldı ki seçmeli ve zorunlu derslerin ayrı ayrı kazanımı yok müfredatta ne 2005 te var ne de şubat 2010 da var müfredatlarda var olan kazanımlar 4 saatlik ders için (ki bu da tüm kazanımlar demek) ve 2 saatlik ders için

GUNBAN 22-Eylül-2010 22:09

Alıntı:

geomaster Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22445)
2 saatlik 10. sınıf coğrafya dersi zorunlu ders kategorisinde olduğu için bu dersi 4 saatmiş gibi yapamayız bence arkadaşlar. Ne yazık ki diyorum artık iki ayrı dersimiz var. Bu yüzden de 2 yıllık plan, 2+2 toplam 4 yazılı var, planlarda ise 10. sınıf için kazanımlar bellidir 2005'e göre 36 kazanımımız var. Talim terbiye 25 saatlik kazanımı zorunlu ders için kullanın dediğine göre seçmeli grubada 11 kazanımlık plan kalıyor. Gönlüm böyle istemese de fotokopide ve bol bol sınav kağıdı okumada hepimize kolaylıklar diliyorum arkadaşlar.

geomaster hocam; yeni ders çizelgelerinin ortaya çıkardığı karışıklık konusunda hem fikir sayılırız. Bunu COĞRAFYA DERSİNE DARBE konulu yazımda detaylı bir şekilde açıkladım.( http://www.bizimcografya.com/genelge...ina-darbe.html)
Yalınız, burada bir konuyu açıklamakta fayda var. 10.SINIF 2 SAATLİK ORTAK YADA ZORUNLU DERSİN KAZANIMLARI İLE 2 SAATLİK SEÇMELİ DERSİN KAZANIMLARI AYNI. YANİ 25. işte saakatlık burada. Her ne kadar kazanımların tamamını verecekslz şeklinde bir hüküm koysalar da; İki dersi ayrı ayrı ayrı verirsek ya da 2+2=4 saat şeklinde birleştirip verirsekte 25 kazanımı vereceğiz. ÇÜNKÜ 36 KAZANIM 4 SAATLİK ZORUNLU DERSİN KAZANIMIDIR. Bu ise sakat bir durumdur.
İşte bakanlık BU SORUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR. Yetkili kişi bu konuda yakında bir resmi düzenleme çıkar diyor.
Eğer çıkarsa büyük ihtimalle şu şekilde veya benzer bir açıklama çıkacaktır. '' Eğer ortak 2 saatlik dersin yanına bir de seçmeli 2 saatlik ders seçilirse;
bu iki dersin kazanımları yerine 2005 programının 4 saatlik(36) kazanımı verilecek ve tek ders işlemi görecektir. Yazılı sınavıda bu ders saatine bağlı olarak ilgili yönetmelik hükümlerine göre yapılacaktır.''
Eğer bu yapılmaz ise tarihi bir skandal sözkonusu olur diye düşünüyorum.

GUNBAN 23-Eylül-2010 23:39

Alıntı:

gokhans Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22405)
Bu açıklamalarda seçmeli ve zorunlu coğrafya derslerinin sınavları ile ilgili bir ibare dikkatimi çekmedi.10.sınıftaki 2+2 zorunlu ve seçmeli coğrafya tek ders mi kabul edilecek yoksa farklı ders olarak kabul görüp ayrı sınavlar mı yapılacak?

Tek ders kabul edilme eğilimi var. Dolayısı ile sınavları da tek ders saatinin ders saatine bağlı olarak ilgili yönetmelik çerçevesinde yapılacak. Yakında sınav ve sınıf geçme yönetmeliğinde bu konu da dahil olmak üzere geniş bir değişiklik sözkonusu.:rolleyes:

GUNBAN 24-Eylül-2010 17:15

güncellllllll

Ölümüne KEMALİZM 25-Eylül-2010 19:16

teşekkürler

erkantem 25-Eylül-2010 22:23

10 sınıfta tüm kazanımların sayısı bazı yerlerde 38 geçiyor.Ama 2005 programına baktığımızda 36 kazanım var.Neye göre 38 diyorlar anlamadım.

GUNBAN 25-Eylül-2010 22:30

Alıntı:

erkantem Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22572)
10 sınıfta tüm kazanımların sayısı bazı yerlerde 38 geçiyor.Ama 2005 programına baktığımızda 36 kazanım var.Neye göre 38 diyorlar anlamadım.

Sayın Hocam; 2010 şubatında program revize edildi. Yani bazı düzenlemeler yapıldı. Bunlardan birisi de 10 sınıfta yapılan düzenleme oldu. 9. sınıf Türkiye fiziki coğrafya konuları 10. sınıfa kaydırıldı, 10 sınıftaki bazı kazanımlarda kaldırıldı ya da birleştirildi. Bunun sonucu olarak 4 saatlik müfredat program kazanımı 10. sınıflarda 38 oldu.;)

geomaster 25-Eylül-2010 23:14

Gunban hocam bakın, seçmeli coğrafyayı seçenlere 4 saat ders olarak tek ders vereceksek neden seçmeli coğrafya dersi konsun? Ders çizelgelerini hazırlayan kurul ile coğrafya programını hazırlayan kurul arasında fark var. Ve büyük balık ders çizelgelerini hazırlayan kuruldur. Yani coğrafya programı onlara uyacaktır. Benim görüşüm budur.

GUNBAN 25-Eylül-2010 23:24

Alıntı:

geomaster Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22576)
Gunban hocam bakın, seçmeli coğrafyayı seçenlere 4 saat ders olarak tek ders vereceksek neden seçmeli coğrafya dersi konsun? Ders çizelgelerini hazırlayan kurul ile coğrafya programını hazırlayan kurul arasında fark var. Ve büyük balık ders çizelgelerini hazırlayan kuruldur. Yani coğrafya programı onlara uyacaktır. Benim görüşüm budur.

Geomaster hocam; işte sorunun kaynağı tam da bahsettiğiniz konu. Büyük- küçük balık havasına girmeden bu işin işbirliği, karşılıklı görüş alışverişi ile yapılması gerekiyordu. Yapılmadığı içinde sıkıntılar, belirsizlikler yaşanıyor. Yanlış yapılan bir işi de şimdi düzeltmeye uğraşıyorlar.

yosun06 26-Eylül-2010 13:09

teşekkürler

dila gül 26-Eylül-2010 18:53

açıklamalar için teşekkkürler

pardus 26-Eylül-2010 19:47

Alıntı:

geomaster Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22576)
Gunban hocam bakın, seçmeli coğrafyayı seçenlere 4 saat ders olarak tek ders vereceksek neden seçmeli coğrafya dersi konsun? Ders çizelgelerini hazırlayan kurul ile coğrafya programını hazırlayan kurul arasında fark var. Ve büyük balık ders çizelgelerini hazırlayan kuruldur. Yani coğrafya programı onlara uyacaktır. Benim görüşüm budur.

hocam 10.sınıflarda seçmeli ve zorunlu dersler başlangıçta iki ayrı ders olarak düşünüldü ancak uygulamada bu derslerin ikisininde kazanımı aynı olduğu için sonradan birleştirme yoluna gidildi zaten bu durumda ya dersler birleştirilecek ya da seçmeli ve zorunlu dersler için ( 2 saatlik olanlar için) ayrı kazanım yayınlanması gerekecekti kazanım belirlemek uzun bi iş olduğu için daha kısa ve geçici bir çözüm olarak birleştirme yoluna gidildi ( birleştirme olacağını talim terbiyenin en son açıklamasından anlıyoruz ki açıklamayı bi önceki mesajda vermiştim)

sarıkanarya 27-Eylül-2010 20:58

burda güzel bilgiler tartışılmış teşekkürler emeği geçenlere

özlem21 28-Eylül-2010 10:09

Allahtan coğrafya sitemiz var ve tecrübeli öğretmenlerimizin bilgilerinden faydalanıyoruz.

selimcan 29-Eylül-2010 15:57

niye bu belirsizlik her yıl her sene aynı kargaşa?

Tugay NAYKI 30-Eylül-2010 16:22

Hala çok okulda muamma bir konu, özellikle coğrafya sitelerinden uzak olanlar..

izobar 01-Ekim-2010 13:35

bu kargaşa nezaman son bulacak?

çağla gül 04-Ekim-2010 11:34

çok karmaşık bir sistemimiz var ne yazık ki

Tugay NAYKI 05-Ekim-2010 15:03

Alıntı:

selimcan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22705)
niye bu belirsizlik her yıl her sene aynı kargaşa?

Türkiye'de yaşıyoruz hocam her yıl meb bakanının değiştiği bir ülkedeyiz..

Tugay NAYKI 06-Ekim-2010 14:30

Alıntı:

izobar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 22741)
bu kargaşa nezaman son bulacak?

Bu ''vurdumduymaz'' anlayış hakim olduğu sürece son bulmayacak..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:23.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas