Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   EĞİTİM HABERLERİ (https://www.bizimcografya.com/66-egitim-haberleri/)
-   -   Sözleşmeli Öğretmenler Kadrolu Oluyor..! (https://www.bizimcografya.com/egitim-haberleri/1440-sozlesmeli-ogretmenler-kadrolu-oluyor.html)

Cahit ERAYDIN 25-Haziran-2009 12:44

Sözleşmeli Öğretmenler Kadrolu Oluyor..!
 
[/]Sözleşmeli öğretmenler kadrolu oluyor.

Sözleşmeli öğretmenlerin çilesi sona eriyor. Bakan Nimet Çubukçu ile görüşen eğitimciler istedikleri haberi aldı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yla görüşen Türkiye Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, artık sözleşmeli öğretmen alınmayacağı, bütün öğretmenlerin tamamının kadroya geçirileceği müjdesi verdi.

Türkiye Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve beraberindeki heyet Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu makamında ziyaret etti.

Koncuk, Bakan Çubukçu’nun kendilerine, bundan sonra artık sözleşmeli öğretmen alınmayacağını, mevcut sözleşmeli öğretmenlerin tamamının kadroya geçirileceğini söylediğini bildirdi.

Bakan Çubukçu’ya eğitim sistemindeki sorunların, çözüm önerilerinin ve isteklerin dile getirildiği bir raporun sunulduğu görüşme sonrası konuşan Koncuk, artık sözleşmeli öğretmen alınmayacağının kendilerine ifade edildiğini söyledi.

Koncuk, ''Sayın Bakan, bundan sonraki süreçte sözleşmeli öğretmen ataması yapılmayacağını, bütün öğretmenlerin kadrolu olarak istihdam edileceğini söyledi. Sayın Bakan, sözleşmeli öğretmenlerin hepsinin kadroya geçirileceğini ifade etti. Mevcut durumda 50 bin sözleşmeli öğretmen var. Sözleşmeli öğretmenlerin tamamı zaman içinde kadroya geçirilecek'' dedi.

Koncuk, bundan böyle öğretmenlerin kadrolu istihdam edilecek olmasının çok sevindirici olduğunu dile getirdi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın 150 bin öğretmen ihtiyacı bulunduğunu, yaklaşık 220 bin öğretmen adayının da atama beklediğini ve Ağustos ayında en az 50 bin öğretmen atanmasını istediklerini ifade etti.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:47.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas