Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   EĞİTİM HABERLERİ (https://www.bizimcografya.com/66-egitim-haberleri/)
-   -   Güney Kore'de Öğretmen Olmak Varmış..! (https://www.bizimcografya.com/egitim-haberleri/2083-guney-korede-ogretmen-olmak-varmis.html)

nurcan kıraç 15-Ağustos-2012 19:24

Cevap: Güney Kore'de Öğretmen Olmak Varmış..!
 
Öğretmenlerini ikinci plana atan toplumları görüyoruz, türkiye cumhuriyetini de görürüz merak etmeyin!

özlem21 19-Ağustos-2012 20:50

Cevap: Güney Kore'de Öğretmen Olmak Varmış..!
 
Teşekkürler hocam

Ayşe Sarı 25-Ağustos-2012 17:53

Cevap: Güney Kore'de Öğretmen Olmak Varmış..!
 
Öğretmeni aşağılayan Milli Eğitim Bakanına kapak olunur!

merve cangül 27-Ağustos-2012 17:18

Cevap: Güney Kore'de Öğretmen Olmak Varmış..!
 
TÜRKİYE'DE ÖĞRETMENLER NEDEN HUZURSUZ?

1. Öğretmenler ilk kez, gerek bakanlık düzeyinde ,gerek başbakanlık düzeyinde hor görüldüklerini,aşağılandıkları nı , mesleklerinin itibarsızlaştırıldığını düşünüyor.Gerek başbakan, gerek milli eğitim bakanına karşı gönüllerimiz kırgındır. Tatil ,maaş artışı , çalışma şartları vb. konulardaki yaptıkları açıklamalar bu kırgınlıkları perçinlemiştir.
Çözüm: Öğretmenler maaş artışı isteklerinden önce itibarlarının iadesini istemektedir.Bunun için de gönlümüzü alacak adımların atılması gerekmektedir. En azından bundan sonra itibarsızlaştırıcı açıklamalardan vazgeçilmelidir.Öğretmene karşı cephe alınmamalı , öğretmenlerle el sıkışılmalıdır.
Hz Alinin “Bana bir harf öğretenin kölesi olurum” sözü doğrultusunda hak ettiğimiz itibarımızı istiyoruz!


2. Yeni sistemle gelen norm fazlalığı kaygısı sınıf öğretmenlerini tedirgin etmektedir. Bu konudaki belirsizlik hala sürmekte, norm fazlası sorunun nasıl aşılacağı , ne gibi çözümler düşünüldüğü hala daha belli değildir.
Çözüm :Bakanlık kimsenin mağdur edilmeyeceğini açıklayarak öğretmenlerin kafasındaki soru işaretlerini gidermelidir.
3.İl dışı yer değiştirme bekleyen pek çok öğretmen , özellikle de sınıf öğretmenleri mağdur edilmiştir.Açılan sadece 7 il tercihi öğretmenleri hayal kırıklığına uğratmış , pek çok öğretmenin aile bütünlüğü umudu suya düşmüştür.Eşinden ve çocuğundan ayrı öğretmenlerin sayısı hızla artmaktadır.
Çözüm: Bakanlık acilen kendi sitesi üzerinden kuracağı bir sistemle becayişe izin vermeli, karşılıklı yer değiştirmelerin önünü açmalıdır.Bu sayede pek çok öğretmen ailesine, çocuğuna , memleketine kavuşmuş olacak ;daha verimli çalışacaktır.


4. Özür gurubu atamalarında öğrenim özrünün kaldırılması , il emrine atamanın iptali pek çok öğretmenin mağduriyet yaşamasına sebep olmuştur.Pek çok öğretmen yapmış oldukları masraflar, verdikleri emeklerle yüz üstü kalmıştır.
Çözüm: Yönetmelikteki maddeler şu an için öğrenim görenleri değil , bundan sonra yeni başlayacaklar için getirilmeli; yönetmelikten önce öğrenime başlayanların önü açılmalıdır.


5. Pek çok memura yapılan ek iyileştirmelerden öğretmenler mahrum bırakılmış , üvey evlat muamelesi görmüştür.Öğretmenler kamuda çalışan nitelikli , üniversite mezunu memurlar arasında en düşük maaşı alan kesim haline getirilmiştir.Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren belli bir seviyede tutulmaya çalışılan öğretmen maaşları bugün dibe vurmuştur.
Çözüm: Toplu sözleşme görüşmelerinde verilmeyen ek ödeme hakkımız okulların açılması da fırsat bilinerek verilmeli, 2012- 2013 eğitim- öğretim dönemine girerken öğretmenlerin kırılmış gönülleri bir nebze olsun alınmalıdır.

Baha35 29-Ağustos-2012 18:02

Cevap: Güney Kore'de Öğretmen Olmak Varmış..!
 
AVRUPADAN EMEKLİLİK SİSTEMİNİ GETİREN SİYASİLE BUNU NEDEN GETİRMEZSİNİZ?????

Türkiye'de öğretmenler yıllık 11 bin dolar kazanıyor. Bu rakam, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü OECD'nin ortalamasının yarısı bile değil...

tuğçe sırça 15-Eylül-2012 11:46

Cevap: Güney Kore'de Öğretmen Olmak Varmış..!
 
Alıntı:

turkuaz06 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 36878)
Türkiye'de de milletvekili olmak varmış!!!!! :d:d:d:d:d:d:d:d:d

Bence de, yada müşteşar falan, danışman da olabilir! Ya da mecliste bir bekçi!!!


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:32.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas