Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   EĞİTİM HABERLERİ (https://www.bizimcografya.com/66-egitim-haberleri/)
-   -   Açık Uçlu Sorular Zorunlu Hale Geldi (https://www.bizimcografya.com/egitim-haberleri/7468-acik-uclu-sorular-zorunlu-hale-geldi.html)

yusufili 31-Ekim-2016 19:23

Açık Uçlu Sorular Zorunlu Hale Geldi
 
Bu yıldan itibaren yazılılar da açık uçlu sorular sormak zorunlu hale geldi.

28 Ekim 2016 tarih ve 19871 saylı Resmi Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına
Dair Yönetmelik ile artık açık uçlu sorular soracağız.

MADDE 16 – Aynı Yönetmeliğin 45 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (f) ve (h) bentleri ile ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“a) Haftalık ders saati sayısına bakılmaksızın her dersten en az iki yazılı sınav yapılması esastır. Sınav sayısı ve tarihleri her dönem başında zümre başkanları kurulunca belirlenir ve okul müdürünün onayından sonra e-Okul sistemi üzerinden ilan edilir. Sınavlarla ilgili gerekli tedbirler okul müdürlüğünce alınır.”
“f) Uygulamalı nitelikteki dersler ile Kur’an-ı Kerim dersi sınavları, her dönemde iki defadan az olmamak üzere ve dersin özelliğine göre yazılı ve uygulamalı olarak veya bunlardan yalnızca biriyle ortak olarak ya da ayrı ayrı yapılabilir. Sınavların şekli, sayısı ve uygulamalı sınavların süresiyle hangi derslerde uygulamalı sınav yapılacağı zümre öğretmenler kurulunda belirlenir, okul müdürünün onayına bağlı olarak uygulanır.”
“h) Dil ve anlatım ile yabancı dil derslerinin sınavları dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmek için yazılı ve uygulamalı olarak yapılır.”


“(2) Yazılı sınavların açık uçlu maddelerden oluşan yazılı yoklama şeklinde yapılması esastır. Ancak her dersin sınavlarından biri kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirmeli veya çoktan seçmeli testlerle de yapılabilir.”

tarumoloji 03-Kasım-2016 19:38

Cevap: Açık Uçlu Sorular Zorunlu Hale Geldi
 
Bizler İçin bir şey değişmedi ki zaten hemen hemen hepimiz bu şekilde sınav yapıyorduk 1 sınav karma 2. sınav test


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:19.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas