Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   GENEL (https://www.bizimcografya.com/115-genel/)
-   -   İşte Buna Flaşh Haber Derim..! (https://www.bizimcografya.com/genel/1366-iste-buna-flash-haber-derim.html)

zumrut_ 24-Haziran-2009 23:47

İşte Buna Flaşh Haber Derim..!
 
KADIN SESİ DUYMAK İSTİYORLAR
http://www.birgun.net/pic.php?file_n....jpg&thumb=200
Kadın sesinin bitkilerin daha hızlı büyümesini sağladığı ‘resmen’ saptandı Britanya Kraliyet Bahçecilik Derneği’nin (RHS) yaptığı araştırmada, kadın bahçıvanların seslerinin domates fidelerinin daha çok büyümesini sağladığı gözlemlendi.
Daily Telefraph’ın haberine göre, RHS’nin Surrey’deki bir bahçesinde nisanda başlayan deneyde, John Wyndham’ın ‘The Day of the Triffids’, Shakespeare’in ‘Yaz Gecesi Rüyası’ ve Charles Darwin’in ‘Türlerin Kökeni’ adlı eserlerinden parçalar çeşitli kişiler tarafından okunarak kayıt yapıldı. 10 domates fidesiyle yapılan deneyde, bu kayıtlar fidelerin saksılarına iliştirilen kulaklık vasıtasıyla bitkilere dinlettirildi. Kontrol grubu olarak 2 domates fidesine ise hiçbir şey dinlettirilmedi. Bir ay süren deneyin sonucunda, kadın sesi dinletilen fidelerin erkek sesi dinletilenlere oranla ortalama 2,5 santimetre daha fazla uzadığı belirlendi.
Hatta bazı erkek sesleri o kadar başarısız oldu ki, bu seslerin dinletildiği fideler sessizlik içinde büyümeye bırakılan kontrol grubundaki fidelerden bile daha az büyüdü.


http://www.birgun.net/i/pix.gif

Tugay NAYKI 24-Haziran-2009 23:50

Atalarımız su, kadın ve para sesinin hoş olduğundan bahsederler, ama kadın sesinin bitkilerin gelişmesindeki etkisi gerçekten çok ilginç bir bilgi..

Belki bitkiler büyüyerek kadın sesinden uzaklaşmaya çalışıyorlardır..

Cahit ERAYDIN 24-Haziran-2009 23:50

Bence bu asparagas bir haber,inanılacak bir şey değil :)

Orkun KARAKURUM 24-Haziran-2009 23:51

bitkileride desenize kaybettik.:confused::confused: :confused:

Tugay NAYKI 24-Haziran-2009 23:52

Anlaşıldı bitkiler kadın sesinden kaçıyorlar bunun için daha fazla hormon salgılıyorlar ve bu olay da büyümeyi gerçekleştiriyordur..

rhturk 25-Haziran-2009 00:05

Su ve para sesi de dinletilseydi farklı sonuçlar çıkabilirdi :D

zumrut_ 25-Haziran-2009 00:12

vallahi gulmekten oluyorum bir hosuma gittiki bu haber )) hic zorlanmayin ,kabul edin .erkek sesi duyan dometeslerin hali ortada. napolyon bonapartin en meshur sozlerinden. su sesi ,para sesi,KADIN SESI.....akilli adam....nasilda bilmis ...para verip fide alindi ..su verdiler ....kadin sesi dinlettiler...ayni teknigi kullanip ekelim aceba bizim domateslerde gelisirmi boyle )) valla benim sesimi duyan dometes korkudan topraktan basini bile cikarmaz sizler ekip deneyin eslerinizi konusturun domatesle bakalim nasil buyurler....gulmekten koptum zor yazdim .....zumruduanka

bahriaskin 25-Haziran-2009 13:45

Atalarımız Bu iş çok önceden çözmüş! İngilizlerin aklına daha yeni gelmiş. Anadolu'da boşuna erkekler kahvede beklerken kadınlar çalışmamış:p

zumrut_ 25-Haziran-2009 14:36

Alıntı:

Cahit ERAYDIN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 3141)
Bence bu asparagas bir haber,inanılacak bir şey değil :)

cahit bey ...sizde bir seye kolay kolay inanmiyorsunuz ...bundan kolayi ne okul bitti evdesiniz .gidin bir domates fidesi alin ekin bahceye veya saksiya ...esinize rica edin. domatese her gun konussun ....asparagas habermi,inanilir, inanilmaz , haber, neyse ortaya cikar ....bu arada esinize bu domates yazisini okutturun ne olur ne olmaz hani aklinizdan filan supheye dusup uzulmeye baslamasin .....hala guluyorum aslinda oyle her dakika her seye gulen kisi degilimdir de..bu haber beni cok mutlu etti nedense.........zumruduanka

GUNBAN 25-Haziran-2009 21:07

Tam bir belgesellik konu. Belgesel arşivi büyüyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:03.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas