Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   GENEL (https://www.bizimcografya.com/115-genel/)
-   -   Öğretmenin Gözüne Girmenin 10 Yolu.. (https://www.bizimcografya.com/genel/2537-ogretmenin-gozune-girmenin-10-yolu.html)

zumrut_ 09-Eylül-2009 14:42

Öğretmenin Gözüne Girmenin 10 Yolu..
 
Öğretmenlerinin gözüne girmek için illa çok çalışkan olman gerektiğinidüşünüyorsan yanılıyorsun. Aşağıdaki tüyoları okuhttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.gif bir haftada öğretmenin en gözdeöğrencisi ol!</B>



1- Sana takan öğretmenine takma: İşte birinci kural bu!Ona karşı zıt gitmek sana hiçbir şey kazandırmaz. Aksine çokşey kaybettirir. Arkadaşına yaptığın kaprisleri öğretmenine yapmaya kalkarsan zararlı çıkansen olursun. Uyumlu olhttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.gif hatta gerektiğinde özür dilemesini bil.




2- Nabza göre şerbet ver: Son derece disiplinlihttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.gif dediğim dedikbir öğretmenin dersinde durup duruphttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.gif espri patlatman ya da olurolmaz soru sorman hoş olmayabilir. İçinden bunları yapmak geliyorsahttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.gif buhevesini daha rahat öğretmenin dersine sakla.



3- Dersle ilgili ol:Öğretmenin ders anlatıyor ve sen sıra arkadaşınla kaynatıyorsun. En sabırlıöğretmen bile bu duruma fazla dayanamaz. Eğer öğretmenin gözdesi olmakistiyorsanhttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.gif dersi dinlemek ve hatta dersle ilgili sorular sormalısın. Arkasıralarda ilgini yoğunlaştıramıyorsanhttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.gif ön sıralara geçmeyi deneyebilirsin.



4- Ödevlerini zamanındayap: Bunu şimdiye kadar çeşitli nedenlerle gerçekleştirememiş olabilirsin. Ama dersehazırlık yapmış olmanhttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.gif dersi daha iyi kavramana yardımcı olur. Evaaaalerinin asıl amacı da budur. Öğrencilere eziyet çektirmek değil!



5-Kılık kıyafetine özen göster: Her okulun bir üniforması varve çok azında bunun dışına çıkılmasına izin veriliyor. Mini eteklerinihttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.gifdağınık saçlarını ve aksesuvarlarını hafta sonuna sakla. Unutma sen bir.

</B>
okuldasın ve maalesef orası Harward değil.



6- Aileni öğretmenlerinle tanıştır:

(...)

Bunun en güzel yoluhttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.gif ailenin veli toplantılarında bulunmasını sağlamak. Böylecehttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.gifailenin seninle yakından ilgilendiği izlenimini yaratmış olursun. Bu da doğalolarak sana yansır.



7- Soru sormaktan çekinme: Soru soran öğrencihttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.giföğretmenin gözünde aptal değilhttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.gif ilgili öğrencidir. Fırsat doğduğunda zekice sorularlaonu şaşırtmaktan çekinme. Hattahttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.gif sorularını önceden hazırla.



8- Çalışkanlar kümesinegeç: Bundan hoşlanmayabilirisin ama ne demişler “Bana arkadaşını söylehttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.gif sanakim olduğunu söyleyeyim” Çalışkanlarla arkadaşlık edersenhttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.gif öğretmenin de senin çalışkanolmasan bile o yolda olduğunu anlayacaktır.



9- Dersle ilgili araçgereçlerini unutma: İşte öğretmenlerin en gıcık olduğu hadiselerden biri. Bununanlamı: “Dersle ilgilenmiyorum” an başka bir şey değildir. Doğal olarakhttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.giföğretmenin de seninle ilgilenmesini beklemen hayal olur.



10- Asla kopyaçekme: Her ne kadar öğrenciliğin olmazsa olmaz kurallarından sayılsa dahttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.gifkopya insanın kendisini kandırmasından başka bir şey değildir. Üstelik yakalandınmıhttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.gif sınavının iptal edilme durumu bir yanahttp://www.ozkanajans.com/images/smilies/smiliv.gif öğretmeninin gözünde birhiç olursun. Dürüstlüğün her zaman esas olduğunu unutmamalısın!

SaBaH GüNeŞi 09-Eylül-2009 16:42

Bu 10 maddeyi yapan öğrenci zannetmiyorum ki öğretmenin gözünden düşsün :)


Teşekkürler Zümrüt hanım...

bazalt10 09-Eylül-2009 17:06

Bence dürüst olsun ve çabalasın bunlar yeterli diğerleri öğretmeni rahatsız eder

Tugay NAYKI 09-Eylül-2009 17:15

Nerdeeee zümrüt hanım bu tip öğrenciler günümüzde yoklar artık..

merve-ankara... 09-Eylül-2009 17:20

bence dürüstlük öğrenciliğin herşeyden önce insanlığın altın kuralı olmalıdır.

Ayşenur KILIÇ 09-Eylül-2009 21:12

Alıntı:

Tugay NAYKI Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 7288)
Nerdeeee zümrüt hanım bu tip öğrenciler günümüzde yoklar artık..

Aşkolsun hocam :crybaby: . Harcadınız bizi :icon_sadangel2:

GUNBAN 09-Eylül-2009 23:26

Alıntı:

aysenur_40 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 7303)
Aşkolsun hocam :crybaby: . Harcadınız bizi :icon_sadangel2:

İstisnalar kaideyi bozmaz.:guitar:

Tugay NAYKI 09-Eylül-2009 23:35

Sen ve özge dışında kalır canım..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:59.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas