Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   GENEL (https://www.bizimcografya.com/115-genel/)
-   -   Dünya'nın En İlginç Okulları.. (FOTO) (https://www.bizimcografya.com/genel/5555-dunyanin-en-ilginc-okullari-foto.html)

zumrut_ 05-Temmuz-2010 18:06

Dünya'nın En İlginç Okulları.. (FOTO)
 
/2009 - İLginç YapıLarı iLe OkuLLar

Kategori: ResimLer
http://img03.blogcu.com/images/j/e/k...1251634460.jpg
Avustralya, Melbourne, Victorian Sanat Koleji

http://img03.blogcu.com/images/j/e/k...1251634475.jpg
Singapur'daki Sanat, Tasarım ve Medya okulu, Nanyang Teknoloji Üniversitesi, Yeşil Çatılı Kampüs

http://img03.blogcu.com/images/j/e/k...1251634488.jpg
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Ray and Maria Stata Merkezi

http://img03.blogcu.com/images/j/e/k...1251634500.jpg
İspanya, La Orotava, Rafael Arozarena Lisesi

http://img03.blogcu.com/images/j/e/k...1251634514.jpg
Nottingham Üniversitesi, Jubilee Kampüsü

Yorum Yaz! İlginç Okul Servisi Balıkesir'in Edremit İlçesine Bağlı Zeytinli Beldesinde At Arabasıyla Sütçülük Yapan 74 Yaşındaki Abdullah Kocaer, Her Gün Mahalledeki Öğrencileri At Arabası ile Okullarına Götürüp Getiriyor.











Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinde at arabasıyla sütçülük yapan 74 yaşındaki Abdullah Kocaer, her gün mahalledeki öğrencileri at arabası ile okullarına götürüp getiriyor.
Beldede 37 yıldır sütçülük yaptığı bilinen 74 yaşındaki mahallelinin sütçü dedesi Abdullah Kocaer, süt sattığı at arabasıyla her gün mahalledeki öğrencilere ücretsiz okul servisi hizmeti veriyor. Altınkum Mahallesi'nde at arabasıyla birlikte uzun yıllardan beri sütçülük yapan sütçü dede, mahallede okula giden öğrencileri hemen her gün at arabasına bindirerek, okullarına kadar götürüyor. Bu durumdan son derece mutlu olduğunu belirten Abdullah Kocaer, "Ben ilkokulu bitirdim. Okumayı çok istedim, ama okuyamadım. Okula çok yaya gittim geldim. Okullardaki ulaşım sıkıntısını çok iyi bilirim. O yüzden süt sattığım mahallenin çocuklarını okula kadar götürerek, hem onları yürümekten kurtarıyorum, hem de bana yolda arkadaş oluyorlar" şeklinde konuştu. (SŞ-MŞ) ...Yorum sizin..:)..Z

Fatih GÜRIŞIK 08-Temmuz-2010 21:12

Zümrüt Hanım,dünyadan çok değişik mimari tasarımda okul örneklerinden sonra Türkiye'deki trajikomik bir habere vermişsiniz,teşekkürler,elleri nize sağlık.Biz de 13.yüzyılda yapılmış Selçuklu Medreseleri(Çifte Minareli Medrese,Hunat Hatun,Buruciye vb) ve Osmanlı Medrese tarzları bugün bile ihtişamını koruyor.Varmı Cumhuriyetimizin kendine özgü okul mimarisi?Maalesef yok,görev yaptığım bölgede Kayseri Tomarza'da Toklar köyünde Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda yapılmış bir ilkokul var.Sapasağlam duruyor.Yanına son yıllarda yeni okul binası yapmışlar,inanın yanında yenisi kümes gibi ve oldukça itici duruyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:34.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas