Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   GENEL (https://www.bizimcografya.com/115-genel/)
-   -   100 Yıl Önce 100 Yıl Sonra istanbul.. (FOTO, BİLGİ) (https://www.bizimcografya.com/genel/6170-100-yil-once-100-yil-sonra-istanbul-foto-bilgi.html)

zumrut_ 26-Şubat-2011 00:11

100 Yıl Önce 100 Yıl Sonra istanbul.. (FOTO, BİLGİ)
 
100 yıl önce Ayasofya Camii:Bizans İmparatoru I. Jüstinionus tarafından M.S. 532 – 537 yılları arasında İstanbul’un eski şehir merkezine inşa ettirilmiştir.1500 yıllık tarihi olan Ayasofya, sanat tarihi ve mimarlık dünyasının baş yapıtları arasında yer alır.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co.../ayasofya1.jpg

Günümüzde Ayasofya Camii:Başlangıçta bir kilise olarak inşa edilen ve Osmanlı döneminde camiiye çevrilen Ayasofya, günümüzde bir müze olarak hizmet vermektedir.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co...ayasofya11.jpg
100 yıl önce Azaplar kapısı ve camii:Azaplar camii Savur Kapısı’na giden yol üstündedir. Yapım tarihi bilinmemekle birlikte, 16. yüzyıl kayıtlarında adı geçen Azaplar Ağası Mescidinin bu yapı olduğu sanılmaktadır.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co...ds/azaplar.jpg
Bugün Azaplar kapısı ve camii:Unkapanı’nın arka tarafında yer alan Azaplar kapısı ve camii tarihe ışık tutmaktadır.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co...s/azaplar1.jpg
100 yıl önce Beykoz:Beykoz’un tarihi gelişimi M.Ö. 700’lü yıllara dayandırılıyor. Bu tarihte bölgeye deniz yolu ile gelen Traklar’ın Bebrik adı ile kurdukları devletin bulunduğu köyün kısa zamanda gelişmesi ile Kral Amikos bu köye kendi adını veriyor.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co...ds/beykoz2.jpg
Bugün Beykoz:Traklar’dan sonra Amikos pek çok kültüre ev sahipliği yapıyordu ve arkasından Persler Abbasiler geliyor. Beykoz İstanbul’un fethinden çok önce 1402 yıllarında Yıldırım Beyazıt tarafından Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katılıyor. Beykoz’un günümüze gelen bir çok Tarihi eseri mevcuttur.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co...s/beykoz11.jpg
100 yıl önce Büyük postane:Büyük Postane İstanbul’un Eminönü ilçesindeki Sirkeci semtinde yer alır aynı zamanda Türkiye’nin en büyük postane binasıdır. 1909 yılında inşaatı tamamlanan binanın mimarı Vedat Tek’tir.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co...ükpostane2.jpg
Bugün Büyük postane:Bina 1927-1936 yılları arasında İstanbul Radyoevi olarak da hizmet vermiştir. Günümüzde İstanbul PTT Başmüdürlüğü olarak hizmet vermekte, giriş katında ise tam teşekküllü bir postane şubesi yer almaktadır.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co...kpostane11.jpg
100 yıl önce At meydanı:İstanbul’un en önemli meydanlarından biri. Bizans devrinde Hipodrom olarak bilinirdi. “Hipodrom” At binenlerin, atların meydanı anlamına gelir. Osmanlı döneminde buraya At Meydanı denirdi.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co...atmeydanı1.jpg
Bugün At meydanı:Hipodrom günümüze zemini 4-5 metre yükselmiş ve kalabilmiş 3 abide ile gelmiştir. Bunlar Mısır’dan getirilen Obelisk, Yılanlı Sütun ve Örme Obelisktir.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co...tmeydanı11.jpg
100 yıl önce Galata:Galata, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinin tarihi açıdan zengin bir semtidir.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co...ads/galata.jpg
Bugün Galata:Saint Benoit Fransız Lisesi burada bulunmaktadır.Kentin en önemli tarihi eserlerinden biri Galata kulesidir.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co...ds/galata1.jpg
100 yıl önce Kapalıçarşı:Tarihi yarımadaya yayılmış asırlık bir çınara benzer Kapalıçarşı. Yangınlar ve depremlerle defalarca harap olmuş ancak her defasında dirilmesini bilmiştir.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co...apalıçarşı.jpg
Bugün Kapalıçarşı:Bugün devasa alış veriş merkezleriyle rekabet etmeye çalışan çarşı, bir çekim merkezi olmayı sürdürüyor.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co...palıçarşı1.jpg
100 yıl önce Kız kulesi:İstanbul’un sembollerinden Kız Kulesi, hakkında çeşitli rivayetler vardır. İstanbul Boğazı’nın Marmara Denizi’ne yakın kısmında, Salacak açıklarında yer alan küçük adacık üzerinde inşa edilmiştir.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co.../kıskulesi.jpg
Bugün Kız kulesi:Bugün gördüğümüz kulenin temelleri ve alt katın mühim kısımları Fatih devri yapısıdır. Kulenin etrafındaki sahanlık geniş taşlarla kaplanmıştır. Üstündeki madalyon halindeki bir mermer levhada, kuleye şimdiki şeklini veren Sultan II. Mahmut’un, Hattat Rasim’in kaleminden çıkmış 1832 tarihli bir tuğrası vardır.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co.../kızkulesi.jpg
100 yıl önce Mısır çarşısı:Mısır Çarşısı, Eminönü’nde Yeni Camii’nin yanındadır. İstanbul’un en eski kapalı çarşılarından olan Mısır Çarşısı, 1660 yılında Turhan Sultan tarafından yaptırılmıştır.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co...ır-çarşısı.jpg
Bugün Mısır çarşısı:Mimarlığını Kazım Ağa’nın yaptığı çarşı son olarak 1940-1943 yılları arasında İstanbul Belediyesi tarafından restore edilmiştir.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co...sırçarşısı.jpg
100 yıl önce Rumeli Hisarı:Rumeli Hisarı Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un fethinden önce boğazın kuzeyinden gelebilecek saldırıları engellemek için Anadolu yakasındaki Anadolu Hisarı’nın tam karşısına inşa ettirilmiştir.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co...melihisarı.jpg

Bugün Rumeli Hisarı:Hisarın inşaasına 15 Nisan 1452′de başlanmıştır.Rumeli Hisarı bugün müze ve açık hava tiyatrosu olarak kullanılmaktadır. Hisarda açık teşhir yapılmakta, sergi salonu bulunmamaktadır.
http://www.hayatname.com/dergi/wp-co...elihisarı1.jpg

seher korkmaz 26-Şubat-2011 00:16

teşekkürler bu güzel paylaşım için

Cahit ERAYDIN 26-Şubat-2011 00:21

Güzel bir paylaşım olmuş,teşekkürler Zümrüt hanım...

coğrafyacı35 26-Şubat-2011 00:41

çok hoş bir paylaşım olmuş elinize sağlık

Tugay NAYKI 26-Şubat-2011 00:45

Zümrüt hanım, ben 5 ay kalmıştım İstanbul'da, gerçekten bir ömür yetmez İstanbul'u yaşamak için, tarihi, kültürü müthiş..

Dünyanın en güzel kentlerinden birisi..

zumrut_ 26-Şubat-2011 01:15

Alıntı:

Tugay NAYKI Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 27455)
Zümrüt hanım, ben 5 ay kalmıştım İstanbul'da, gerçekten bir ömür yetmez İstanbul'u yaşamak için, tarihi, kültürü müthiş..

Dünyanın en güzel kentlerinden birisi..

Tugay bey İstanbulda büyüdüm her köşesini bilirim benim zamanımdaki İstanbul öyle bir güzeldiki hele insanları herşey başkaydı. İstanbula gittiğimde büyüdüğüm yerleri ve okulumu özellikle turlarım kalbim burkulur çocukluğuma dönerim .Aslında dızi filan seyretmem çok enderdir ama öyle bir zaman geçerki dizisi varya televizyonda işte ben o sokaklarda büyüdüm:) Ah benim zamanımdaki İstanbul .......Zümrüt


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:47.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas