Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   GENEL (https://www.bizimcografya.com/115-genel/)
-   -   Yüzyılın Dahisi Uyardı.. Stephan Hawking.. (https://www.bizimcografya.com/genel/6317-yuzyilin-dahisi-uyardi-stephan-hawking.html)

zumrut_ 09-Mayıs-2011 22:31

Yüzyılın Dahisi Uyardı.. Stephan Hawking..
 


Ünlü fizikçi Stephen Hawking, insan ırkının önümüzdeki iki yüzyılda uzayda mutlaka yayılması gerektiğini aksi takdirde yok olacağını açıkladı.
Astrofizik uzmanı Hawking Big Think isimli internet sitesinde yayınlanan röportajında, insan ırkının devamı için Dünya'dan daha uzak gezegenlere yayılmanın şart olduğunun altını çizdi.

"Tarihimizde giderek artan şekilde tehlikeli bir döneme giriyoruz. 1963'teki Küba füze krizi gibi, yok olmamızın an meselesi olduğu zamanlar geçmişte oldu. Bu tür olaylar gelecekte daha sık olacak. Çünkü dünyanın sağladığı doğal kaynakları hızla tüketiyoruz. Genetik kodlarımız bencil ve saldırgan içgüdüleri taşıyor. Uzun vadede var olmak için tek şansımız uzaya yayılmak."

Yüzyılın dahisi bu yılın başında Albert Einstein'in görecelik kuramını altüst edecek bir teknoloji ile insanların zamanda (yalnızca ileri yönde) seyahat etmelerinin mümkün olabileceğini söyleyerek büyük yankı uyandırmıştı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:54.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas