Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   GENEL (https://www.bizimcografya.com/115-genel/)
-   -   Dünyada bir ilk İşte en doğal kasaba (https://www.bizimcografya.com/genel/6827-dunyada-bir-ilk-iste-en-dogal-kasaba.html)

zumrut_ 04-Temmuz-2012 03:09

Dünyada bir ilk İşte en doğal kasaba
 
İşte en doğal kasaba






Avusturya'daki Güssing kasabası, bütün enerji ihtiyacını tamamen su, güneş, rüzgâr, bitki gibi doğal kökenli yenilenebilir sonsuz kaynaklardan sağlayan dünyanın ilk yerleşim birimi...


Avusturya'daki Güssing kasabası, bütün enerji ihtiyacını tamamen su, güneş, rüzgâr, bitki gibi doğal kökenli yenilenebilir sonsuz kaynaklardan sağlayan dünyanın ilk yerleşim birimi...

AVUSTURYA'DA bulunan Güssing kasabası, enerji ihtiyacını tamamen yenilenebilir kaynaklardan sağlaması bakımından dünyada bir ilk... Yenilenebilir enerjiler, petrol, gaz, kömür gibi fosil yakıtların aksine; su, güneş, rüzgâr, bitki gibi doğal kökenli sonsuz kaynaklardan oluşuyor. Avrupa yenilenebilir enerji kaynaklar merkezinin müdürü Reinhard Koch, "Kasaba enerji bakımından tamamen özerk hale geldi" diyor.
"15 yıl öncesine kadar Güssing'te halk, iş bulmak için göç ediyordu. Bir şeyler yapmak gerekiyordu" diyen Koch, yetkililerin, yepyeni bir enerji planını hayata geçirmeyi o zaman kararlaştırdığını anlattı. Böylece ilk olarak 35 enerji üretim tesisi kuruldu. AB'nin desteklediği plan uyarınca, ilk tesisler organik maddelerin işlenmesi için kuruldu. Bitkisel ve hayvansal atıklar kullanılarak ısı, elektrik ve biyodizel üretildi.
AB yenilenebilir enerji kaynakları merkezi uzmanı Daniela Augustin de, ahşabın gaz haline getirilerek elektrik enerjisine dönüştürüldüğü santralın, dünyadaki tek örnek olduğunu belirtti. Santral, 2 megawatt elektrik ve 4,5 megawatt ısı temin ediyor. Bu da yıllık elektrik ve sıcak su ihtiyacının tamamı ile ısınma ihtiyacının bir kısmını karşılıyor. Bu yolla üretilen enerji, mazottan yüzde 30 daha ucuza geliyor.

http://img2.blogcu.com/images/l/a/l/...g_kasabasi.jpg

http://img2.blogcu.com/images/l/a/l/...g_kasabasi.jpg
Basından alıntıdır.




Böyle bir kasaba bizim ülkede kursak... nerdesiniz coğrafyacılar bilim ilim v.s v.s ciler:)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:18.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas