Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   GENEL (https://www.bizimcografya.com/115-genel/)
-   -   Dünya'nın Çeşitli Yerlerinde Ölmek Yasak..! (https://www.bizimcografya.com/genel/7153-dunyanin-cesitli-yerlerinde-olmek-yasak.html)

zumrut_ 29-Ağustos-2013 17:10

Dünya'nın Çeşitli Yerlerinde Ölmek Yasak..!
 
Yassah kardeşim yassah

http://www.gereksizgercek.com/wp-con...ak-100x100.jpghttp://www.gereksizgercek.com/wp-con...mages/zoom.png
Dünyanın çeşitli yerlerinde ölmek yasak !! Ölüm gibi kaçınılmaz ve doğal bir şey nasıl yasaklanır saçma değil mi diye düşünüyor olabilirsiniz ama yasak yasaktır (:
Ölüm yasağı taa millattan önce 5.yy’a dayanıyor.O dönemin Yunan adası Delos’ta dinde ölmek yasaktı.Ancak çağdaş dünyamızda günümüzde de halen bazı yerlerde çeşitli sebeplerle “ölmek yasak.”
http://www.gereksizgercek.com/wp-con...63-250x165.jpgJapon adası Itsukushima, Shinto inancına göre kutsal sayıldığı için, adanın kutsal huzurunu bozmaması için ölüme izin verilmediği gibi doğuma da izin yok.Toprakların saadetini korumak adına, adaya doğuma yakın hamile kadınlar, çok yaşlılar veya terminal hastalar 1878′ten beri alınmıyor.Adada meydana gelen tek savaş 1555′teki Miyajima Savaşı idi.Ancak savaşın ardından bile adanın bakireliğini korumak adına, cesetler hemen ortadan kaldırıldı, hatta kan dökülen topraklar bile adadan atıldı, binalar yıkılıp yeniden yapıldı.
http://www.gereksizgercek.com/wp-con...ar-250x187.jpgNorveç’in kutup kasabası Longyearbyen’de ölmek yasak.Kasabada sadece tek bir eski ufak mezarlık var, o da 70 yıldan beri yeni ölüler kabul etmiyor.Bunun sebebi ise biraz daha bilimsel ve ilginç.Soğuktan mütevellit, cesetler toprakta çözünemiyor.Soğuk, filmlerde gördüğümüz gibi koruyucu etki yapıyor ve cesetler toprak altında olduğu gibi duruyor ! Öyle ki, 1917′de salgın hastalıktan ölen adamın cesedi üstünde halen hastalığın virüsü canlı bulundu.İşte bu yüzden ölüm döşeğinde veya ölmesi beklenen kişiler Norveç’in farklı bölgelerine sevk ediliyorlar.
İtalya’daki Falciano del Massico’da ise durum biraz farklı.Burada yasağın sebebi hükümet veya din değil, “yer sıkıntısı”.Belediye başkanı yayınladığı yasada “Sakinlerimizin bu dünyadan göçüp ahirete gitmeleri yasaktır” dedi. 1964′te komşu kasaba ile yaşanılan problem sonrası sınırlar tekrar çizilince kasaba mezarlığının büyük kısmı karşı köyde kalmış ve kasaba sakinlerine ölülerini gömecek yeni yer kalmamış.Yeni mezarlık inşaası planlanıyor, ancak yenisi yapılana kadar burada da “ölmek yassah”.
Son olarak, daha önceki yazımız “size ölmemeyi emrediyorum” da bahsettiğimiz ve ölenleri “cezalandırmakla” tehdit eden belediye başkanına sahip http://www.gereksizgercek.com/wp-inc...on_biggrin.gif Sarpourenx kasabası.
Sık sık ülkemizdeki yasaklardan, sansürden şikayet ediyoruz, meğer şükretmemiz lazımmış, en azından rahat rahat ölebiliyoruz (:.
http://www.gereksizgercek.com/wp-con...gi-250x134.jpg




Kaynak: MIYAJIMA

Tugay NAYKI 31-Ağustos-2013 23:27

Cevap: Dünya'nın Çeşitli Yerlerinde Ölmek Yasak..!
 
Çok ilginç.. :)
Teşekkürler zümrüt hanım..

ÖLÜMÜNE ÇARŞI 31-Ağustos-2013 23:35

Cevap: Dünya'nın Çeşitli Yerlerinde Ölmek Yasak..!
 
ölümüne çarşı
''yasaklara karşı''


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:07.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas