Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   GENEL (https://www.bizimcografya.com/115-genel/)
-   -   Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya (https://www.bizimcografya.com/genel/7245-dunyanin-en-sasirtici-egitim-sistemi-finlandiya.html)

zumrut_ 12-Ocak-2014 18:51

Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Dünyanın en şaşırtıcı eğitim sistemi: Finlandiya

(YORUMLARINIZI BEKLİYORUM)

29 Ara, 2013

http://egitimpedia.com/wp-content/up...ya-600x340.jpg
… Finlandiyalı çocukların okul yaşamı, Finlandiya’nın bizzat uygulamakta olduğu gençlik ve eğitim politikalarının sonucudur; PISA testlerinin değil. Fin eğitim sisteminde okuma becerileri, bilim ve matematik okur yazarlığı kadar sosyal bilimler, görsel sanatlar, spor ve pratik becerilerin geliştirilmesi de önemli. Finli çocuklar anaokul ve ilkokul hayatları boyunca oyun oynar ve zevk alarak öğrenirler. Finli öğretmenler de, ebeveynler de matematik ve ya fen derslerindeki soyut kavramları öğretmenin en iyi yolunun müzik, drama ya da spor uygulamaları olduğunu düşünür. Akademik ve akademik olmayan öğrenme biçimleri arasında kurulan bu denge çocukların okuldaki mutluluğunu sağlamanın büyülü formülüdür. PISA testleri, okul yaşamının çok önemli olan bazı kıstaslarını değerlendirme dışında bırakıyor.
Pasi Sahlberg
Düşük maliyetler, kısa okul saatleri, ile yüksek akademik başarıyı; bireyselliğe, bağımsızlığa önem veren, öğrencilerine kendi eğitim programını kendi düzenleme sorumluğunu yükleyen eğitim anlayışıyla bol boş zamanı, eğlenerek öğrenmeyi birleştiren Fin eğitim sistemi hala eğitimin rüya ülkesi olmaya devam ediyor.
İşte size Fin eğitim sistemiyle ilgili 9 şaşırtıcı gerçek.
-1-
Finlandiya’da zorunlu okula başlama yaşı 7.
Yaşları ne olursa olsun, çocuklar okula kendileri yürüyerek ya da bisikletle gidiyor.
Fin kültürü çocukların bağımsız yetişmesini önemsiyor. Çocuklarını okula getirip götüren, ders çalıştıran ebeveynler diye bir şey yok.
-2-
Fin eğitim müfredatı basit ve genel bir çerçeve tanımlamaktan ibaret.
Öğrenciler, kendi ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda kendi eğitim-öğretim programlarını şekillendirme haklarına sahipler. Öğretmenler de öyle.
-3-
Finli öğrencilere eğitim hayatlarının ilk altı yılında hiçbir şekilde not verilmiyor. Sekizinci sınıfın sonuna kadar not verme zorunluluğu yok ve öğrenciler standardize edilmiş bir sınav sistemine tabi değiller. Sadece 16 yaşlarındayken ülke genelinde bir sınava giriyorlar.
-4-
Öğretmenler gün boyu sınıfta ortalama dört saat ders veriyor. Haftada iki saati ise mesleki gelişimleri için eğitimlere katılmak için ayırıyorlar.
İlk okulda öğrencilerin ders dışı/teneffüs olarak geçirdikleri zaman toplam 75 dakika. Amerika’da bu oran 27 dakikaya kadar düşüyor. Türkiye’de ise ortalama 45 dakika.
-5-
Tüm öğretmenlerin en az master derecesi var ve üniversite başarısı en yüksek %10’luk dilim arasından seçiliyorlar. Öğretmenlik toplum gözünde statüsü en yüksek mesleklerden biri.
Finlandiya öğretmenleri başarılı-başarısız olarak yargılamayan bir kültüre sahip. Eksikleri bulunan öğretmenlerin, yeni eğitim-öğretim programlarıyla kendilerini geliştirmesinin önü açılıyor. Hiçbir öğretmenin performans nedeniyle işten atılma korkusu yok.
-6-
Öğrencilere ödev verilmiyor çünkü öğrenmenin yeri okuldur.
Her çocuğa bir birey olarak değer veriliyor. Çocuklardan biri yeterince iyi öğrenemiyorsa öğretmenleri bunu hemen fark ediyor ve çocuğun öğrenme programını onun bireysel ihtiyaçlarına göre düzenliyor. Aynı şey, okula uyum göstermeyen, sıkılan ya da öğrenim durumu programın ilerisinde olan çocuklar için de geçerli.
Öğretmenlerin yüksek eğitim düzeyi, çocukların her türlü gelişimini gözlemleyebilmelerini ve esnek çözümler yaratabilmelerinin en önemli nedeni. İstatistiklere göre çocukların ortalama %30’u eğitim hayatlarının ilk dokuz yılında özel programlarla destekleniyor.
-7-
Fin okullarında spora bol bol yer var ama spor karşılaşmaları yapacak takımlar yok. Rekabet, üstünlük kazanmak Fin kültüründe değer verilen bir şey değil.
-8-
Finlandiya’da özel okul yok ve eğitim harcamalarının tümü devlet tarafından destekleniyor.
Finlandiya’da okullar birbirleriyle rekabet etmiyor, aksine dayanışıyor. Okulların hemen hemen tümünün başarı düzeyi aynı. Bu yüzden okulun bir diğerine göre ayrıcalığı yok.
Eğitim “herkes için eşit imkanlar sağlamak” demek. Eşitlik kavramına olağanüstü değer veriliyor. Tüm çocuklar zeka ve becerileri ne olursa olsun aynı sınıflarda okuyor.
-9-
Pek çok Avrupa ülkesi ve Amerika’yla karşılaştırıldığında Finlandiya’da eğitime ayrılan bütçenin daha fazlası sınıf ortamına yansıyor. Çünkü öğretmenler de, yöneticiler de hemen hemen aynı maaşı alıyor. Bu yüzden Finlandiya’da eğitim maliyetleri çok daha düşük.
Ancak 15 yıllık kıdemli bir öğretmen ortalama bir üniversite mezunundan daha iyi kazanıyor.
Derleyen: Handan Saatçıoğlu 2014

GUNBAN 12-Ocak-2014 18:53

Cevap: konu hakkında düşünceleriniz nedir
 
orada öğretmen olmak vardı....:P

Cahit ERAYDIN 12-Ocak-2014 18:57

Cevap: konu hakkında düşünceleriniz nedir
 
Bizdeki, eğitim sistemine ne kadar da benziyor :) :)

aysel ardıç 12-Ocak-2014 20:52

Cevap: konu hakkında düşünceleriniz nedir
 
Finlandiya'da öğretmen olmak vardı.. :)

çağla gül 12-Ocak-2014 21:03

Cevap: konu hakkında düşünceleriniz nedir
 
Finlandiya’da özel okul yok ve eğitim harcamalarının tümü devlet tarafından destekleniyor.

İlgililere özenle duyurulur!

T.C. 12-Ocak-2014 21:04

Cevap: konu hakkında düşünceleriniz nedir
 
Şimdi onlarda öğretmen kökenli olmayan milli eğitim bakanı da yoktur!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Tugay NAYKI 12-Ocak-2014 21:35

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
İşte bakın bizim her kurumun içinde siyaset var, en çok değişen bakan milli eğitim bakanları, her gelen bakan kendi kadrolarını yerleştiriyor, içerik olarak yapılan bişey yok, sadece evrak kalabalığı, formaliteler..!

Gezi olayları sonrası analiz raporları, performans ödevleri gibi anlamsız, öğrenci ve öğretmene hiçbişey kazandırmayan, sadece ''meşguliyet'' yaratmak için konulmuş, gereksiz ayrıntıdan ibaret bir sistem içinde yer alıyoruz..!

konyalı42 12-Ocak-2014 21:40

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Ben bir öğretmenim, benim okulda ki görevlerimden bazıları;

1. Sınıf öğretmenliği
2. 30 saat ders
3. Nöbet
4. Sosyal faaliyet kulübü
5. 9.sınıflardan 20 öğrenciye danışman öğretmenlik
6. Analiz raporları hazırlamak
7. Toplantı ve seminerlere katılmak
8. 590 öğrenciye performans ödevi ve kontrolü
9. E okul'a ders notları girmek

bütün bunları bir öğretmen yapmak zorunda kalırsa Allah-Peygamber aşkına bu öğretmen nasıl öğretmenlik yapacak? Eve iş götüren başka bir meslek grubu var mıdır öğretmenlerden başka?

yüksel alan 12-Ocak-2014 21:44

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Arkadaşlar gerçekten son zamanlarda formalitelerde büyük bir artış var ve üzerimizde bir tehdit var gibi. Konyalı42 öğretmenimize sonuna kadar katılıyorum bende.

selimcan 12-Ocak-2014 21:47

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Bakanlarımızın sık sık değişmesi eğitim sisteminin çarpık olmasının bir sonucu değil midir?

Çok mu zor finlandiya örneğini gerçekleştirmek?

Saliha b. 12-Ocak-2014 21:51

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Eğitim “herkes için eşit imkanlar sağlamak” demek. Eşitlik kavramına olağanüstü değer veriliyor. Tüm çocuklar zeka ve becerileri ne olursa olsun aynı sınıflarda okuyor.

Eğitim budur işte.
Fen lisesi, anadolu lisesi, imam hatip lisesi, meslek liseleri var ama eğitimin özelleştirilmesi niye var? Anlamakta güçlük çekiyorum.

yağmur oluk 12-Ocak-2014 21:52

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Zümrüt öğretmenim bu güzel örneği bizimle paylaştığınız için teşekkürler. Sizin de görüşlerinizi merak ediyoruz ama. Sizde bizim gibi iç geçirdiniz mi? :) :)

murat hoca 12-Ocak-2014 21:56

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Türkiye'deki "eğitim sistemi" gerçekleri.

Sağlıklı toplumların oluşmasına, çağdaş medeniyetler seviyelerine yükselmesine, kendini ifade edebilen, sorgulayabilen, toplumun kültürünü ve bilgi birikimini algılayabilen bireylerin yetişmesine imkân veren olmazsa olmaz bir sistem; eğitim.

Her ulusun kendi ulusal dili olduğu gibi, kendi özümüzü en iyi anlatan anadilimiz Türkçe. Türkçe; Türk ulusunun kendini ifade edişinin ortak dilidir.

Son yıllarda eğitim sistemimizi ve Türkçe kontrolünü yitirmiş bir vaziyetteyiz. Batıda uygulanan eğitim sisteminin ölçülerimize uyup uymadığı incelenmeden zorla giydirilmesi söz konusu. Batı modelli eğitim veya batıya yönelik hevesler, bizi kendi özümüzden uzaklaştırmakla kalmıyor, ölçülerimize uymayan, dar veya bol gelen bu sistem ile öğrenciler mücadele etmekten, bilgiyi, kültürü ve tarihi öğrenmekte başarı sağlayamıyor. Öğrencilerin, bu toplumu oluşturan bireyler olduğu çoğu zaman unutuluyor.

Milli eğitim sistemimize dahil okullar yerine tercih edilen birçok yabancı okullar da ailelere daha cazip geliyor. Bunun nedeni; yabancı okullarda öğretilen dil eğitiminin etkili olması ve ‘benim çocuğum şu kolejde, bu yabancı okulda okuyor’ gibi gösteriş düşkünlüğüdür.

Toplumda yabancı dil eğitiminin, ileriki yaşamında ve bilimsel çalışmalarda daha etkin (geçerli) olduğu düşüncesi egemen. Yabancı dil ile eğitim alan çocukların daha başarılı veya daha çok tercih edileceği düşüncesi de kuvvetle muhtemel. Batı özentili yetişen, yabancı dili “tarzanca” dahi konuşsa gözde olan, bunu büyüklük olarak benimseyenler, birbirine yabancı dil eğitimi ile üstünlük taslayanlar kendi kültürünü, tarihini öğrenmediği gibi, kendi “anadilini” de “küçümsüyor, küçümsetiyor”.

Anadilini bilmeyen, cümle yapısını “yüklemi, özneyi, zamiri, filli” öğrenmemiş bir kişinin yabancı dil ile eğitimde başarılı olacağını düşünmek, yürüyen merdivende ters yöne çıkmasını istemek ile eşdeğer. Esasında bu durumu bir başka örnekle daha net açıklamak mümkün. Şöyle ki; bir bebeğin anne, baba tarafından değil de yabancı bir bakıcı tarafından doğumundan itibaren yetiştirilmesi ile edindiği “bilgi birikim ve kültürün” ailenin kültüründen farklı olacağı gerçekliğidir. Dolayısı ile Türkçe yazamayan, okuyamayan, dil yapısını çözememiş bir bireyden yabancı dili özümsemesi, yapısını algılaması beklenemez.

Anaokulu ve okulöncesi döneminde verilmeye başlayan yabancı dil eğitimi, anadilini gerektiği gibi öğrenilmediğinden kendini ifade etmekte güçlük çeken, derdini anlatamayan aciz bireylerin oluşmasına sebep olmaktadır.

Yabancı dili öğrenmek çağımızda iletişim, teknoloji açısından gerekli. Bunun için özel kurslar bir hayli çoğunlukta.

Ancak söz konusu yabancı dil ile eğitim olduğunda detaylı değerlendirmek gerekir.

Yabancı dil eğitimi ile “Türk tarihini”, “Türk kültürünü”, “Türk dilini” öğrenmek ne kadar mümkün olabilir veya ne kadar tarafsız olabilir ki?

Neyzen Tevfik’i,

Nazım Hikmet’i

Yabancı dil eğitimi ile öğrenmek ne kadar gerçekçidir?

Bize sunulan kadarını bilmek, tarihimizi başkalarının dilinden öğrenmek gerçek tarihten eksik kalmamıza neden olmaktadır.

Önceliğimiz kendi özümüzü, ulusal kavramlarımızı anlamak olmalı.

Milli Eğitim Bakanlığı; eğitim sistemine gençliğin geleceği, halkın refahı için önem vermeli özünde “milli” olmayı korumalıdır.

Devlet okullarında verilen eğitim, öğrencilerin SBS ve üniversite sınavı gibi eğitim hayatında çok önemli dönüm noktalarında başarılı olmalarına yeterli gelemiyor. Birçok anne-baba çocuklarını ya özel dershaneye gönderiyor, ya da özel ders aldırıyor. Elbette bunu imkânı olanlar yapabiliyor. Yine Milli Eğitim Bakanlığı okullarının yetersizliğinden dolayı aileler çocuklarını özel okullara göndermeyi tercih ediyor.

Eğitim-öğretim her bireyin hakkıyken; sistem, parası olanın, gücü olanın lehine eşitsizliğe neden oluyor.

Bir de eğitim-öğretim kavramından uzak, ticari hesapların yapıldığı, hatta ciddi miktarların döndüğü bir sistem haline dönüşmüş olması durumu var ki bu da çok acı.

Çocuk, kadın, erkek…

İşçisi, memuru, doktoru, bilim adamı, gazetecisi, yazarı, vekili, çöpçüsü, madencisi, öğrencisi ile her biri toplumu oluşturan bireyler. Her birinin ayrı becerisi, ayrı düşüncesi, ayrı mücadelesi, ayrı hayali var. Bu ayrılıkları birbirine bağlayan ise ortak dilimiz Türkçe.

Üzüntüyü, sevinci, karşılaşılan güçlüklerde kendini en iyi ifade etmenin, anlatmanın ve en rahat şekilde paylaşmanın yolu anadil ile mümkün.

Yetişecek çocukların ve gençlerin görecekleri eğitim ve öğretimin şartları ne olursa olsun, köyde, şehirde her nerede okuyorsa olsun; Türkiye Cumhuriyeti değerlerinden, milli benlik ve Türk kültüründen uzak bırakılmamalıdır.

Bir milletin bağımsız ve özgür toplum halinde yaşaması bireylerin aldığı eğitim ile ilgilidir. Yarının geleceğini oluşturacak çocuklara, gençlere hiçbir güçlük karşısında boyun eğmeyen güçlü birey olmasını öğreten verdiği eğitim ile bilgiyi hayatlarının her alanında kullanabilmesini sağlayan öğretmenler de unutulmamalı. Medeni ve çağdaş bir toplumun oluşması, ancak ve ancak kendi değerleri, kültürü ve dili ile yetişmiş bireyler ile mümkün olur. Öğretmenlerin yeni nesillerin mimarı olması, kültür ordularını ve ülkenin bütünlüğünü koruyan orduları oluşturan ve karşılaştığımız bireyleri yetiştirmesindendir.

Ülkesine, değerlerine sahip çıkmak milli ruh bilincinin yüksek olması ile mümkündür.

Milli duygulardan yoksun bırakılmış,

Kültürünü, tarihini, tarihin her döneminde ulusuna karşı olmuş milletlerden öğrenmiş,

Dilini erozyona uğratarak anadili yerine Türkche konuşmayı tercih etmiş,

Ülkesini çağdaş medeniyetler seviyesine yükseltmek yerine dini eğitim ile köleleştiren bir zihniyetle yetiştirilmiş,

Kendi özünden arındırılarak farklı kültür ve dil ile sindirilmiş,

Özetle; sömürgeleştirilmiş beyinler ne kendine ne de kendi toplumuna bir fayda sağlayabilir.

Milli benliğini yitirmiş ve dilini kaybetmiş bir milletin varlığından söz edilmez. Dış güçlerin Türkiye Cumhuriyeti’ni görmek istediği nokta da tam da budur.



Nuran.Talay@PolitikaDergisi.co m

hasan kesme 12-Ocak-2014 22:04

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Arkadaşlar ben size Japon eğitim sistemini de incelemenizi tavsiye ediyorum.

ayakkabı kutusu 12-Ocak-2014 22:16

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Bu eğitim sisteminden geçen öğrenci bayrak yakmaz, atasına saygısızlık etmez, ayakkabı kutusundan milyon dolarlar çıkmaz, yatak odasında para sayma makineleri bulunmaz, hırsızlık, rüşvet, yolsuzluk yapmaz, yapanlara sahip çıkmaz ve hukukun egemen olduğu bir ülke olur. Eğitime yapılan yatırım asla boşa gitmeyecektir arkadaşlar.

coğrafyacı35 12-Ocak-2014 22:18

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Zümrüt öğretmenim bir dokunmuş, bin ah işitmiş sanki. :)
Teşekkürler zümrüt hanım.

zehra kalyon 12-Ocak-2014 23:08

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
En güzel tarafı sanırım günlük 4 saat ders olması. :) :) :) :) :) :) :) :) :)

remzi38 12-Ocak-2014 23:28

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
İlerleyen yüzyıllarda umarım böyle bir eğitim sistemi bizim ülkemize de gelir ve MEB siyaset dışı, özerk bir kurum olur.

ceyda34 13-Ocak-2014 11:06

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Söyleyecek çok şey var aslında ama içimden söylemek, bişey söylemek gelmiyor hiç...!

Banu38 13-Ocak-2014 11:45

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Ben bir öğretmenim, benim okulda ki görevlerimden bazıları;

1. Sınıf öğretmenliği
2. 30 saat ders
3. Nöbet
4. Sosyal faaliyet kulübü
5. 9.sınıflardan 20 öğrenciye danışman öğretmenlik
6. Analiz raporları hazırlamak
7. Toplantı ve seminerlere katılmak
8. 590 öğrenciye performans ödevi ve kontrolü
9. E okul'a ders notları girmek

bütün bunları bir öğretmen yapmak zorunda kalırsa Allah-Peygamber aşkına bu öğretmen nasıl öğretmenlik yapacak? Eve iş götüren başka bir meslek grubu var mıdır öğretmenlerden başka?


Al benden de bu kadar..!

cemre demir 13-Ocak-2014 19:07

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Hiçbir kurumun ciddiyeti kalmadı, heryerde ciddiyetsizlik var, giyim serbestisi tam bir curcuna, tayt giyen kızlar, kot giyen, sakal bırakan öğretmenler de cabası. Eğitim sistemimiz her geçen gün daha da çöküyor, yok oluyor, yok ediliyor.

grande punto 17-Ocak-2014 22:53

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Bizimkiler sınavları yapmaktan bile acizler!
Sınavları bile şaibeli hepsi yargılarından dönüyor..!

galatasaraylılar 18-Ocak-2014 15:55

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Ülkeyi yönetenler bunları niye görmez?

klimaks10 19-Ocak-2014 19:06

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Ülkede ki yoksulluklar, yolsuzluklar, hırsızlıklar, din sömürüsü, adaletsizlik, düzensizlik, kirlilik gibi faktörlerin nedeni eğitim sorunu değil midir=?

tarumoloji 19-Ocak-2014 19:49

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Genç nüfus az olduğu için eğitim sisteminde coşmuşlar tabi... :)

miray2057 21-Ocak-2014 12:02

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Türkiye ve Finlandiya..
Tabiki finlandiya..!

dila hanım 22-Ocak-2014 12:28

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Bu örnekleri bu ülke nezaman kullanmayı planlıyor acaba?
Acaba planlıyor mu?

Zahit KT 25-Ocak-2014 00:00

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Sonra da trafik kazasında insanlar ölse bile ulaşım bakanı istifa edebiliyor!

T.C. Hande Ataol 26-Ocak-2014 13:11

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Gerçekten şaşırtıcı. :)

gamarcoba 28-Ocak-2014 12:33

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
yoruma gerek bile yok bence.. zaten arkadaşımız aradaki ilk temel 9 farkı saymış.. önemli olan iyi yanları örnek alabilmek.. biz sürekli sistemin parçalarında oynama yapıyoruz. bütüne yoğunlaşmıyoruz. bizim en büyük eksikliğimiz sistemin tamamını baştan aşağı değiştirmeye üşenmek ve üşenmek ve üşenmek.....

aslan cimbom 30-Ocak-2014 23:23

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Türkiye diye bir ülke kalırsa ortada, yaklaşık 2150 senesinde falan böyle bir eğitim sistemimiz olabilir arkadaşlar. :)

yusufili 03-Şubat-2014 21:58

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Emekli oluncaya kadar böyle bir sistemi göreceğimizi sanmıyorum. Gözüm açık gidecek.

sinem sayar 05-Şubat-2014 15:30

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Gelişmiş bir ülke finlandiya ile, onlarca yıldır gelişemeyen gelişmekte olan bir ülke olarak adlandırılan Türkiye'yi aynı kefeye koymak doğru değil bence, ancak giidişata bakılırsa türkiye asla eğitim sistemi itibariyle bu ülkeler arasına giremeyecek maaalesef.

Tugay NAYKI 08-Şubat-2014 00:04

Cevap: Dünya'nın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
 
Biz nelerle uğraşıyoruz?
Bizim internetimiz sansürleniyor ve dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan sadece benim ülkemde olan TİB diye bir kurum sadece internette hükümet çıkarlarına çalışıyor, bu da ileri demokrasinin bir adımı olsa gerek!!!


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:04.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas