Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   KÜRESEL ISINMA (https://www.bizimcografya.com/142-kuresel-isinma/)
-   -   Gordon Brown: Gezegenimizi Kurtarmak İçin Son 50 Gün Kaldı..! (https://www.bizimcografya.com/kuresel-isinma/2917-gordon-brown-gezegenimizi-kurtarmak-icin-son-50-gun-kaldi.html)

Tugay NAYKI 20-Ekim-2009 20:58

Gordon Brown: Gezegenimizi Kurtarmak İçin Son 50 Gün Kaldı..!
 
Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da aralık ayında olan BM iklim zirvesinden önce, Londra'da 17 ülkenin temsilcisi bir araya geldi.

http://i38.tinypic.com/2i08cg2.jpg

Zirvede konuşma yapan İngiltere Başbakanı Gordon Brown, “Gezegenimizi küresel ısınma çıkmazından kurtarmak için 50 gün kaldığını” söyledi.

En çok sera gazı emisyonuna neden olan ülkelerin liderlerinin katıldığı toplantıda konuşan Brown, yeni bir küresel anlaşmaya varılmadığı takdirde dünyayı yıkıcı sıcak hava dalgaları, kuraklık ve seller gibi felaketlerin beklendiğini vurguladı. Brown, Kopenhag’da Kyoto’nun yerini alacak yeni bir protokol ya da anlaşma üzerinde uzlaşılamadığı takdirde bir “B planlarının olmadığını” da belirtti.

Dünya liderlerinin anlaşamadığı konuların başında, küresel ısınmanın ana sebebi olarak görülen gaz salınımlarının ne kadar azaltılacağı problemi geliyor. Aralık başında gerçekleştirilecek olan BM zirvesinde, Kyoto sözleşmesinin yerini alacak uluslararası bir anlaşma metninin kabul edilmesi bekleniyor.

tegagaic 20-Ekim-2009 21:16

Bilgilendirme için teşekkürler.

Cahit ERAYDIN 21-Ekim-2009 11:20

Aslında önemli bir konu ama pek önemsenmiyor gibi ...
Teşekkürler Tugay hocam.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:33.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas