Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> SİYASİ ve JEOPOLİTİK COĞRAFYA

SİYASİ ve JEOPOLİTİK COĞRAFYA Her türlü jeo-stratejik ve coğrafi konumla ilgili tüm dosyaların paylaşılabileceği bölüm..

Bir Alman Gözüyle Türkiye..!!

Bir Alman Gözüyle Türkiye..!! Yalçın Güran "Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır." Albert EINSTEIN Bu gün bir Alman'ın türkiye için düşünüp söylediklerini dile getirmek istiyoruz. Bu ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 23-Kasım-2009, 18:21   #1 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart Bir Alman Gözüyle Türkiye..!!

Yalçın Güran

Alman Gözüyle Türkiye..!!

"Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır."
Albert EINSTEIN




Bu gün bir Alman'ın türkiye için düşünüp söylediklerini dile getirmek istiyoruz.

Bu Alman, Emekli yarbay Prof. Dr. UDO STEINBACH' tır. Kendisi Konrad Adenauer'in Turkiye danismani ayni zamanda alman Dogu-Bati Enstitusu mudurudür [*].

Steinbach'in 15 Eylul 1998, saat 18.00 ile 21.00 arasında, Katolik Kilisesi örgütünün Lingen-Holthausen' deki Ludwig-Windthorst- Haus'da, "Die Bedeutung des Islams fur Europa" başlıklı sözlü bildirisinin bir bölümü şöyle :

"TURKIYE YAPAYDIR.
GERCEKTE VAR OLAN TURKIYE, BIR ADAMIN, ONEMLI BIR ADAMIN, TARIHSEL ONEME (SAHIP) BIR ADAMIN DIKTE ETTIRMESIYLE YARATILMIS BIR YAPAY OLUSUMDUR. BUNU (YAPAN KISININ) ADI MUSTAFA KEMAL ATATURK'TUR. . BU ADAM, TEK (BASINA) BIR DEVLET YARATMISTIR. VE TURKIYE'NIN BUGUNKU SORUNU, ISTE BUDUR. BU ADAM ( MUSTAFA KEMAL), YAPAY OLAN BIR DEVLET YARATMISTIR. BUGUN, TURK CUMHURIYETININ TEMELI OLARAK, KEMALIZM'IN IKI UNSURU, LAIKLIK - DININ VE SIYASETIN (BIRBIRINDEN) AYRILMASI- VE TURK ULUSALCILIGI, GERCEKLE BAGDASMAMAKTIR.’’

‘TURK DEVLETI YENIDEN YAPILANMAYA ZORLANDI. MUSTAFA KEMAL ATATURK, ISLAM'I BIR KALEMDE SILEBILIRDI (SILEBILECEGINI DUSUNDU). YIRMI YILIN SONUNDA (KEMALIZM'IN) IKILISI (BU SUREC) OLDU. BOYLECE BU OLAY HALLOLMUSTU. AMA, BU (KEMALIZM) HICBIR SEYI DEGISTIREMEDI. CUNKU, ANADOLU, BIN YIL ICINDE ISLAMILESMISTI. BU BIR SEY DEGISTIRMEDI, CUNKU, TURKIYE, KEMALISTLERIN BUYUK OSMANLI GECMISININ BIR DEVAMIYDI. VE OTEKI, IYI VE GUZEL TURK MILLIYETCILIGI, ERMENILERI KOVDU, OLDURDU VE KATLETTI. YUNANLILARI MUBADELE ETTI. FAKAT BIR COK HALK GRUBU (ETNIK) VE KULTURLER (ANADOLU'DA) KALDI. ORNEGIN, KURTLER, HER NASILSA (HALA) YOK EDILEMEDILER. "

'NEVRUZ KURTLERI TURKLERDEN AYIRMAKTADIR. SUNU KASTEDIYORUM: KURTLER INDO-CERMEN BIR HALK OLARAK BIZ ALMANLARA VE AVRUPALILARA HEM DIL, HEM DE KULTUR ITIBARIYLA TURKLERDEN DAHA YAKIN BIR HALKTIR. 21 MART'TA KUTLANAN NEVRUZ BAYRAMI, TUM INDO-CERMEN HALKLARIN, IRANLILARIN DA (FARSLAR: PERSLER) ORTA DOGU'DA YOGUN OLARAK KUTLADIKLARI; TURKLER VE ARAPLARLA ARALARINDAKI KULTUREL FARKI SERGILEDIKLERI BIR BAYRAMDIR.'

"BIR IC SAVAS TURKIYE'YI GERILETIR.
TURK VE KURT SAVASI GEREK BOLGEYI GEREKSE DUNYAYI ILGILENDIRIR. BOYLESI BIR SAVASIN CIKMASI ALMANYA'YA DA SICRAR. COZUM BOLGEDE BIR KURT KONFEDERALIZMININ KURULMASIDIR. TURKIYE'NIN BUNA KARISMASINA IZIN VERILMEMELIDIR"

Burada bir Alman vatandaşınca on yıl önce söylenmiş sözleri görüyoruz.

Ne var ki buna benzer fikirler Avrupalılar arasında yaygın biçimde bulunmaktadır. Örnekse, burada Atatürk için oldukça iyi sözler söylenmiş. Bunun nedeni batılıların Atatürkü Selanikte dünyaya geldlği için Avrupalı saymaları yüzündendir.

Ben İngilterede çalışırken, Atatürkün bir Avrupalı olduğu için bütün o başarıları gösterebildiğini, hem de yüksek düzeyde doktorlardan, kulağımla duyarak hayretler içinde kaldım. Bunlar etnik kökenin doğum yerine bağlı olduğunu düşünüyorlardı.


Oysa herkesin de bildiği gibi etnik köken kromozomlar ile genlerle ilgili, demek ki kalıtımsal bir olgudur. Avrupalının en kaymak tabakasındakilerin bile bu ayrımı göz ardı edebilmeleri anlaşılacak gibi değildir. Olasıdır ki, her zaman olduğu gibi Türkiye söz konusu olduğunda akıllarına bir sis perdesi inmektedir.

Bu sis perdesinin bir örneği,Türkiyede laiklik ile Türk ulusalcılığının gerçekle bağdaşmadığını söylemekle kendini gösteriyor.

Bununla iki ana noktadan biri amaçlanmaktadır. Ya Türk halkının laiklik ile ulusalcılığı kabul etmedikleri ya da Türkiyede bunların olmasının olanağı olmayıp, uygun da olmayacağıdır.

Gene herkesin bildiği gibi Türkiye halkı laikliği iyice sindirdiği gibi onun getirdiği olanaklardan son derecede mutlu olmuştur. İkincisine gelince, eğer Türk ulusalcılığı olmasa idi İstiklal Savaşını yürütüp başarıya ulaşma olanağı olabilir miydi?... Kaldı ki İstiklal Savaşı Osmanlı dönemi halkıyla yapılmıştır. Demek ki, Osmanlı döneminden bu yana Türk lusalcılığı, hem de güçlü bir biçimde vardır.

Laiklik ile Türk ulusalcılığı Türk halkında olmamalı deniyorsa!... Bunun nedenini de sorup aydınlatmak gerekir. Çünkü bütün Avrupa devletlerinde laiklik ile hem de en koyusundan ulusalcılık vardır. O zaman bunları Türklere uygun bulmamak da nesi?... Ne olacak Avrupalının her zaman her olguya uyguladığı "çifte standart"!... Bunun başka anlamı yoktur!...

Bunları bahane edip Türkiye Cumhuriyetini yapay (=suni) olarak ilan etmekse, akılsızlığın, izansızlığın doruk nıktasında olmak demektir.

Ama batılı Türkiyeyi Osmanlı döneminde olduğu gibi, şeriatle yönetilir, ulusalcılık bilincinden uzak olarak görmek istiyor ki, kolayca yutup hazmedebilsin. Bunu "Hasta Adam" dedikleri Osmanlı İmparatorluğuna yapmaya yeltendiler. Ama yutmaya çalıştıkları lokma boğazlarına takıldı. Perişan oldular. Şimdi oturmuş filmi başa sarmaya uğraşıyorlar. Zamanla "lafla peynir gemisinin yürümediği" ni anlayıp içlerine sindireceklerdir.

Atatürk Türk halkının dini olan İslamı silip atmaya, hiç bir zaman çalışmamıştır. Halkımız her zaman olduğu gibi dinini uygulamakta serbesttir. Demek ki, Türkiyede İslam ortadan kaldırılmamıştır. Atatürkün yaptığı laik düzeni getirip uygulamaktır. Din ile dünya işleri birbirinden ayrılmıştır, o kadar!...

Türk milliyetçiliği Ermeniler ile Yunanlılara eziyet etmiş, onları katletmiştir deniyor. İstiklal Savaşı sırasında, Türklere karşı asıl savaşı yürüten Yunan ordusuydu. Ermeniler de aynı savaşta, daha önce de Osmanlının son demlerinde silahlanıp Türkleri katletmişlerdir. Bu durum karşısında Ermeniler Osmanlılarca göçe zorlanmış, Yunanlılar da İstiklal savaşından sonra mübadele işlemine tabi tutulmuşlardır. Bunlara bize karşı savaştıkları, bizleri katlettikleri için bir de ödül verecek değildik herhalde!!...

Öteki etnik grupların hala Türkiyede bulunuyor olmasına şaşmamak gerekir. Çünkü onlar İstiklal Savaşını Türk asıllılarla omuz omuza savaşarak gerçekleştirdiler. Bize karşı değil, bizimle birlikte yedi düvele kafa tutup, başarıya ulaşmayı sağladılar [**]. İşte Kürt asıllılar ile öteki etnik gruplar bu yüzden hala Türkiyede yaşamlarını sürdürmekteler...

Almanlar Kürtleri ırk olarak kendilerine yakın buluyorlarsa, buna diyecek bir şey yoktur. Ama bu durum neden bu konuşmada ortaya konmuştur?... Anlamaya olanak yoktur. Bununla "biz Kürtlere arka çıkarız" denmek isteniyorsa, biz de "buyrun arka çıkın" deriz.

Deniyor ki, "Bir iç savaş Türkiyeyi geriletir".

İyi de bir iç savaş Aimanyada çıksa Almanyayı geriletmez mi?... Böyle bir "malumu ilan" nın ne gerekçeyle yapıldığını, ne işe yaradığını anlamaya olanak yoktur.

Hiç merak etmesinler Türklerle Kürtler savaşmayacaklardır. Çünkü bir Kürt devleti yapay olarak kurulmuş olsa bile, çıkarlarının yolu Türkiyeyle savaşmaktan geçmez. PKK ile olanlar bir terör olayı ile onun önlenmesinden ibarettir.

Eğer gerçekten Türk-Kürt savaşı olursa, bunun yerel kalmayacağı, çok yaygın olacağı, bunun III Dünya Savaşının başlangıcını oluşturacağını biz bir çok kez dile getirdik.

Bu yüzden batılılara bu yarayı fazla kaşımamalarını öneririz. Çünkü "Dimyata pirince giderlerken, evdeki bulgurdan olabilirler"!!!...

Bütün bunlardan ötürü en başta alıntı yaptığımız konuşma, neresinden ele alınırsa alınsın bir hezeyanlar kümesi olup, neye hizmet ettiğini anlama olanağı yoktur.



----------------------------------------------------

(*) KlasIk filoloji ile Arap edebiyatı okudu. Doktorasını "anonim Arap masallari" üzerine yaptı. 1971-75 yillari arasinda Alman Istihbarat Teşkilâtı’na (BND) "yakın bir kurum" olduğu söylenen Ebenhausen (şimdi Berlin) Bilim ile Politika Vakfının Orta Doğu Masasını yönetti. 1975 yılında Almanya’nin sesi radyosunun Türkçe bölümüne müdürlük yapan Steinbach, 1976'da Hamburg doğu enstitüsü müdürlüğüne getirildi.

[**] Musafa Kemal Atatürk TMMM reisi iken 17 Mart 1921’de TBMM gönderilen bir telgraf aşağıdadır. Birilerinin bu yazilanlardan ders almasi lazim degil mi?... Ne dersiniz?…..

"Ankara’da Büyük Millet Meclisi Yüce Baskanligi‘na;

Kürtler kücük lokmanin cok kolay yutulacagini zamanindan cok önce anlamislardir. Türk birliginden ayrilma düsüncesinde olanlari Kürtler kendi milletinden saymaz. Kürtlerin kaderi Türk’ün kaderiyle esittir. Biz Kürtler, Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümeti’nden baska kurtarici beklemedigimiz gibi, Itilaf devletlerinden merhamet dilenmeye tenezzül etmiyoruz. Misakimilli icinde barisi saglamak icin bütün varligimizla Hükümetimize yardim edecegimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti dahilinde Kürtlügün ayri bir unsur olarak degerlendirilmesini hicbir zaman isitmek istemedigimizi bilgilerinize sunar, basarilar diler ve en derin saygilarimizi sunariz.“

Izoli asireti reisi Haci Fiya Sebati,
Aluclu asireti reisi Mehmet,
Barickan asireti reisi Halil,
Ulemayi ekrattan Bekir Sitki,
Bükler asiret reisi Hüseyin,
Ulemayi ekrattan Halil,
Zeyve asiret reisi Halil,
Ulemayi ekrattan Hafiz Mehmet,
Esrafi ekrattan Zebunlu Halil,
Ulemayi ekrattan Rüstü,
Esrafi ekrattan Mehmet,
Deyükan asiret reisi Hüseyin,
Esraftan Bulutlu Ibrahim ve Sadik


Kaynak: Simsir, Kürtcülük, s.481








zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür eden 3 üye:
bahriaskin (24-Kasım-2009), SİMAY (13-Mayıs-2010)

Cevapla

Etiketler
alman, bir, gözüyle, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:30.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq