Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   YENİ COĞRAFYA MÜFREDATI (https://www.bizimcografya.com/25-yeni-cografya-mufredati/)
-   -   öğretim programlarında yapılan güncellemeler yayımlandı (https://www.bizimcografya.com/yeni-cografya-mufredati/7560-ogretim-programlarinda-yapilan-guncellemeler-yayimlandi.html)

shadan 23-Ocak-2018 14:10

2018 öğretim programlarında yapılan güncellemeler yayımlandı
 
2018 ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA YAPILAN GÜNCELLEMELER YAYIMLANDI

2017'de ilan edilen yeni coğrafya müfredatında yapılan revizyon sonrasında program son şeklini aldı.Programda yapılan revizyonda okul öğretmenlerinden de (rapor yazmaları istenerek) görüş alınmıştı.

Yapılan revizyonda çok önemli bir değişiklik yok. En önemli değişiklik 9.sınıftaki ilk konuların sırasının değişmesi. 2017'de ilan edilen programa göre yapılan başlıca değiklikler şunlar:
1. 9.sınıftaki ilk 4 ünitenin sıralaması değişmiş.
2. 9,10 ve 12. sınıftaki bazı ünitelerdeki alt konu başlıklarının yeri değişmiş, ünite sırasında değişme yok. 2017 müfredatında sarmal sistemden vazgeçildiği için bir konuyla ilgili olarak önce dünyadaki örneği hemen sonra da Türkiye'deki örneğinin verilmesi sağlanmış. Bu değişiklik 2017'de ilan edilen müfredatta yapılmıştı ancak bazı yerlerde hatalı sıralama yapılmıştı. Bu sıkıntı giderilmiş.
3. Bazı kazanımların kapsamı kazanım cümlesinin muğlak olması nedeniyle net değildi. Bu tür kazanımlarda cümleye ekleme-çıkarma yaparak netlik getirilmiş.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı

https://i.hizliresim.com/8YbaPW.jpg


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:34.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas