Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   YGS ve LYS (https://www.bizimcografya.com/152-ygs-ve-lys/)
-   -   ÖSYM LYS-3 Coğrafya'ya 9.Sınıfı Dahil Etti..!! (https://www.bizimcografya.com/ygs-ve-lys/5263-osym-lys-3-cografyaya-9sinifi-dahil-etti.html)

shadan 01-Mayıs-2010 12:23

ÖSYM LYS-3 Coğrafya'ya 9.Sınıfı Dahil Etti..!!
 
ÖSYM, bir dershane öğretmeninin LYS-3 coğrafya Testinin içeriğiyle ilgili dilekçeli sorusuna kafaları karıştıracak şekilde bir cevap verdi. Cevapta LYS-3 Coğrafya sorularının genel liselerin EA müfredatı ve 9.sınıf ortak konularından oluştuğu ifade edildi.Oysa ÖSYM tarafından 2010 sınav başvuru kılavuzunda LYS-3 testinin içeriği açıklanırken Coğrafya ile ilgili tablo altında verilen bir açıklama ile Coğrafya sorularının yalnızca genel liselerin TM müfredatıyla sınırlı olduğu belirtilmişti.
Eğer artık son durum geçerli ise öğrencilerimizin ve dershane öğretmenlerinin rafa kaldırılan 9.sınıf konularını tekrar gündemlerine alması gerekiyor.

Lütfen aşağıda verilen 2010 kılavuzunun 29.sayfasındaki tablo altında verilen açıklama ile ÖSYM'nin bir dershaneci arkadaşımızın dilekçesine verdiği cevabı karşılaştırın. ÖSYM'nin en kısa sürede bu konuyla ilgili bir açıklama yaparak hangi açıklamanın doğru olduğunu belirtmesi gerekir. Kılavuzdaki açıklama ile dilekçeye verilen cevap çok farklı.

http://img691.imageshack.us/img691/5...symklavuzu.png






http://www.yukleresim.com/images/cxw...4jp4i6l1ea.jpg

Cahit ERAYDIN 01-Mayıs-2010 13:01

Öğrenciler 9.sınıf müfredatından soru çıkmayacak diye ygs kitaplarını bir kenara ayırdı, bu konuda yapılan açıklamalar birbiriyle çelişiyor neredeyse,öğrencilerin kaderinin belirlendiği bir sınavda böylesi bir lakayt tutum sergilenmesi hiç yakışık bir durum değil,bu nedenle ÖSYM nin en kısa zamanda aydınlatıcı bir bilgi verip öğrencilerin ve öğretmenlerin bu konudaki tereddütlerini gidermesi gerekiyor..

marzuba61 01-Mayıs-2010 15:12

ÖSYM nin yaptığı ne ilk ne de son hata olacaktır.Geçen sene de birinci basamak sınavında iki tarım sorusu gelmişti jhatırlayacaksanız.Direk 11. sınıf kitabından.

GUNBAN 01-Mayıs-2010 16:47

Coğrafya derslerini ve konularını kesin sınırlarla birbirinden ayırmak mümkün değildir.
Hele hele yeni müfredatın sarmal yapısı içinde bu dahada zordur. Bu anlamda hangi bölümde olursa olsun 9.sınıf müfredatındaki konulara(genel coğrafya) gerek vardır.Böyle olunca da Coğrafya 9 konularının rafa kalkması gibi bir durumun söz konusu olacağını düşünmüyorum.
Bu sıkıntıdan dolayı ÖSYM'nin böyle bir karar aldığını düşünüyorum.Doğru bir karar diye de düşünüyorum.

gokhans 01-Mayıs-2010 17:43

Tam ÖSYM ye yakışır bir tutum.Hiç şaşırmadım.

Ama genel olarak ben de Güngör hocam gibi düşünüyorum. 9. sınıf konularını soyutlayamayacakları belliydi.Yalnız burada şu soru aklıma geliyor: 10-11-12. sınıf konularıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan Harita Bilgisi, Dünyanın Şekli ve Hareketleri, İklim Bilgisi gibi hem kapsamlı hemde coğrafyanın temel konularından soru gelecek mi?

Selçuk ÖZTÜRK 01-Mayıs-2010 22:35

Lys 3 den 24 soru Lys 4 den ise 16 soru çıkacagı düşünülürse 9.sınıftan gelme olasılıgı olabilir Ama bazı dersaneler ve biz ögrenciler 9.sınıf konularının sadece Ygs de gelecegini düşünüyorduk Bu haber gerçekten iyi oldu en azından geçmişe yönelik tekrar yapmamız gerekir Bu haberi bizlerle paylaştıgı için degerli hocamıza teşekkür ederiz

GUNBAN 01-Mayıs-2010 23:40

Alıntı:

gokhans Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 17703)
Tam ÖSYM ye yakışır bir tutum.Hiç şaşırmadım.

10-11-12. sınıf konularıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan Harita Bilgisi, Dünyanın Şekli ve Hareketleri, İklim Bilgisi gibi hem kapsamlı hemde coğrafyanın temel konularından soru gelecek mi?

Gökhan hocam; uzaktan yakından ilgisi olmayan düşüncesine katılmıyorum.
Örneğin;Ülkelerle ilgili sorularda, herhangi bir ülkenin yerel saati veya gerçek alanı ile izdüşüm alanı ile ilgili soru niçin gelmesin ki. Örneğin yine; Güney Afrika Cumhuriyetinde Taşkömürü ve Elmas yataklarının var oluş nedeni(Jeolojik zamanlar konusu) niçin sorulmasın ki. Yine Tuna Irmağında Taşımacılık yapılmasının nedenini isteyen bir soru iklimle ilişkilendirilerek niçin sorulmasın ki?.

Aslında bu konularda sıkıntı yaşayanlar okul öğretmenleri değil. Dersaneler diye düşünüyorum. YGS soruları üzerindeki tartışmalar bunu zaten gösteriyor.

Tugay NAYKI 02-Mayıs-2010 01:15

Tamamen ciddiyetsizlik, lakayıklık, uyuzluk, iş bilmemezlik, saçmalık, nerden bakarsan bak tutarsızlık..

Yani bunun şimdi mi ortaya çıkması gerekiyordu? Ama ben bu konuda öğrencilerimi uyarmıştım özellikle ilk konuların çok önemli olduğunu vurgulamıştım ve lys'De karşılarına çıkabileceğini düşünerek çalışma yapmıştım.

Hocamın dediği gibi bu ne ilk, ne de son olacak bir ciddiyetsizlik..

Kınıyorum..

Tugay NAYKI 03-Mayıs-2010 13:47

Portaldan düşmüş önemli bir paylaşım..

Herkesin mutlaka dikkate alması gerekli bir sonuç..

luos 04-Mayıs-2010 00:42

Ya ben bir şeyi anlayamadım, sorayım.

Şimdi LYS-3'de Coğ-1 olarak geçen sınavın konularına TM alanında okutulan coğrafya ile sınırlı olacak denmiş. Üstelik 9. sınıf konuları da dahil olacak görünen o ki. Anlamadığım kısmı ise şu, TM alanında 10. 11. ve 12. sınıflarda okutulan coğrafya konuları dışında daha başka coğrafya konusu ne var ki? TS okuyanlar TM okuyanların gördüğünden daha başka konular görüyor mu?

Ben LYS-3'e gireceğim, TM öğrencisiyim ve coğrafya konuları bayağı karışmış gözüküyor LYS-3'de. En azından sadece LYS-4'de çıkacak yani Coğ-2 denilen konuların ne olduğunu anlayayım da neyin çıkmayacağını bari bileyim istiyorum. Nedir sadece Coğ-2'de çıkacak, bir TM öğrencisinin hiç ilgilenmeyebileceği konular?


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:19.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas