Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   YURTTAN HABERLER (https://www.bizimcografya.com/68-yurttan-haberler/)
-   -   Türkiye ŞEHİT'lerine Ağlıyor.. (https://www.bizimcografya.com/yurttan-haberler/2545-turkiye-sehitlerine-agliyor.html)

Ayşenur KILIÇ 10-Eylül-2009 12:37

Türkiye ŞEHİT'lerine Ağlıyor..
 
Siirt Eruh, Hakkari Çukurca ve Van Başkale........ 10 ŞEHİT

BAŞIMIZ SAĞOLSUN
:(:(:(:(:(:(:(:(

http://img204.imageshack.us/img204/3583/askerts5bu5.jpg


ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ!!!!
http://img1.blogcu.com/images/s/a/d/...zbuz/sehit.jpg



SoneR 10-Eylül-2009 12:45

Bir gün bu şehitlerin çocukları hesabını soracak herşeyin...

Tugay NAYKI 10-Eylül-2009 16:28

Teröristleri muhatap alan zihniyetler bunun sorumlusudur..

Son 7 yılda şehit sayısı 17 kat artmış, terör saldırıları 13 kat artmıştır..!

Kahrolsun terör ve onun işbirlikçileri, destekçileri başta top ABD ve AB..!

http://i28.tinypic.com/wwj60z.gif

Tugay NAYKI 10-Eylül-2009 16:30

Terörün her türlüsüne lanet olsun, allah rahmet etsin, mekanları cennet olsun..!

http://i26.tinypic.com/4vftoz.jpg

Tugay NAYKI 10-Eylül-2009 16:43

ABD açılım istiyor. Milletvekili, özel plaka. Futbolcu yeşil pasaport. Apo, hücresine kız arkadaş. Bölücüler; iki bayrak, iki devlet, iki ordu, iki millet, iki toprak diye kopup ayrılmayı istiyor. Sen de bir şey iste. Dilin yok mu?

Senin dilin yok mu, niçin susarsın, sen de bir şey iste. Küçücük, minnacık ve hatta toz zerresi, havadan, sudan, yağmurdan, çamurdan çok kolay ve zahmetsiz elde edilecek olsun.

Sen de bir şey iste.

Milletin vekilleri, millet duymasın diye kendi aralarında, “ABD, Türkiye’den ne bekliyor, nasıl bir açılım tarif ediyor” gizli gizli konuşacaklarmış. Senin dilin yok mu, ağzına fermuar mı diktirdin? Manas Destanı’ndaki “dili kesilmişlerin yaşayan son torunu” musun, Taptuk Emre dergâhına 40 yıl odun taşımaya yazılmış biçare Yunus gibi “bir lokma-bir hırka” diyenlerden misin?

Yoksa sen sufi misin!

Geçmişi yaktın. Geleceği ateşe verdin. Nefsini (egonu) öldürdün.
Anı yaşamayı ve ne varsa onunla yetinmeyi seçtin diyelim. Biçare Yunus da olsan, benliğini köreltmiş sufi müridiyim diyorsan, Manas Destanı’ndaki dili kesilmişlerin soyundan geliyor da olsan bir şey iste.

Futbolcu genç çocukları bile kendilerine benzetmeyi başardılar, “imtiyaz istemeye” sürüklediler. Çok yetenekli pırlanta karakterli 2 futbolcumuz Arda ile Tuncay, Estonya maçından sonra soyunma odasına tebrik kucaklaşmasına inen Başbakan Tayyip Erdoğan’dan, “yeşil pasaport” istediler. Futbolculara yeşil pasaport verilirse, diğer sıradan Türkler gibi yani senin gibi ağzı fermuarlanmış, dili dağlanmış hiçbir şey istemeyen biri olmaktan kurtulacaklar.

Bak milletvekilleri “özel renkte plaka” istiyorlar. Meclis’in yeni başkanı da bu isteği karşılayacakmış havası veriyor. Plakaları otomobillerinin önüne takacaklar, polis plakayı görecek ve otomobilin “senin gibi sıradan vatandaşa ait olmadığını” anlayacak. Yanlış yere park edilmiş olsa bile ceza yazmayacak, Trafik Vakfı’nın devlet kabadayısı gibi davranan çektiricisine, “imtiyazlı milletvekili otomobilini” çektirtmeyecek. Milletvekili dokunulmazlığı devam ederken “otomobiline de özel imtiyazlı plaka” istiyor ve Meclis’i kapatarak gizli oturumda “demokratik açılım paketinin içinde ne varsa onu konuşmayı” kararlaştırıyorlar.

İmtiyaz şahlandı. Meclise kapandı.

Kapıları halka kapatıyorlar ve gizli oturumlarla demokratik açılım yapıyorlar!
Meclisimizin bu halleri; Kandil Dağı’nda PKK yuvalarının ordumuz tarafından bitirilinceye kadar bombalanması ve sonra da terörist PKK militanlarının yakalanıncaya kadar kovalanması sınır ötesi operasyonuna izin vermeyen dostumuz(!) ve stratejik ortağımız(!) ABD’yi de haliyle isteklendiriyor.
ABD de açılım istiyor.

PKK’nın dağdan indirilmesini ve maaşları TC bütçesinden karşılanacak şekilde Kürdistan askeri yapılmasını mı istiyor? Bu istek senin gibi hiçbir şey istemeyenleri bile rencide edeceği için Meclis, “kapalı oturuma” karar veriyor.
ABD açılım istiyor. Milletvekili, özel plaka. Futbolcu yeşil pasaport. Apo, hücresine kız arkadaş. Kürt bölücüler ise; iki bayrak, iki devlet, iki ordu, iki millet, iki toprak diye kopup ayrılmayı istiyor. Sen de bir şey iste. Dilin yok mu?

* Necati Doğru / Vatan

Tugay NAYKI 10-Eylül-2009 16:47

MİNİ YORUM

Yedi şehit “müdahale”ymiş.
Dünkü manşetinde Iğdır’da yapılan ve ülkücü olduğu iddia edilen bir grubu hedef alan operasyonu “Ölüm timine baskın” diye duyuran Taraf, sürmanşetinde PKK militanlarının yedi askerimizi şehit etmesini “kanlı müdahale” olarak duyurdu. Minik bir dokunuş der gibi.

PKK öldürmemiş, pusu kurmamış, suikast düzenlememiş hiç bugüne kadar. Alt tarafı açılıma el atmış. PKK’dan ala ölüm timi mi var?

Selcan TAŞÇI-YENİÇAĞ

Tugay NAYKI 10-Eylül-2009 16:50

http://i32.tinypic.com/sys0f4.jpg

ozge_001 10-Eylül-2009 16:55

yazık ne diyim...

Orkun KARAKURUM 10-Eylül-2009 23:00

Terör lanet olsun sana...

Cahit ERAYDIN 11-Eylül-2009 11:44

Kelimelerle ifade edilemiyecek kadar derin devamlı kanayan bir yaradır bu,Allah kimseye böylesi acılar yaşatmasın.
Bir ülkenin gelişmesini önlemenin yollarından biriside orada terörü hep canlı tutmaktır,gençlerimizin çok uyanık olması ,değerlerimize sahip çıkması gerekiyor.Söylenecek çok söz var ama...................

Tugay NAYKI 11-Eylül-2009 16:07

Katılıyorum cahit hocam inanın söyleyecek çok şey var ama...

Belkay 11-Eylül-2009 16:14

Birileri oy peşinde koştukça biz daha çok şehit veririz .

Başımız sağolsun.Allah ailelerine bol bol sabır versin.

Tugay NAYKI 11-Eylül-2009 16:27

MİNİ YORUM

Ulusun genleriyle oynandı


Mesaj Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Orhan Yavuz’dan. “Ulusun genleriyle oynandı” diyor özetle. “Gırtlağına kadar iktidara, devlet kaynaklarına bağımlı hale getirilmiş bir halkın ses çıkarmasını beklemenin gerçekçi olmadığı”yla yüzleşiyoruz bir kere daha. Yine de umutlu.

Dün Arslan Bulut’un da vurguladığı “toplumsal bilinç”e, bir şans daha verecek kadar güveniyor. Ve bu güvenle hodri meydan diyor: Madem bu sözde açılıma o kadar destek var; neden referandum yapmaya cesaret edemiyorlar?

Selcan TAŞÇI-YENİÇAĞ

SaBaH GüNeŞi 11-Eylül-2009 22:49

Allah rahmet eylesin.Her an bu tür acılarla sarsılıyoruz ne yazık ki yürekler yanıyor diller lal oluyor.Her an dedim çünkü ; gerçekten her an.Bizler burada huzur içinde yaşıyorsak bunu vatan evlatlarımıza borçluyuz ..

Terörü kınıyor lanetliyorum.

Türkiye'nin en çok izlenen programlarından ve kanallarından birisinde cıkıpta ; Nasıl ki Sizler İçin Atatürk bir liderse bizim içinde apo öyledir ! diye konuşmaya cüret eden ve bu şekilde konuşmalara müsade edildiği sürece bizler daha çok şehit veririz ve daha çok ana babaların yürekleri yanar.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet,ailelerine de sabır ve başsağlığı diliyorum.

rhturk 11-Eylül-2009 23:37

Diyecek pek bir şey yok aslında çünkü herşey gözler önünde. Allah başımızdakileri ıslah etsin.
Nur içinde uyusunlar..

didanlı 12-Eylül-2009 03:12

ya bunun adına neden terör diyorsunuzki bu olsa olsa adilik şerefsizlik kahpelik yediği kaba pisleme vs vs................

Tugay NAYKI 12-Eylül-2009 12:49

Asıl yediği kaba pisleyenler onlara pirim veren onları görüşlerinin mgk'da tartışılacağını söyleme cesareti gösteren ülkeyi yöneten sümüklüler ve onları orda tutmaya devam edenlerdir..

ozge_001 12-Eylül-2009 19:43

"Sel, kocaman blokları, ağaçları söküp götürdü ama şehit mezarı ve Türk bayrağına hiç bir şey olmadı.
Balıkesir'in Gönen İlçesi'ne bağlı Dereköy'de sel köy mezarlığını yok etti. Mezar taşlarının kilometrelerce sürüklendiği mezarlıkta tek bir mezarın sağlam kaldığı görüldü. Başındaki bayrağın bile durduğu mezarın bir şehide ait olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü şiddetli yağmur sonrası oluşan sel, dere kenarındaki köyde bir kişinin ölümüne, köy mezarlığının ise yok olmasına sebep oldu. Selin yıktığı köy mezarlığında sadece bir mezarlık ayakta kaldı. 1995 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit olan 1974 doğumlu Jandarma Çavuş Ercan Coşkun'a ait olan mezarlığın başındaki Türk bayrağı bile selden etkilenmedi.

Eşini geçtiğimiz yıl kaybettikten sonra tek başına yaşamaya başlayan 55 yaşındaki Şehit babası Ethem Ruhi Coşkun, oğlunun mezarı dışındaki tüm mezarların selde yıkıldığını söyledi. Coşkun, "Sel, kocaman blokları, ağaçları söküp götürüyor. Şehit mezarı ve bayrak direği burada, bayrağı buradaydı. Aldım bayrağı yıkadım yerine koydum. Birde mezarın mermerini sildim." dedi.

Şehidin annesinin mezar taşını dere kenarında bulduklarını hatırlatan köyün eski bekçisi Esat Engin ise, "Gördüğünüz gibi bu mezarlar böyle bahçe kısmına doğru gelmiş. Mezar taşları sağa sola yayılmış. Fakat Allah'ın hikmeti ki, Ercan kardeşimizin mezarı bayrağına varıncaya kadar duruyor. Allah tarafından kardeşimize bir şey gelmiş ki, kardeşimiz sapsağlam kalmış. Mezar taşında dahi bir leke yok. Bu olayı duyan vatandaşlar köye geliyor. Hatta şehidin askerden arkadaşları bile buraya gelerek mezar başında dua edip gidiyorlar." diye konuştu.


http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos..._7750055_n.jpg

Fatih GÜRIŞIK 13-Eylül-2009 00:59

1980 öncesinde sağ ve sol terörü vardı,1980 sonrası bölücü terör var ve 30 yılda 300 milyar dolar kaybettik,biz haklı olarak hep olaya bölücü terör diye baktık ama yapılanlar büyük ekonomik ve siyasi operasyonların parçasıydı.
Doğuda şehit düşen evlatlarımıza Allahu Tealadan rahmet yakınlarına da sabır ve dayanma gücü duasıyla..

Tugay NAYKI 13-Eylül-2009 01:13

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!

N e firtinalar gordu bu millet, ne kasirgalar
E gilmedi basi, dik duracak daha nice asirlar

M umkun mu seni tarihe gommek
U lu bir milletsin ovunmek hakkin
T URK olmak, sana verdigi bir lutuftur Hakk’in
L iyakat sana verilmis hakk’tan TURK ‘luktur Nisani
U lular ulusu bir soydansin sen, unutma Atani

T arihler yazdirmis bu millet asirlar boyu
Ü zerine titremis yaradan, yaratirken bu soyu
R iyadan uzak, sevgi doldurmus senin gonlune
K arsi koyamaz hic bir kuvvet senin gucune
Ü zerine gelselerde akin akin
M ertlik sende, kurtaracak seni damarlarindaki asil kanin

D unyayi diz cokertmissin onunde
I stanbulu almissin elinden, FATIH’le
Y asattigin surece TURK’luk askini gonlunde
E l aman dileyecek daha nice milletler onunde
N e firtinalar koparacaksin daha, nice kasirgalar
E linde KUR AN ve BAYRAK, ruhunda TURK’luk ve INANC var


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:31.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas