Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   YURTTAN HABERLER (https://www.bizimcografya.com/68-yurttan-haberler/)
-   -   Kapadokya'da Bir Garip İnşaat..! (https://www.bizimcografya.com/yurttan-haberler/2657-kapadokyada-bir-garip-insaat.html)

Tugay NAYKI 16-Eylül-2009 16:23

Kapadokya'da Bir Garip İnşaat..!
 
Kapadokya'da peribacaları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan betonarme bina hem yerli hem de yabancı turistlerin büyük tepkisini çekti.

http://i26.tinypic.com/2ahe3iw.jpg

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Avanos ilçesine bağlı Zelve Örenyeri mevkiinde yapılan çevre düzenleme çalışması tepki topladı. Proje çerçevesinde Zelve Müzesi girişindeki turistik eşya satıcılarının ahşap iş yerleri yıkılarak yerine biraz daha uzak bir alanda modern bir bina yapılması kararlaştırıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan binanın ise peribacaları arasında olması tepkilere neden oldu.

Avanos Belediyesi tarafından da çalışmaların durdurulduğu 1. derecede SİT alanındaki inşaat bölgesinde; Vali Vekili Ruhi Paker, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, Nevşehir Müze Müdürü Halis Yenipınar ve Koruma Kurulu yetkilileri incelemelerde bulundu. Paker'in incelemeleri sırasında ise bölgede bulunan esnaf ve yabancı turistler inşaata tepki gösterdi. Esnaf, inşa edilen yapının doğaya zarar verdiğini ve bunun turistlerin tepkisini çektiğini belirtirken, bu konuda turistlerden çok sayıda şikayet aldıklarını vurguladı.

İspanyol turistler ise, inşaatın doğal dokuya büyük ölçüde zarar verdiğini belirterek, "Biz Türkiye'ye ve Kapadokya'ya bu doğal doku için geliyoruz. Bizi cezbeden buranın dokusu zaten. Fakat bu doku da bu şekilde bozulursa buraya bizler dahil kimse gelmez. Çünkü lüks binalar, iş yerleri Madrid'te olduğu gibi dünyanın her bölgesinde var" dedi.

İncelemeleri sırasında park alanında bir tur otobüsü şoförünün aracını yıkadığını gören Vali Vekili Ruhi Peker, hemen şoförün yanına yaklaşarak, "Burada yıkanır mı araba? Araba yıkanacak yer mi burası?" diye çıkıştı. Otobüs şoförünün, "Farkındayım. Ne olur yani. Herkes yıkıyor burada. Bir biz değil ki, herkes burada yıkıyor. Hangi birine dur diyeceksiniz?" demesi üzerine Vali Vekili Paker, "Turistlerin gözü önünde yıkıyorsun. Ben buna dur demesini bilirim" diye konuştu.

Daha sonra yanındakilere talimat vererek bu alanda araç yıkanmamasını isteyen Paker, makam aracına binerek bölgeden ayrıldı. İnşaatın neden durdurulduğu ve davam edilip edilmeyeceği konusundaki soruları cevaplamayan Vali Vekili Ruhi Paker, konu hakkında daha sonra açıklama yapacağını kaydetti.

Cahit ERAYDIN 16-Eylül-2009 16:50

"Dervişin fikri ne ise zikride odur " demiş atalarımız,çok da doğru söylemişler..
Tugay hocam paylaşım için teşekkürler..

Fatih GÜRIŞIK 16-Eylül-2009 16:57

Sayın hocam,çok teşekkürler ellerinize sağlık,Türkiye'mizin 2T'si vardı(Tesktil ve Turizm)Tekstili zaten Amerikan kotaları ve serbest piyasa şartları yüzünden kaybettik Turizmi de bu tür davranışarla kayberdersek ellerine sağlık..

hasan kesme 16-Eylül-2009 17:42

Böyle bir olay yalnızca ülkemizde görülür, şaşırmadım.

Tugay NAYKI 16-Eylül-2009 21:10

Kültür bakanımız e.günay, kapadokya'da ki bu görüntülerin sadece fotomontajdan ibaret olduğunu, bilgisayar oyunu olduğunu söyledi..

Yani T.C. Kültür ve Turizm Bakanı kocaman bir kuyruklu YALAN söyledi..!!

zumrut_ 16-Eylül-2009 22:06

turizim konusunda yurekler acisi , ulke guzel . tarih fiskiriyor. aslinda sehirlerimiz turisten gecilmez. dogaya dokunuyorlar.o guzelim tarihi binalari yakip yikip beton , cirkin, binalar dikiyoruz. paris neden bu kadar turist kayniyor hic dusundunuz mu?anladigim kadari ile anlatayim .tarihi binalarin oldugu cadde ve sokaklarin mimari tarzina uymayan yapiya, asla musade edilmez. yani tarihi gorunus. diger sehirler .saint tropez ,cannes... boydan boya fransiz riverasi gorselllige hitap ediyor .bizim bodruma bakarmisiniz .?beyaz peynir kaliplari.. kusadasi ne halde? rezalet yuksek bicimsiz plansiz,binalar...son sozlerim, turizim personeli hakkinda? .sezon basi toplarlar turizimden anlamayan gencleri. patronlar, ucuz iscilik pesinde..,iscilerde turist kizlari tavlamak derdinde. kopek alip gezdirirler en kolay iletisimdir.sezon bittimi zavalli kopeklere bir tekme yallah sokaga )) hav, hav, hav, sokaklar , ac kopek kaynar. iste bizim turizim anlayisimiz.... detaylar daha cokkk.. gordugum dusundugum bu bagislayiniz.........zumruduan ka

kt. 16-Eylül-2009 22:38

Alıntı:

hasan kesme Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 7919)
Böyle bir olay yalnızca ülkemizde görülür, şaşırmadım.

Aynen...


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:09.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas