Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   YURTTAN HABERLER (https://www.bizimcografya.com/68-yurttan-haberler/)
-   -   Ormanlarımızı Madenler mi Bitirecek..? (https://www.bizimcografya.com/yurttan-haberler/4997-ormanlarimizi-madenler-mi-bitirecek.html)

Cahit ERAYDIN 11-Mart-2010 00:16

Ormanlarımızı Madenler mi Bitirecek..?
 
Ormanlarımızı madenler mi bitirecek?

http://i43.tinypic.com/2lx6upv.jpg


Meclis’e sunulan yasa tasarısında, orman alanlarındaki ‘madencilik’ faaliyetlerinin kapsamı genişletiliyor.

Hükümet, çok tartışılan 'orman arazileri' düzenlemelerine bir yenisini daha ekledi. Meclis'e sunulan yasa tasarısı, orman alanlarındaki ‘madencilik’ faaliyetlerinin kapsamını genişletiyor. Orman arazilerine katı atık bertaraf ve depolama tesisleriyle mezarlık kurulmasının önü açılıyor; sanatoryumlar orman arazilerinden çıkarılıyor.

Kara avcılığı kanununda ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının ikinci maddesi, ormanlık alanlarda izin verilen madencilik faaliyetlerinin kapsamını genişletiyor.

1956 tarihli mevcut yasa, orman arazilerinde ‘maden ocakları araştırma veya işletme ruhsatnamesi’ verilmesine olanak sağlıyor. Yeni düzenleme ise maden arama ve işletme faaliyeti için zorunlu olması halinde ‘tesis, yol, enerji, su, haberleşme ve altyapı tesisi’ kurulmasına da imkan tanıyor. Böylece, bu tür yatırımlar için ağaç kesmenin önü açılmış oluyor.

Madencilik çalışmaları nedeniyle bozulacak ormanlık alanların ise ‘tehlikeli olmayan atıklarla’ rehabilite edilmesi amaçlanıyor. Bu amaçla bozulan alanların inşaat, yıkıntı ve hafriyat atıklarıyla doldurulması ve ağaçlandırılmaya hazır hale getirilmesi için belediyeler devreye sokuluyor.

Tugay NAYKI 11-Mart-2010 18:50

2B yasası ile deniz manzaralı orman yangınlarının çıkarılmasına ön ayak oldular, sıra iç kesimlerde ki ormanlara geldi demekki..

Geçenlerde İskenderun'dan Adana'ya gelirken denize bakan alanlarda maden alanlarının orman örtüsünü ortadan kaldırdığına şahsen şahit oldum..

Nereye kadar devam edecek böyle?


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:50.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas