Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda

Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda (https://www.bizimcografya.com/)
-   YURTTAN HABERLER (https://www.bizimcografya.com/68-yurttan-haberler/)
-   -   Memur'a Bir Kötü Haber Daha..!! (https://www.bizimcografya.com/yurttan-haberler/5464-memura-bir-kotu-haber-daha.html)

Tugay NAYKI 11-Haziran-2010 21:15

Memur'a Bir Kötü Haber Daha..!!
 
11 Haziran 2010 Cuma 11:17

Başbakanlık’ta hazırlanan Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılan taslağa göre disiplin cezaları artırılıyor.

Başbakanlık’ta memurlar için Devlet Memurları Kanunu’nda belirtilen disiplin ceza tiplerini değiştiren yeni bir tasarı da sıraya girdi

Tasarıda, “Memurlara; konuşmayacaksınız, amirleriniz tarafından verilen emirlere itiraz etmeyeceksiniz, hele basında görev yapan arkadaşlarınızla asla konuşmayacaksınız” deniliyor. Şimdiye kadar basına bilgi verme kınama cezasıyla sonlanırken yeni tasarıyla ceza artırılarak basına bilgi sızdırılmasına kademe ilerlemesi cezası öngörülüyor.

Tasarıyla artırılan disiplin cezaları şöyle:

Aylıktan kesme cezası öngören fiiller:

1) Hizmette gösterdiği yetersizlik sebebiyle kurumlarının stratejik plan ve performans hedeflerinin gerçekleşmemesine yol açmak.

2) Usulsüz şikayette bulunmak.

3) Görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak.

Kademe ilerleme cezasını öngören fiiller:

1) Kendini geliştirme, sorun çözme, planlama konularında yeterli gayret ve çaba göstermemek.

2) Verilen emirlere itiraz etmek, görevleri tam ve zamanında yapmamak, hizmetin yürütülmesinde ve görevin yerine getirilmesinde kurumlarınca belirlenen usul ve esaslara uymamak.

3) Göreviyle ilgili resmi belge, araç ve gereçlerin korunması, kullanılması ve bakımında kusurlu davranmak.

4) Görev sırasında amirlerine hal ve hareketleri ile saygısız davranmak.

5) Devlete ait resmi araç, gereç ve benzeri eşyayı özel işlerinde kullanmak.

6) Kurumların çalışma ortamını ve düzenini bozmak.

7) Yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç vermek.

Devlet memurluğundan çıkarma:

1) Amirlerine, maiyetindekilere ve iş sahiplerine fiili tecavüzde bulunmak.

2) Bir yıl içerisinde toplam iki defa kademe ilerlemesinin durdurulması cezasıyla tecziye.

Grev yasağı

Halen geçerli olan mevzuata göre, memurlara sendikaları tarafından alınan grev ve iş bırakma eylemlerinden dolayı ceza verilemiyor. Zira verilen cezaların hepsi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden döndüğü için artık ceza verilmesi mümkün değil. Şimdi getirilen yeni düzenlemeyle memurlar sözleşmeli hale getirilip bir de grev yasağı getirilmektedir.

Getirilen düzenlemeyle; sözleşmeli personelin grev kararı vermesi, bu yolda propaganda yapması, herhangi bir greve veya grev teşebbüsüne katılması, grevi desteklemesi yahut teşvik etmesi yasaklanıyor.

Esnek çalışma geliyor

Tasarıyla, hükümet çalışmasını istemediği memurları görev yerlerine bağlı olmaksızın istediği yerde çalıştırabilecek. Memurların yürüttükleri hizmetin özelliklerine göre, tespit edilen çalışma saat ve süreleri ile görev yerlerine bağlı olmaksızın çalışabilmeleri mümkün olacak. Bu hususlar Bakanlar Kurulu’nca belirlenecek. Kadrosu kaldırılan memurlar, en geç altı ay içinde kendi kurumlarında niteliklerine uygun bir kadroya atanacak.

Bu memurlar, kurumlarında atama imkânı bulunmaması halinde aynı süre içinde başka bir kurumdaki kadrolara atanmak üzere memur havuzuna gönderilecek. Bu şekilde kadroları kaldırılanların maaşları da sabitlenecek.

Müdür ve daha üst olanlar ile danışma ve denetim işlevlerine ilişkin kadrolarda çalışanlar araştırmacı, diğerleri ise durumlarına uygun kadrolara atanacaklar. Bu maddeyle, bakanlıklarda yer alan müfettişlerin havuza atılması gündeme gelecek.

Tugay NAYKI 11-Haziran-2010 21:16

Şimdi biliyorum ki memur arkadaşlardan birileri çıkıp, bu kanunu savunacaktır, takım tutar gibi hemde, kendi memur olduğu halde bile, kınıyorum, lanetliyorum bu kanunu çıkaranları, teklif edenleri, destekleyenleri..

yağmur oluk 11-Haziran-2010 21:35

iyi haber hiç duymadık ki

Tugay NAYKI 11-Haziran-2010 22:03

Bir gerçek gündem daha..

Cari açıkta ürküten artış
11 Haziran 2010 Cuma 10:43

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, Nisan'da 4 milyar 361 milyon dolar, Ocak-Nisan döneminde ise 14 milyar 251 milyon dolar açık verdi.
İLGİLİ HABERLER
» Et ihalesine yoğun ilgi
» Dolar güne kaçtan başladı?
» Biz o parayı sayamayız!
» Sınırlar kalkıyor

Merkez Bankası tarafından açıklanan Türkiye'nin Nisan ayı ile Ocak-Nisan dönemine ilişkin Ödemeler Dengesi bilançosuna göre, geçen yıl Nisan'da 1 milyar 583 milyon dolar olan cari işlemler hesabı açığı, bu yıl Nisan'da, yüzde 175,4 artarak 4 milyar 361 milyon dolara çıktı.

Alt kalemler itibarıyla bakıldığında, dış ticaret açığının bir önceki yılın Nisan ayına göre yüzde 171,7 oranında artarak 3 milyar 994 milyon dolara ulaşması, hizmetler dengesi kaleminden kaynaklanan net gelirlerin yüzde 82,7 oranında azalarak 102 milyon dolara gerilemesi cari açığın artışında etkili oldu.

Bu gelişmeler sonucunda, 2009 yılının ilk 4 aylık döneminde 3 milyar 562 milyon dolar açık veren cari işlemler hesabı, bu yılın aynı döneminde 14 milyar 251 milyon dolara yükselirken, açıktaki artış 3 kat oldu.

Selçuk ÖZTÜRK 11-Haziran-2010 23:01

Hocam tamamen kadrolaşma kendi memurlarını oluşturma yasası Gider ayak iyice yoldan çıktıklarının kanıtıdır Haklı namuslu çalışanlara yol verip tamamen kendi düzenlerini kurmaya çalışıyorlar

kesmeşeker 11-Haziran-2010 23:13

ne yapmaya çalışıyor bunlar allah aşkına?

nuzi 12-Haziran-2010 01:59

Amirlerin paralı köleleri olacağız desenize.Bunlar ancak korku imparatorluğu ile başarılı olacaklarını sanıyorlar.Ama yanılıyorlar.Kendi kuyularını kazıyorlar.Kolay gelsin!

ares 12-Haziran-2010 15:47

Cami duvarına doğru yanaşıyorlar.

hacer barem 13-Haziran-2010 13:41

her sonun bir bedeli vardır katlanırlar artık.

zumrut_ 13-Haziran-2010 23:35

hangi kesim olursa olsun adam gibi çalışan çok az. 0 parti bu parti olayı değil.hangi birini anlatayım yahu. Devletin insanlara verdiği hakları kendi doğrultularında istediği gibi kullanarak acımasızca bizi harcıyorlar heleki sessiz olma. Hangi merciye giderseniz gidin hep zorluk çıkarıyorlar, ben mecburmuyum hakkımı kavga dövüşle almaya. Umurlarında bile değil...Vah zavallı memurlara haa...... Bu arada 5 yıl süren yüzde yüz haklı olduğum davayı adli tıp yüzünden kaybettim çünki karşı taraflar çok güçlü insan hakları mahkemesine gidecek .....şimdi soruyorum birbirlerini harcıyan insanların hakkı içinmi mücadele edeceğim.. Çok komik ya ... bunlar için çığıtkanlık yaparsam aklımdan şüpheye düşerim... kendimizi düzeltirsek sorun kalkar çünki düzgün insan olur düzgün çalışırız. kütü memur, kötü hakim. kötü doktor, kötü, avukat kötü adaletde olmaz . Kütü olanların hakkını savunursam demekki bende kötüyüm.Elbet ülkemde benim gibi düşünende vardır ama işimiz çok zor çünki ....Kuzu postuna bürünmüş tilkileriz.......Zümrüdüanka


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:30.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas