Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-Kasım-2009, 09:47   #7 (permalink)
Ayşenur KILIÇ
Süper Moderatör
 
Ayşenur KILIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Mesajlar: 2.464
Teşekkürleri: 3.081
456 mesajına 1.430 kere teşekkür edildi.
Standart

Alıntı:

Meslek liseliler başka alanları tercih edemeyebilirler tamam da o zaman düz lise mezunları da meslek liselerine hitap eden bölümleri tercih etmemeleri gerekmezmi...
Hocam onlar 1. bölümden tercih yapıyor ve yerleştirmelerde öncelik onlara tanınıyor. Alsınlar gerekli puanı yerleşsinler . Hem onlara bolca ek puan da var. ÖRN; ben okul 1. si olarak mezun olunca 80 puan alıyorum ama bir meslek liseli 104 puan alıyor. İkimiz de eski sisteme göre 260 ham yapsak o 364 ben 340 puan alıyorum. Arada 24 puan var. Meslek liseleri bu onuda çok avantajlı ama onlar bunu değerlendirmeyi bilmiyor.


Alıntı:

Bir meslek lisesinde bilgisayar bölümü mezunu olan bir öğrencinin sadece bilgisayar öğretmenliğini tercih edebildiğini onun içinde görmediği derslerden oluşan bir sınavdan türkiye derecesi yapması gerketiğinin farkındamıyız acaba.....
Hocam bölüm 1 konuları lise 1 konuları bu konuları tüm liseler görüyor. Bende dünyanın şeklini lise 1 de işledim onlar da lise 1 de işledi. Onlar sadece boşverdiler bu dersleri. Önemli değil direk geçiş yaparız diye umursamadırlar. Görmediği ders diye birşey yok onlarda işledi bölüm 1 derslerini. Ve tercihlerini bölüm 1 den yapacaklar.



Ama neyse biz normal liseliler ne kadar konuşursak konuşalım değişen birşey yok: Onlar hep madur. Okutmadan diploma da versek onlar hep madur.

Konu Ayşenur KILIÇ tarafından (30-Kasım-2009 Saat 11:08 ) değiştirilmiştir.
Ayşenur KILIÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla