Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-Aralık-2009, 22:28   #1 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart Kopenhag Kriterli İklim Zirvesi..!

Danimarka'nın başkenti kopenhag tarihinin en büyük iklim zirvesine ev sahipliği yapıyor.

COP 15 iklim Değişimi Zirvesi'nin yapıldığı Bella Center binasına gelen 192 ülkeden 15 bin kişiyi buzdan bir kutup ayısı heykeli karşılıyor, ve bu ayı sürekli eriyor..

Kopenhag Kriterli İklim Zirvesi..!

Zirvenin toplanma amacı da aslında bu olayla bağlantılı..

İklim değişliği. Aşırı karbondioksit salınımına bağlı küresel ısınma.. Eriyen buzlar.. Yükselen su seviyesi..

Canlı yaşamının tehdit altında olması..

Zirveye katılan ülkelerin hepsi yaşanan iklim değişikliğinin oluşturduğu tehdit konusunda hemfikir görünüyor.. Zirveden beklentileri ise iklim değişikliği ile mücadele için yeni bir küresel anlaşma yapmak..

Peki yaşanan iklim değişikliğine kim neden oluyor?

Havayı göçmen kuşlar mı kirletiyor?

Kutup buzlarını kutup ayıları mı eritiyor?


Zirveye katılanların yine hemfikir olduğu gibi tüm bunların sebebi doğaya müdahale etmeyi kendine hak olarak gören ve onu içindeki herşeyle birlikte bir meta olarak gören insanoğlu.

Gerçekte küre olan dünyayı piramite dönüştüren kapitalist siste ve piramidin tepesine kurulan kapitalizmin insanı, şimdi gelmiş dünyayı korumaya çalışıyor.

Hem de son derece duyarlı pozlarına takınarak ve zirveler düzenleyip bilimsel havası vererek..

Onları karşılayan buzdan kutup ayısı iki hafta içinde eriyip gidecek, ama zirve boyunca en kısa zamanda harekete geçme nutukları atanlar, atacakları adımlarla ilgili çok da aceleci davranmıyorlar nedense..

Örneğin ABD, ürettiği sera gazlarının atmosfere salınımını 2020'de yüzde üç biledin dört azaltmayı taahhüt ediyor. Ama o da kesin değil.

Mesela AB, en erken 2020 yılına hedef koyuyor.

Daha aşağısı da yok zaten.


Birde öyle bir şey var ki balık baştan kokar dedirtecek cinsten.

Zirveye son hafta teşrif edecek olan 100 ülke liderini taşıyacak 140 özel uçak ve 1200 limuzin atmosfere fazladan 41.000 ton karbondioksit salacak.

Peki sonuç?

Yıllar boyu gelenekselleştirilerek yapılacak ve hiçbir sonuç çıkmayacak bir iklim zirvesi daha olacak.

Hem de Kopenhag kriterli..!!

Türkiye'nin AB üyeliği hayalinde olduğu gibi, öne sürülen Kopenhag Kriterleri misali, gerçekleşmeyecek ve sonuç vermeyecek ve aynı zamanda bir sonuç çıkması için sadece görüntü de yapılan bir zirve için daha uygun bir benzetme de yapılamazdı herhalde.

Zirve birbirinden ilginç protesto eylemlerine de uygun fırsat yaratmış görünüyor. Ağaç kılığına girenler, hayvan hakları için çırılçıplak soyunanlar vb.. gibi protestolarla birlikte akla gelen ''doğayı nasıl koruruz'' zirvelerindeki bilindik manzaraların göze çarptığı COP 15 Zirvesi, hayat kadınlarının ilginç protestosuna da şahit oldu.

Katılımcılara parayla seks yapmamaları konusunda uyarı bildirileri dağıtan zirve komisyonunun bu uygulamasını protesto eden hayat kadınları, katılımcı olduklarını belgeleyenlere bedava seks hizmeti sunacaklarını belirtmişler.

Bakalım COP 15'ten ne sonuç çıkacak???


KAYNAK: TÜRKSOLU Gazetesi (14-12-2009)


__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]

Konu Tugay NAYKI tarafından (17-Aralık-2009 Saat 22:33 ) değiştirilmiştir.
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Tugay NAYKI kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
bahriaskin (18-Aralık-2009), canselcan (01-Ocak-2010)