Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-Aralık-2009, 22:38   #6 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

Zirve Tıkanıyor Protestolar Artıyor

192 ülkenin katılımıyla gerçekleşen İklim Zirvesi'nde görüşmeler sürerken Kopenhag, zirve boyunca yapılan eylemlerin en büyüğüne sahne oluyor.

Zengin ve yoksul ülkelerin tartışmalarıyla geçen ve henüz iklim değişikliğiyle ilgili etkili bir adımın atılamadığı Kopenhag İklim Zirvesi'nde sona yaklaşılıyor.

Zirvenin başarısızlıkla sonuçlanmaması için pazarlıklar devam ediyor. Ancak sanayileşmiş ve kalkınmakta olan ülkeler arasındaki görüş ayrılıkları uzlaşmayı güçleştiriyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon çözümün son dakikaya bırakılması halinde zayıf bir anlaşma olacağını belki de bir anlaşma bile çıkmayabileceğine dikkat çekti.

Sonuç İçin Umutlar Azalıyor Protestolar Artıyor
Zirvede görüşmeler yavaş ilerlerken sokaktaki eylemler de artıyor.

Kopenhag zirve boyunca yapılan eylemlerin en büyüğüne sahne oluyor.

Görüşmelerdeki yavaşlığı protesto eden göstericiler zirvenin yapıldığı binaya yürüyüş düzenledi.

İklim ve çevre eylemcileri beslenme biçiminin küresel ısınmayla ilişkisine dikkat çekmek için de büyük bir yürüyüş yaptı.

Yerel ve doğal ürünlere ağırlık verilmesi çağrısında bulunan göstericiler biyoyakıtların da sanıldığı kadar kurtarıcı olmadığını vurguladı.
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Tugay NAYKI kullanıcısına teşekkür edenler:
canselcan (01-Ocak-2010)