Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-Aralık-2009, 22:39   #8 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

Samimiyet testi

Çin, Kopenhag'da sürdürülen küresel iklim zirvesindeki görüşmelerde heyetlerin "daha fazla samimi" olmalarını istedi. Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, düzenlediği basın toplantısında, gelişmiş ülkelerin mali katkı yapma, teknoloji ve gaz salımı hedefleri konusunda "daha fazla samimi" olmaları gerektiğini söyledi.

Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun yarın konferansta bir konuşma yapması bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ise Çin ile sera gazı salımında şeffaflık konusunda ortaya çıkan uzlaşmazlığın Kopenhag'da anlaşmayı engelleyebileceğini söyledi. Clinton, Kopenhag'da düzenlediği basın toplantısında, "Halen atmosfere gaz salımı konusunda dünya birincisi olduğunu tahmin ettiğim Çin'in şeffaf olmaması durumunda, ilan ettiğim mali veya finansal konulardaki vaatlerimize bağlı kalmayı düşünmek çok zor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı, basın toplantısından önce yaptığı bir açıklamada, yoksul ülkelere iklim sorunları ile mücadele konusunda mali finansman sağlamak için 2020'ye kadar her yıl 100 milyar dolar yardım yapmaya hazır olduklarını bildirmişti. Ancak Clinton bu yardımın Kopenhag zirvesinde anlaşmaya varılması koşuluna bağlı olduğunu belirtmişti. ABD'yi geçerek dünyanın en fazla sera etkisi gazları salan ülkesi konumuna gelen Çin, bu konuyla ilgili uluslararası denetimleri reddediyor. Y
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Tugay NAYKI kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
canselcan (01-Ocak-2010), zumrut_ (18-Aralık-2009)