Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-Ocak-2010, 23:05   #22 (permalink)
Hakan TAŞ
Özel Üye
 
Hakan TAŞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 05-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Ankara
Yaş: 50
Mesajlar: 181
Teşekkürleri: 0
75 mesajına 251 kere teşekkür edildi.
Standart

Fatih GÜRIŞIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu sınava Kayseriden girdim ve 84 aldım,ek-2'yi inceledim ve çok da aslında haksızlığa ve torpile neden olacak bir belge olarak görmedim,içinde yüksek lisans/doktora eğitmi almış olmaya yüksek puan var ama ödüllendirme almış olma,sicil notu gibi ölçütler maalesef Milli Eğitimde hakkaniyetle yapılmıyor.
Hakkaniyetle yapılmayan ölçütler ile oluşturulan ek-2 belgesini ( sınav puanından daha önemli. %60 ek-2, % 40 sınav ) nasıl oluyorda torpile neden olacak bir belge olarak görmüyorsunuz Fatih Hocam. Bu sınavın ve puanlama sisteminin neresinden tutsanız elinizde kalıyor aslında.
Bir kere sınavı her ne kadar öğretmenlerin mesleki gelişimlerini ve yeterliliklerini ölçüyor görünse de başta çalışma barışını zedeleyen, öğretmenleri başarı puanlarına göre hem melektaşları hem de öğrencilerinin gözünde yeterliliklerini sorgular hale getiren muhteşem meb buluşlarından biri olarak görüyorum. Tabi sınavı atama yapmak için gerekçe gsterenlerin sınavdan bir hafta önce bütün kadroları doldurmuş olmaları bir çok kişinin aklına geldiği üzere bizlerden para toplama amacı gütmekten ileri gitmdiği hissini yaratmaması saflıktan öteye geçemez.
Tüm iyi niyetlerle böyle bir seçme sınavı yapıldığını varsayalım. Ben sınavadan çıktığımda kamera şakası falan yapılıyor zannettim. Coğrafya öğretmenlerinin arasından seçme yapmayı amaçlayan bir sınavda sorulan 45 sorunun hangisi mesleki yeterliliği ölçüyordu. Coğrafya dersini veren herkes bu soruları tereddütsüz yanıtlayabilir. ( Bu arada bu tezimi kuvvetlendirmek için sınavda çıkan soruları okulumuzun beden eğitimi öğretmeni abimize sordum 36 doğru yanıt verdi )
Sınavı baştan aşağı trajikomik olaylar bütünü olarak görüyor bu sınava girmiş olmaktan dolayı da kendi adıma utanç duyduğumu ve pişmanlığımı dile getirmek istiyorum.
Hakan TAŞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla