Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-Haziran-2009, 10:54   #1 (permalink)
SaBaH GüNeŞi
Özel Üyeler
 
SaBaH GüNeŞi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Balıkesir
Yaş: 44
Mesajlar: 998
Teşekkürleri: 416
494 mesajına 2.408 kere teşekkür edildi.
Arrow Anadolu'nun İlk Haritalarının Olduğu Güzel Bir Adres..

Anadolu, en eski uygarlıkların merkezi ve ticaret yollarının buluşma noktası olması nedeniyle, ilk yapılan haritalarda dahi yer almaktadİr.
Batı haritacılığının "altın çağı" olarak nitelenen 16. ve 17. yüzyıllar, Osmanlı imparatorluğu'nun en güçlü olduğu döneme rastlamaktadır. Dönemin önde gelen haritacıları Osmanlı İmparatorluğu'nun son derece dekoratif haritalarını atlaslarına dahil etmişlerdir. Bu haritaların bir çoğunun kartuşlarında Osmanlıların komşu Avrupa devletleri ile sürdürdüğü kültürel ve sınır çatışmaları resimlenmiştir.


Osmanlı İmparatorluğunun gerilemesine sahne olan 18 ve 19. yüzyıl haritaları da bölgede ulusal devletlerin doğuşunu kayda geçirmeleri bakımından ilginç haritalardır.

Türkiye haritaları koleksiyoncusu olarak bu haritaların önemli örneklerini hep birlikte sergilenmesinin ilginç olacağını düşündüm.

Antika haritalar konusunda bir uzman sayılamıyacağım gibi ve bu sitede verilen bilgilerin tam doğruluğu konusunda bir iddiam yok. Bu konuda siteme ek bilgi, görüş ve harita katkıda bulunulmasnı beklerim.


Sitenin "Links" bölümünde haritacılık, harita yapımcıları ve bölgenin tarihi ile ilgili uzmanlar tarafından hazırlanmış diğer sitelere bağlantı yolları bulacaksınız.


Bu sitenin amacı bu bölge ile ilgilenen koleksiyonculara bölgenin mecut önemli tarihi haritaları hakkında kaynak sağlamak ve dünyanın en karmaşık bölgesinde meydana gelen sınır değişiklikleri hakkında bilgi vermektir.


Siteyi ilginç bucağınızı umarım.


Ali Turan




http://www.turkeyinmaps.com/


SaBaH GüNeŞi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
SaBaH GüNeŞi kullanıcısına teşekkür eden 3 üye:
Ayşenur KILIÇ (03-Ağustos-2009), bahriaskin (24-Haziran-2009), Fatih GÜRIŞIK (31-Ekim-2009)