Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-Nisan-2010, 19:14   #13 (permalink)
shadan
Özel Üye
 
shadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 11-Haziran-2009
Bulunduğu yer: ANKARA
Mesajlar: 98
Teşekkürleri: 34
43 mesajına 659 kere teşekkür edildi.
Standart

Tugay NAYKI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şadan hocam bilgilendirme için sonsuz teşekkürler..

Emin olun hepimize ışık oldunuz bu yeni müfredat sınav konu başlıklarında, hocam emin olun ki hala çoğu dersane eski düzenden gidiyor ve YGS sınavında tamamen ters köşe oldular ve halen LYS konularında da aynı yanlışlığı devam ettiriyorlar..

İlgi ve takdirleriniz için ben teşekkür ederim sizlere. 1 yıldan fazla bir zamandır yeni müfredat coğrafya konularıyla ilgili bizimcoğrafya.com ve birkaç başka forum sitesinde elimden geldiğince edindiğim bilgileri paylaşmaya, öğretmen ve öğrenci arkadaşları bilgilendirmeye çalışıyorum. Allah'a şükürler olsun ki paylaşıma açtığım ve kararlılıkla savunduğum YGS-LYS müfredatını oluşturan konular ve soruların hangi kazanımlarla ilgili olacağına dair açıklamalarımın ne kadar isabetli olduğu 11 Nisan'da yapılan YGS sınav içeriğiyle karşılaştırıldığında ortaya çıktı. Piyasadaki kitapları bir inceleyiniz, acaba hangilerinin YGS konu ayrımı ile 11 nisandaki YGS birebir örtüştü. Benim geçen yıllar öğretmen ve yazar olarak çalıştığım SINAV ve ÇÖZÜM yayınları bu siteye verdiğim konu ayrımını esas alarak coğrfaya yayınlarını buna göre ayarladılar ve bir problem yaşamadılar. Diğer yayınlar ise bazısı az, bazısı ise facia düzeyinde yanıldılar. Niye böyle oldu.Çünkü bizim konu ayrımımız şahsi kanaatlere değil alanımızdaki en üst mercii olan TTKB'nin Coğrafya Öğretim Programına dayanıyordu. Biz öğretmenleri onun bunun görüşleri değil TTKB'nin belirlediği kazanımlar bağlar.

Sayın hocam bazı öğretmenlerin halâ bildiklerini okuyup konular eski müfredatmış gibi davrandığını ya da yeni müfredatın yanlış ayrılmış modellerini kullanarak dersanelerde ders anlattıklarını söylüyorsunuz. Onlarda öğrenecekler hocam,öğrenecekler. Ancak iş işten geçmiş olacak. Çünkü sene sonunda önce öğrencilerin , sonra velilerin ve çalıştıkları kurumun yöneticilerinin eleştiri bombardımanıyla karşılaşacaklar ve büyük ihtimalle kendilerine başka bir işyeri bakacaklar. Bazıları ateşin yakacağını tecübe ederek öğrenmeye çalışıyorsa onlara diyecek sözümüz yok artık..

Maalesef hem dershanelerde hem de MEB okullarındaki meslektaşlarımızın büyük çoğunluğu okuttuğu dersin hangi kazanımları kapsadığını bilmiyor. Örneğin 11.sınıfa giren bir öğretmen EA ve SÖZ sınıflara aynı konuları anlatma yanlışına devam ediyor. Sorsanız bu sınıflarda ders saatleri birinde 2 diğerinde 4 saat,sen neden aynı konuları anlatıyorsun diye. Alacağınız cevap belli: "Çünkü aynı kitabı okuyorlar" olacaktır. Deseniz ki "kitap aynı ama kazanımlar aynı değil", kimisi size "kazanımda ne oluyor" gibisinden şaşkın şaşkın bakacak kimisi de sizi çok bilmişlikle suçlayacak ve yine bildiğini okuyacaktır.

Bence okulları ve dersaneleri teftiş eden müfettişlerin bu konu üzerine eğilmesi ve öğretmenleri bilgilendirmesi gerekir.Bundan sonra halâ ben bildiğimi okurum diyenlere de hakettiği ceza verilmelidir.Çünkü öğrencinin geleceğiyle oynanmakta ve ona zarar verilmektedir.

Neyse, inşallah düzelir bu çarpıklık diyor ve sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
shadan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
shadan kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
Ayşenur KILIÇ (17-Kasım-2010), Tugay NAYKI (23-Nisan-2010)