Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-Nisan-2010, 19:35   #16 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

shadan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Maalesef hem dershanelerde hem de MEB okullarındaki meslektaşlarımızın büyük çoğunluğu okuttuğu dersin hangi kazanımları kapsadığını bilmiyor. Örneğin 11.sınıfa giren bir öğretmen EA ve SÖZ sınıflara aynı konuları anlatma yanlışına devam ediyor. Sorsanız bu sınıflarda ders saatleri birinde 2 diğerinde 4 saat,sen neden aynı konuları anlatıyorsun diye. Alacağınız cevap belli: "Çünkü aynı kitabı okuyorlar" olacaktır. Deseniz ki "kitap aynı ama kazanımlar aynı değil", kimisi size "kazanımda ne oluyor" gibisinden şaşkın şaşkın bakacak kimisi de sizi çok bilmişlikle suçlayacak ve yine bildiğini okuyacaktır.

Bence okulları ve dersaneleri teftiş eden müfettişlerin bu konu üzerine eğilmesi ve öğretmenleri bilgilendirmesi gerekir.Bundan sonra halâ ben bildiğimi okurum diyenlere de hakettiği ceza verilmelidir.Çünkü öğrencinin geleceğiyle oynanmakta ve ona zarar verilmektedir.

Neyse, inşallah düzelir bu çarpıklık diyor ve sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Şadan hocam burda size katılıyorum, bu sıkıntıyı bizzat kendim de yaşadım, 2 saatlik ve fen sınıflarına ait kazanımları fotokopi olarak zümre öğretmen arkadaşlarıma dağıttım ve özellikle belirttim ama bunu kabul etmediler, defalarca gündeme getirdiler, inatla yine bildiklerinden şaşmadılar, aynı hatayı tekrarladılar, tekrarlamaya devam ediyorlar.. Müfettişler neden bu konuyu gündeme getirmezler anlayamıyorum..
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla