Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-Nisan-2010, 20:22   #27 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

Hayatın her alanında yapılmaya çalışılan tek tipleştirmenin bir parçası olan bu uygulamanın kaldırılması için ;aşağıdaki gerekçelerle birkez daha evet diyorum. Belki eğitimin genel sorunlarını çözmeyecek. Ama belki bir başlangıç olacak.
GUNBAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
''Gelir dağılımı bozukluğunun sonuçlarını ne yaşamın bir parçası olmaktan ne de davranış biçimlerinden söküp atma olanağı yoktur. Çünkü; yiyip içme, gezip tozma, istediğini alıp alamama gibi yüzlerce örnek sıralanabilecek alanlarda, bu farklılık sırıtmakta, kendini öyle ya da böyle, yaşamda bir biçimde ortaya koymaktadır.
Herkesi giysilerle birbirine benzeterek, aynı giysiler içine sokarak varılabilecek bir yer yoktur. Yaşamın eşitsizlikleri, giysilerin eşitleştirilmesiyle giderilememektedir. Öğrenciler okulun kapısından ayrıldıktan sonra, yaşamlarında olan tüm farklılıkları yaşamaya başlamaktadır. Okulların dışında yaşananlarla, içlerinde yaşananların, yaşanan gerçekliklere ters olan zorlamalarla birbirinden koparmanın, bilimsel, usa yatkın bir açıklaması olamaz.
Tek tip giysi uygulaması, baskıcı, otoriter sistemlerin, kendi anlayışlarına uygun, kendilerine hizmet edecek insan tipini yetiştirme isteğinin ürünüdür. Sözün özü, tek tip giyimle saklayıp gizleyebildiğimiz, ayrıca saklayıp gizlememiz gereken hiçbir şeyimiz yoktur. 80-90 yıldır, bu örtüyle eğitim sistemimizin ulaştığı bir nokta da yoktur. Tek tip giysi ile varsıl-yoksul olgusunu, bu olguların sonuçlarından hiçbirisini ortadan kaldırmak söz konusu olamamaktadır.
Öğrencinin ne giydiği değil, ne öğrendiği, mal ve hizmet üretimi için ne gibi bilgi, beceri, yetenek kazandığı önemlidir. 80-90 yıldır tek tip giysiyle eğitim kurumlarından gelip geçmiş olan milyonlarca insana bu tek tip giysinin kazandırdığı bilgi, beceri, yetenekler nelerdir? Öğrencilerimizi böyle giyindirerek ülkemizin, insanımızın hangi sorununu çözmüşüz? Bu kalıplar altında süregelen eğitim sistemi, hangi uygar ülke eğitim sisteminden bir basamak ileride?
İnsanları hangi örtünün altına sokarsanız sokun, bilgi, beceri, davranış kalıplarını değiştirmediğiniz sürece değişen bir şey olmaz.
Tek tip giyinme zorunluluğuyla, öğrencilerin seçme özgürlükleri ellerinden alınarak, bireysel gelişimlerine engel olunduğu da ayrı bir gerçektir. Tek tip giysi uygulaması öğrencilerin kişiliklerini bozmaktadır.
Tek tip giyimle; tek tip düşünen, tek tip davranış kalıpları oluşmuş, edilgen, sorgulamadan verilen buyrukları yapan bireyler yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Bu özelliklere sahip bireylerin ise gelecekte ülke kalkınması, gelişmesi için yapacağı birşey yoktur.''
ALINTIDAN DÜZENLENMİŞTİR.

Her kelimesine katılıyorum.
__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
GUNBAN kullanıcısına teşekkür edenler:
Ramazan SAYGILI (28-Aralık-2012)