Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-Haziran-2010, 18:37   #1 (permalink)
Serenay
Üye
 
Serenay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 11-Ekim-2009
Mesajlar: 63
Teşekkürleri: 131
34 mesajına 116 kere teşekkür edildi.
Smile Göktaşında Şeker Bulundu!

Göktaşında Şeker Bulundu!

Avustralya kıtasında olan Murchison meteor parçasını NASA bilim adamları, iki farklı karbon meteorda, şeker ve hayatın oluşumuna destek veren organik bileşimler gözlemledi. Cooper ve çalışma arkadaşları, Murchison ve Murray meteor parçalarında, az miktarda “dihydroksiyacetone” olarak adlandırılan şeker ve şekere benzeyen bir takım maddeler keşfetti.
Göktaşları için yapılan araştırmalarda şeker bileşimlerine ilk defa rastlandığı belirtilirken, bilim adamları, bu yeni keşiflerin ışığında, Dünyamıza hayatın uzaydan geldiğini düşünmektedir.
Araştırmacı Cooper, göktaşlarında bulunan diğer bileşimlerde, hücre metabolizmalarının oluşumunda glikoz gibi kritik olan şeker benzeri maddelerin olma ihtimali olduğunu söyledi.
Meteorların birinde 1982 senesinde az oranda şeker saptayan bilim adamları, meteorun Dünyamıza çarpmasıyla birlikte şeker bulaşabileceğini sanmıştı.
NASA’nın laboratuvarlarından birinde yapılan araştırmalar, Nature dergisinde yayımlandı.
Dünyada hayatın başlamasını etkileyen bileşimlerin uzay boşluğundan meteorlarla geldiğine işaret eden bilim adamları, yeni bulguların hayatı sağlayan maddelerin Dünyada nasıl ortaya çıktığı sorusuna bir cevap olabileceğini düşünüyor.


Serenay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Serenay kullanıcısına teşekkür eden 2 üye:
bahriaskin (05-Haziran-2010), zumrut_ (06-Haziran-2010)