Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-Haziran-2010, 21:15   #1 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart Memur'a Bir Kötü Haber Daha..!!

11 Haziran 2010 Cuma 11:17

Başbakanlık’ta hazırlanan Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılan taslağa göre disiplin cezaları artırılıyor.

Başbakanlık’ta memurlar için Devlet Memurları Kanunu’nda belirtilen disiplin ceza tiplerini değiştiren yeni bir tasarı da sıraya girdi

Tasarıda, “Memurlara; konuşmayacaksınız, amirleriniz tarafından verilen emirlere itiraz etmeyeceksiniz, hele basında görev yapan arkadaşlarınızla asla konuşmayacaksınız” deniliyor. Şimdiye kadar basına bilgi verme kınama cezasıyla sonlanırken yeni tasarıyla ceza artırılarak basına bilgi sızdırılmasına kademe ilerlemesi cezası öngörülüyor.

Tasarıyla artırılan disiplin cezaları şöyle:

Aylıktan kesme cezası öngören fiiller:

1) Hizmette gösterdiği yetersizlik sebebiyle kurumlarının stratejik plan ve performans hedeflerinin gerçekleşmemesine yol açmak.

2) Usulsüz şikayette bulunmak.

3) Görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak.

Kademe ilerleme cezasını öngören fiiller:

1) Kendini geliştirme, sorun çözme, planlama konularında yeterli gayret ve çaba göstermemek.

2) Verilen emirlere itiraz etmek, görevleri tam ve zamanında yapmamak, hizmetin yürütülmesinde ve görevin yerine getirilmesinde kurumlarınca belirlenen usul ve esaslara uymamak.

3) Göreviyle ilgili resmi belge, araç ve gereçlerin korunması, kullanılması ve bakımında kusurlu davranmak.

4) Görev sırasında amirlerine hal ve hareketleri ile saygısız davranmak.

5) Devlete ait resmi araç, gereç ve benzeri eşyayı özel işlerinde kullanmak.

6) Kurumların çalışma ortamını ve düzenini bozmak.

7) Yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç vermek.

Devlet memurluğundan çıkarma:

1) Amirlerine, maiyetindekilere ve iş sahiplerine fiili tecavüzde bulunmak.

2) Bir yıl içerisinde toplam iki defa kademe ilerlemesinin durdurulması cezasıyla tecziye.

Grev yasağı

Halen geçerli olan mevzuata göre, memurlara sendikaları tarafından alınan grev ve iş bırakma eylemlerinden dolayı ceza verilemiyor. Zira verilen cezaların hepsi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden döndüğü için artık ceza verilmesi mümkün değil. Şimdi getirilen yeni düzenlemeyle memurlar sözleşmeli hale getirilip bir de grev yasağı getirilmektedir.

Getirilen düzenlemeyle; sözleşmeli personelin grev kararı vermesi, bu yolda propaganda yapması, herhangi bir greve veya grev teşebbüsüne katılması, grevi desteklemesi yahut teşvik etmesi yasaklanıyor.

Esnek çalışma geliyor

Tasarıyla, hükümet çalışmasını istemediği memurları görev yerlerine bağlı olmaksızın istediği yerde çalıştırabilecek. Memurların yürüttükleri hizmetin özelliklerine göre, tespit edilen çalışma saat ve süreleri ile görev yerlerine bağlı olmaksızın çalışabilmeleri mümkün olacak. Bu hususlar Bakanlar Kurulu’nca belirlenecek. Kadrosu kaldırılan memurlar, en geç altı ay içinde kendi kurumlarında niteliklerine uygun bir kadroya atanacak.

Bu memurlar, kurumlarında atama imkânı bulunmaması halinde aynı süre içinde başka bir kurumdaki kadrolara atanmak üzere memur havuzuna gönderilecek. Bu şekilde kadroları kaldırılanların maaşları da sabitlenecek.

Müdür ve daha üst olanlar ile danışma ve denetim işlevlerine ilişkin kadrolarda çalışanlar araştırmacı, diğerleri ise durumlarına uygun kadrolara atanacaklar. Bu maddeyle, bakanlıklarda yer alan müfettişlerin havuza atılması gündeme gelecek.


__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Tugay NAYKI kullanıcısına teşekkür eden 6 üye:
bahriaskin (12-Haziran-2010), GUNBAN (11-Haziran-2010), kesmeşeker (11-Haziran-2010), nuzi (12-Haziran-2010), SİMAY (14-Haziran-2010), yağmur oluk (11-Haziran-2010)