Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-Haziran-2010, 09:07   #3 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart

Ayşenur KILIÇ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, öğrencilerin sınavda soruların yüzde yirmisini net olarak yapmaları halinde üniversiteye girebileceklerini söyledi...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, iki aşamalı sınava girecek olan öğrencilerin çok şanslı olduğunu açıkladı. Üniversitelerin kontenjanları 600 bine ulaştığını, bir yıl önce üniversiteye girmek için bekleyen kişilerin yerleştiğini belirten Yarımağan, "Bu nedenle sıkıntı olacağını sanmıyorum. Sınavların iki aşamalı olması öğrenciler için büyük bir avantaj. İlk defa ayrı kitapçıkla yapılacak sınavda yanlışlıklar yapılmaması için çok gayret sarfediyoruz. Bu konuda gözetmenleri eğittik. Ama en büyük yardımı öğrencilerden olacak. Sınav sırasında bir hata görmeleri halinde gerekli uyarıları yapsınlar. Öğrenciler sınav kılavuzunu iyi okusunlar. Hata yapıldığı zaman anında uyarılarını yapsınlar" açıklamasını yaptı. Kontenjanların artması, vakıf üniversitelerinin açılması karşısında sınav yüklerinin azalacağını belirten Yarımağan, "Üç yıl içersinde ÖSYM'nin yükü hafifleyecek. Artık öğrencilere açık uçlu sorular sorabileceğiz" dedi.


Açık uçlu soruların değerlendirilmesini hangi kriterlere göre yapacaklar acaba ? bu tür soruların puan olarak değerlendirilmesi ne derece sağlıklı olur ?

Diğer bir husus fakültelerin kontenjanlarının artırılması bence önemli değil,asıl önemli olan fakülte ve yüksek okullardan mezun olanlara istihdam alanı yaratmaktır,yoksa yüksek öğrenim mezunu yığınlarca işsiz insanımız olur.Zaten şu anda yeteri kadar var...
__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla