Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

COĞRAFYA ZÜMRELER

> 2. DÖNEM COĞRAFYA DERSİ ZÜMRE TUTANAĞI

2009-2010 Sene Sonu Coğrafya Toplantı Tutanağı..

2009-2010 Sene Sonu Coğrafya Toplantı Tutanağı.. ŞEHİT TEMEL CİNGÖZ LİSESİ 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI sene sonu COĞRAFYA DERSİ ZÜMRE TOPLANTISI TUTANAĞI Toplantı Tarihi 17/06/2010 Toplantı Saati:12:00 Ders Adı :Coğrafya Toplantı Yeri :Öğretmenler Odası Zümre ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 24-Haziran-2009, 17:23   #1 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart 2009-2010 Sene Sonu Coğrafya Toplantı Tutanağı..

ŞEHİT TEMEL CİNGÖZ LİSESİ 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI sene sonu COĞRAFYA DERSİ ZÜMRE TOPLANTISI TUTANAĞI

Toplantı Tarihi 17/06/2010
Toplantı Saati:12:00
Ders Adı :Coğrafya
Toplantı Yeri :Öğretmenler Odası
Zümre Başkanı ErhanYükselmiş
Toplantıya Katılanlar Fatma Türkmen-Oğuz Bolat-Ayhan Er-Tugay Naykı

GÜNDEM MADDELERİ
1. Açılış ve Yoklama
2. Önceki Zümre toplantı Tutanaklarının gözden geçirilmesi
3. Yıl Sonu Başarı Durumlarının görüşülmesi
4. Yıllık Planların Durumu,Ders kesim raporlarının verilişi
5. 2008-2009 Öğretim yılında tespit edilen aksaklıklar,uygulama ek***likleri,sebepleri
(Müfredat,ders kitapları,araç-gereç durumu)
6. Önümüzdeki öğretim yılı için alınması gerekli tedbirler.Araç-gereç durumu.
7. Yıl Sonu İl Zümre Toplantısına ***ürülecek konuların tespiti.
8. Dilek ve temenniler.
9. Kapanış.

1.Coğrafya Öğretmenleri Zümre Toplantısı Başkan E.Y tarafından başlatılmıştır. Gündemin ilk maddesi gereği yapılan yoklama sonucunda toplantıya tüm zümre öğretmenlerinin katıldığı tespit edilmiştir.
2.2008-2009 Öğretim Yılında 3 toplantı yapılmış,bu toplantılardan ikisi dönem başı yapılan toplantılardan olup diğeri ise sözlü notlarının sayısı ile ilgili yönetmelik değişikliği gereği yapılmıştır. Toplantılarda alınan kararların uygulandığı tespit edilmiştir.
3.2008-2009 Öğretim Yılı sonu itibariyle başarı durumları incelendiğinde;
9.Sınıflarda…………………………………..... ............... %71.90
10 Sınıf (Sosyal Bil./Türkçe-Mat. Alanları)……………. % 84.64
10.Sınıf (Fen Bilimleri) Alanı…………………………... % 98.00
11.Sınıf (Sosyal Bil.) Alanı…………………………….. % 100.00
11.Sınıf (Türkçe-Matematik) Alanı…………………….. % 100.00
12.Sınıf (T-M--- Fen) %100.00
T.N: Başarı durumları incelendiğinde 9.sınıflar haricinde başarı durumları çok iyi gözüküyor.Not ortalamalarına baktığımızda yılsonu itibariyle 9.sınıflarda 2.81,10/Fen sınıflarında 4.33,Türkçe-Matematik sınıflarında 3.38,Sosyal Sınıflarda 3.22, 11.Sınıf Türkçe-Matematik sınıflarında 3.39,Sosyal sınıflarda 3.51 dir.
F.T:Bu durumun temel sebebi 9.sınıflarda eleme sağlıklı yapıldığı için üst sınıflara daha başarılı öğrenciler devam etmektedirler.

4.Yıllık Planların durumu incelendiğinde tüm sınıflarda derslerin yıllık planlara göre işlenerek bitirildiği görülmüştür.

5- O.B:Müfredat açısından baktığımızda;Coğrafya konularının sistemleştirilerek,tüm sınıflara dağıtılması konuların pekiştirilmesi açısından güzel,ancak bazen öğrenciler açısından bağlantı kurmakta zorlandıkları için verimde düşüş gözlenebilmektedir.
Ekosistem ve madde döngüsü konusunda Hidroelektrik potansiyeli konusu önceki konulara bağlanarak verilirse daha açık olur.
11.Sınıf Beşeri sistemlerde 3.Bölüm Ekonomik Faaliyet Türleri bölümünden sonra Çevre ve Toplum (7.Bölüm) konusu ele alınırsa konunun bütünlüğü açısından iyi olur düşüncesindeyim.
F.T: 10.Sınıf müfredatında sayısal şubelerde bütün konular işlenilmediği için,konular arasında kopmalar olmaktadır.Örneğin;kır yerleşmeleri verilmeyip sadece kent yerleşmeleri anlatıldığında öğrenci bu duruma anlam veremiyor.Türkçe-Matematik ve Sosyal Bilimler alanlarında zaman ve konu sıralamasında herhangi bir aksama yoktur.
A.E:9.Sınıf müfredatı yoğun olmakla beraber,konu sıralamasında bir karmaşa var.Şöyle ki;İç ve dış kuvvetleri anlatılırken bu olayların ülkemizdeki oluşumunu da değerlendiriyoruz.Daha sonra Türkiye’de iç ve dış kuvvetler konusunun ele alınması bence doğru değil.
T.N:9.sınıf müfredatına haftada 2 ders saati yeterli değildir.
E.Y: Konular arası bir geçiş yok,birden çok farklı konuya geçilebiliyor.Örneğin 10.Sınıf müfredatında bazı genel coğrafya konularının arkasından Beşeri coğrafya konuları işleniyor.Sonra yeniden Türkiye’nin Fiziki Coğrafyası ardından Türkiye’nin Beşeri Coğrafyasına geçiliyor.Bence konular daha düzenli olabilir,fiziki coğrafya konuları genel olarak anlatılırken devamında da Türkiye’nin Fiziki Coğrafyası verilmelidir. Bu durumda konular kolayca pekiştirilir.
F.T :11.Sınıf ders kitabında konuların büyük bir bölümü etkinlik yolu ile öğrencilerin bilgiye kendilerinin erişmesi planlanmış ancak öğrenciler istekli olmadığı ve hazırlıklı gelmediği için etkinlik bizim tarafımızdan yapılıyor,bu durum istenilen amaca ulaşmayı engelliyor.
Bana göre ders kitaplarında konunun içeriği verildikten sonra pekiştirmeye yönelik etkinlikler hazırlanırsa daha iyi olur. Ders dışı etkinliklerin çok olması öğrencilerde bıkkınlık uyandırıyor.
Bazı etkinlikler ortaöğretim seviyesinin altında kaldığı için öğrenciler tarafından komik ve basit görülüyor. (11.Sınıf ders kitabı 42. ve 55 sh.)
Bazı etkinliklerinde araştırmaya ve sorunlara çözüm yolları aratmaya teşvik etmesi açısından çok yararlı olduğunu düşünüyorum.(11.Sınıf ders kitabı 207,220 ve 241.sh.)
A.E:10.sınıfların ders kitabında ki konu sonu testleri,soruları ve etkinlikleri çok yararlıdır.Öğrencilerimle yaptığım görüşmelerde etkinliklerin dersleri daha canlı hale getirdiğini ifade ettiler.
O.B:Özellikle 11.sınıfların değerlendirme sorularının ezbere dayalı,orada yazan bilgiyi isteyici,yorumdan uzak,boşluk doldurma sorularında bazen ne istediği belli değil. Etkinlik çalışmaları özellikle öğrencilerin araştırmalarına yönelik fakat öğrenciler tarafından bıktırıcı bulunduğundan çalışmaya pek riayet etmiyorlar.Gerekçe olarakta zaman yetersizliğini gösteriyorlar.Etkinliklerin çoğunu bizler yapmak mecburiyetinde kaldığımız için amaca ulaşmakta zorlanıyoruz.
E.Y:9.Sınıf ders kitabı içerik olarak,görsellik olarak çok iyi.Fakat kitabın baskı kalitesi çok düşük.Bazı haritalarda ve fotoğraflarda renkler karışmış halde.Eski kitapta ki kadar olmasa da bazı bilgi hataları da göze çarpmaktadır.

6- F.T :Araç-gereç olarak okulumuzda bazı ek***liklerimiz bulunmaktadır.Yeni müfredata göre Türkiye Fiziki ve Dünya Fiziki haritaları sayımız yetersiz kalmaktadır. Mevcutların ise bakım ve onarımlarının yapılması gerekmektedir.
Coğrafya öğretiminde günümüz teknolojilerinin kullanılması gerekmektedir.Biz ise yeterince kullanamıyoruz.Örneğin 10.sınıflarda bir çok konu (Doğal ve Beşeri Sistemler) kısa film ve slaytlarla daha iyi kavratılabilir.Bu konuda yeterli araç-gerecimiz yok.Okulumuz da bulunan Bilgi Teknoloji odası başka faaliyetler nedeniyle branşımız açısından yararlı olamamaktadır. Coğrafya dersliği şarttır.
Konularımızı kapsayan eğitim-öğretim setleri gereklidir.Bakanlığın böyle bir set hazırlayıp okullara göndermesi çok faydalı olacaktır. (Her konuyla ilgili CD’ler gibi)
T.N :Okulumuzda ki tepegözlerin bakım ve onarımı gerekiyor.Haritalar yetersiz. Özellikle Dünya haritası konusunda sıkıntılarımız var.
Coğrafya dersliğinin hazırlanması bu derslikte projeksiyon makinesi,bilgisayar,tüm haritalar,küre çeşitli koleksiyonlar (taş,bitki vbg.) dersi daha verimli hale getirecektir.
E.Y :Önümüzdeki öğretim yılında dönem ödevlerinde çeşitli CD’ler hazırlatılabilir.
F.T:Aslında okulumuzda tüm sınıflara projeksiyon sistemi kurulabilir. O zaman derslerimizde görselliği daha iyi kullanabiliriz.

7.Yıl sonu il zümre toplantısında gelecek yıl yapılacak Seviye Tespit Sınavlarında yıllık planlara uygunluğun göz önünde bulundurulmasına dikkat edilmesi istenecektir.
8.Başarılı bir öğretim yılından sonra iyi tatil dilekleri ile toplantı sona erdirilmiştir.


Coğrafya Öğretmenleri


ErhanYükselmiş Fatma Türkmen Oğuz Bolat

Ayhan Er Tugay Naykı


Okul Müdürü
Ş.Kasım Garip


__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]

Konu Tugay NAYKI tarafından (11-Temmuz-2010 Saat 00:30 ) değiştirilmiştir.
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Tugay NAYKI kullanıcısına teşekkür eden 6 üye:
bahriaskin (24-Haziran-2009), cografya_06 (12-Haziran-2011), kayaç (10-Haziran-2011), sarıkanarya (13-Haziran-2011), tokmaklıspor (11-Haziran-2011), yanardağ (11-Haziran-2011)

Alt 10-Haziran-2011, 14:18   #2 (permalink)
kayaç
Üye
 
kayaç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2011
Mesajlar: 79
Teşekkürleri: 125
5 mesajına 10 kere teşekkür edildi.
Standart

Teşekkürler hocam örnek olabilir
__________________
Memleket isterim,
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun,
Olursa bir şikayet ölümden olsun!!!
kayaç isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 11-Haziran-2011, 16:22   #3 (permalink)
yanardağ
Üye
 
yanardağ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2011
Mesajlar: 66
Teşekkürleri: 67
2 mesajına 2 kere teşekkür edildi.
Standart

paylaşım için sağolun
__________________
Bir nehir ki ömrüm
Taşır bin yıllık kavgasını
Yurtsuz aşklarımın...
yanardağ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Alt 12-Haziran-2011, 13:15   #4 (permalink)
cografya_06
Üye
 
cografya_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2011
Mesajlar: 54
Teşekkürleri: 68
1 mesajına 1 kere teşekkür edildi.
Standart

elinize sağlık hocam
__________________
Gençler,
Cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz.
Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.
M.Kemal Atatürk
cografya_06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 13-Haziran-2011, 17:25   #5 (permalink)
sarıkanarya
Deneyimli Üye
 
sarıkanarya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13-Mayıs-2010
Yaş: 45
Mesajlar: 156
Teşekkürleri: 168
41 mesajına 55 kere teşekkür edildi.
Standart

Elinize emeğinize sağlık.
sarıkanarya isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
coğrafya, sene, sonu, toplantı, tutanağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:25.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq