Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-Ağustos-2010, 13:09   #10 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

Saddam'ın Yaptırdığı Deprem Konutlarında Oturanlar Tek Tek Tahliye Ediliyor


17 Ağustos 1999 depremi sonrasında Saddam Hüseyin tarafından gönderilen petrol karşılığında yaptırılan Irak konutlarında oturan depremzedeler, kiralarını ödemedikleri gerekçesiyle evlerinden çıkartılıyor.

17 Ağustos 1999 depremi sonrasında Saddam Hüseyin tarafından gönderilen petrol karşılığında yaptırılan Irak konutlarında oturan depremzedeler, kiralarını ödemedikleri gerekçesiyle evlerinden çıkartılıyor.

Saddam Hüseyin tarafından depremzedelere yardım için 10 milyon dolar tutarında petrol gönderilmiş, bu petrol satılarak İzmit'te Arızlı ve Yuvacık'ta evler yapılmıştı. Arızlı'da yapılan 218, Yuvacık'ta yapılan 124 ev, depremde yakınını kaybeden, ancak evi olmadığı için hak sahibi olamayan vatandaşlara dağıtılmıştı. Önce aidat olarak başlayan masraflar, daha sonra kira olarak burada oturan depremzedelerden alınmaya başladı.
Kirasını ödeyemeyenler evinden çıkartılırken, boşalan yerler lojman olarak devlet memurlarına verildi. Valilik kirasını ödemeyenleri tekrar çıkartmaya başlayınca, bölge sakinleri bu duruma tepki gösterdi. Evlerin kendilerine hibe olarak verildiğini belirten Ülkü Karahan, "Depremde eşimi, oğlumu, annemi ve 2 kardeşimi kaybettim. Devlet bize Saddam Hüseyin tarafından depremzeler için yaptırılan evleri verdi. Bizi kendi çağırdı. Sizler yakınlarınızı kaybettiniz, devlet size ev veriyor dediler. Bir kira sözleşmesi imzalattılar. Eşimden kalan maaş ile ödemeye çalıştım. Olmadı, kredi çektim. Ancak 400 TL ile daha nereye kadar dayanabilirim? Şimdi çıkın diye tebligat yaptılar. Korkudan çocuğumu okuluna gidemiyorum. Gidersem arkamdan çilingir ile kapımı açıp eşyamı dışarı bırakırlar diye korkuyorum. Hibe petrolle depremzedeler için yapılan evleri bürokratlara lojman olarak veriyorlar. Yönetime gittiğimizde bize üçüncü sınıf vatandaş muammelesi yapıyorlar" dedi.
Depremde bir oğlunu kaybeden 7 çocuk annesi Fatma Günaydın ise, Saddam'ın Ankara büyükelçisinin kendilerine "Buralar sizin, gönül rahatlığı ile oturun" dediğini, ancak Irak'ta hükümetin devrilmesi ile valiliğin kendilerini evlerinden çıkartmaya çalıştığını söyledi.
Depremde 4 çocuğunu kaybeden Elif Güzel ise, eşinin kriz yüzünden aylardır maaş alamadığını, bu yüzden kirayı ödeyemediklerini anlattı.

Vatandaşlar yönetim tarafından sürekli tehdit edildiklerini, konutlara girdikleri günden beri gün yüzü görmediklerini ifade etti. Vatandaşlar, zorla tahliye edildikleri gerekçesiyle eylem yaptı.

Valilik ise, konutlarda oturan depremzedelerin kiracı olduğunu, 211 TL tutarında aylık kirayı birkaç ay üst üste ödemeyenleri çıkarttıklarını, boşalan evleri memurlara lojman olarak verdiklerini açıkladı.

Saddam'ın Yaptırdığı Deprem Konutlarında Oturanlar Tek Tek Tahliye Ediliyor 24 Nisan 2009 Cuma 21:49
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla