Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-Ağustos-2010, 15:59   #24 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

Bir haber daha..Arkası kesilmeyecek zaten..

'Soruları komisyondaki akademisyen sızdırdı'

KPSS skandalında, soruların e-mailine gönderildiği B.S. adlı adayla görüşen kişiyi VATAN buldu

Kenan BUTAKIN / VATAN

KPSS sorularının çalındığı söylentilerinin ardından dün Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sınavdan 5 gün önce soruların Uludağ Üniversitesi mezunu bir kişinin e-mail adresine gönderildiğini öne sürdü.

Soruların e-mailine gönderildiği B.S. adlı adayla görüşen kişiyi VATAN buldu. Öğretim üyesi Hasan Can Oktaylar, B.S.’nin, soruları sınav komisyonunda bulunan bir akademisyenden almış olabileceğini söyledi.

Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Bilimleri Öğretim Üyesi Hasan Can Oktaylar, e-maille soruları alan kişiyle konuştuklarını VATAN’a anlattı.

KPSS’de ortaya çıkan e-mail ile soruların gönderildiği iddiasından sonra, soruları aldığı belirtilen B.S. isimli adayla görüşen Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Hasan Can Oktaylar VATAN’a konuştu. B.S.’nin soruları sınav komisyonunda bulunan bir akademisyen veya sekreterden almış olabileceğini belirten Oktaylar şunları söyledi:

Ankara’ra görüştük

“KPSS’ye giren birkaç aday benim yanıma geldi ve bir arkadaşlarının sınavdan önce ders çalışmadığını ve sürekli sınav komisyonunda tanıdığı bir kişi tarafından soruların kendisine ulaştırılacağını söylediğini belirtti. Sınavda bu kişi 94 puan almış ve Eğitim Bilimleri bölümünün de tamamını çözmüş. Ben konuyu araştırdım ve sürekli gizlenen bu adayı buldum ve Ankara’da görüştüm. Tam 2 saat konuştuk. İlk 20 dakika boyunca kopyayı inkar etmeye çalıştı. Ancak daha sonra dayanamadı ve soruların ÖSYM’nin sınav komisyonundan bir tanıdığı vasıtasıyla kendisine e-mail olarak gönderildiğini açıkladı. Üstelik ham sorular da yanındaydı. Ancak o an bana vermedi. İkna etmeye çalıştım ve medyaya hiç değilse durumu anlatmamız gerektiğini söyledim. Ama beni dinlemedi
__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
GUNBAN kullanıcısına teşekkür eden 3 üye:
erman (29-Ağustos-2010), Tugay NAYKI (02-Eylül-2010), zumrut_ (30-Ağustos-2010)