Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-Eylül-2010, 23:26   #13 (permalink)
GUNBAN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
GUNBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Güngör ÇOBAN
Bulunduğu yer: ADANA
Yaş: 63
Mesajlar: 2.806
Teşekkürleri: 1.690
1.107 mesajına 8.957 kere teşekkür edildi.
Standart

pardus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
evet hocam görüşünüze katılıyorum kitap bir araçtır önemli olan kazanım ancak 2009 öss ve 2010 ygs-lys sorularında kitapla bire bir örtüşen sorular var ( örneğin Japonyanın nüfus grafiği ya da 2009 da ki tarım sorusu 2 tane) dolayısıyla kitaptan bağımsız da ders işlemek olmuyo kitabın eksiklerini saysak bitmez ama kitaptan vazgeçmek te olmuyo bence tümü için söylemiyorum ama bazı etkinlikler güzel ve faydalı ancak derste öğrenci ile yapılırsa oluyor öğrrencilerin tek başına hiç bir açıklayıcı bilgi olmadan yapması zor
ayrıca kazanımların sırasını öğretmen istediği gibi değiştirebilir ki ben bu yıl 11 lerde küresel ısınma konusunu öne aldım 1 hafta hocamın dediği gibi izohipsler konusunu haritayla birlikte öne alarak verebilir bence bi sakınca yok
Mehmet Hocam; önemli olan kitaptaki grafik, istatistik ya da harita değil(bunlar gökten gelmedi). Eğer konuyla ilgili kazanımı öğrenciye kazandıramamışsan öğrenci bütünn, şekil, grafik, istatistik vb. kataptan da çıksa yapamaz. Birkaç soruda kitaptaki bilgilerin alınması soru hazırlayanların beceriksizliğidir.)
Örneğin; zannederim küresel örgütlerde G-24 ülkeleri diye geçen bir soru vardı. Oysa G-24 ülkeleri diye bir örgüt adı kitapta geçmiyordu. Ama kazanımı verebilmişsen bunun kitapta olup olmaması farketmiyor.
İlerleyen yıllarda kazanımlara uygun yayınların artması Ösym'nin yeni sistemi tam anlaması ile çok farklı sorulasrın çıkacağını şimdiden söyleyebilirim.
__________________
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER....
GUNBAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla