Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-Eylül-2010, 18:51   #1 (permalink)
Dream Incentive
Yeni Üye
 
Üyelik tarihi: 28-Eylül-2010
Yaş: 43
Mesajlar: 1
Teşekkürleri: 0
1 mesajına 5 kez teşekkür edildi.
Thumbs up II.Ulusal Toprak ve Su Kaynakları Kongresi.. (22/25 Kasım 2011 ANKARA)

I.Ulusal toprak ve Su kaynakları kongresi 22-25 kasım 2011 ANKARA


Doğal kaynakların potansiyeli ve bu potansiyellerin korunarak kullanımı ülkelerin ekonomik kalkınma ve toplumsal gelişme sürecinde çok önemli ve belirleyicidir. Ülkelerin ekonomik gelişmesi diğer etkenlerin yanında doğal kaynakların zenginliği yanısıra bu kaynakların etkin ve sürdürülebilir kullanılmasına da bağlıdır. Doğal kaynaklarını koruyabilen, sürdürülebilir kullanabilen ve geliştirebilen ülkeler uzun vadede kalıcı başarı sağlayabilmektedirler.
Yaşamın sürdürülebilirliğinin ön koşulu başta toprak ve su olmak üzere doğal varlık ve kaynaklarımızın korunmasıdır. Küresel ısınma nedeniyle yaşanan iklim değişiklikleri, kuraklık ve beraberinde suların azalması ve kirlenmesi; toprakların amaç dışı kullanımları vasıtasıyla azalması ve bozulması; ormanların, meraların yok olması ya da niteliğinin değişmesi ve bütün bunların sonucunda çölleşmenin hızlanması, açlık ve yoksulluğun kitlesel boyutlara ulaşması bu temel yaşam hakkının önündeki önemli engellerdir.
Ülkemiz toprakları çölleşme, çoraklaşma, kirlenme, sıkışma vb. şekillerde niteliğinin değişmesi sonucu bozulabildiği gibi, verimli topraklar erozyona uğrama, tarım dışı amaçlar için hammadde olarak kullanılma gibi nedenlerle büyük oranda tahrip olmaktadır.
Tarımsal verim artışındaki en önemli girdilerden birisi sudur. Ülkemizde kullanılabilir su potansiyelinin önemli bir bölümü tarımsal amaçlı olarak tüketilmektedir. Değişen iklim koşulları, yağışlardaki düzensizlik, yer altı ve yerüstü su kaynaklarındaki azalmalar, evsel ve endüstriyel su talebindeki artış ve tehlikeli boyuttaki su kirliliği, tarımsal amaçlı kullanılan su kaynaklarında azalmaya yol açmaktadır.
Ülkemiz toprak ve su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi, bilim ve tekniğin gerekleri doğrultusunda kullanılması amacıyla düzenlenen II. Ulusal Toprak ve Su Kaynakları Kongresine katkılarınızı ve katılımınızı bekler, saygılar sunarım.

Dr. Bülent SÖNMEZ
Enstitü Müdürü


www.topraksukongre.org


Dream Incentive isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Dream Incentive kullanıcısına teşekkür eden 5 üye:
Ayşenur KILIÇ (03-Ağustos-2011), GUNBAN (28-Eylül-2010), selimcan (03-Ağustos-2011), trabzon61 (03-Ağustos-2011), Tugay NAYKI (28-Eylül-2010)