Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-Ekim-2010, 16:18   #14 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

GUNBAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konuda yaza yaza usandım. Birileri kuyuya taşlar atıp, kuyunun suyunu bulanık hale getirdi. Şimdi suyu nasıl durultacağız diye düşünüp duruyoruz.
Bu konuda bizlerin yapacağı şey; mevcut resmi yazılardan, olması gereken doğru sonuçları çıkarıp yorumlamaktır. Ancak ne yazık ki gerek öğretmenlerimiz, gerek idarecilerimiz olması gereken sonuçları değilde olmaması gereken sonuçları çıkarıyorlar. Yanlış uygulamalar yapıyorlar. En basiti;
1- ''seçmeli 2 saat alındığında 2 saat zorunluya giren öğretmenin seçmeli derse de girmesi esas olmasına'' rağmen ders ayrı ayrı öğretmenlere veriliyor. Bunun sonunda olacak şudur: 2 öğretmen de aynı müfredat programını verecektir.Çünkü ayrı ayrı ders kabul edildiğinde 2 dersinde kazanımı 25'tir. Bu anlamda böyle bir uygulamanın hiçbir mantıki izahı yoktur.
2-'' 2 saat ortak dersin yanında 2 saat seçmeli dersin alınması halinde 4 saatlik kazanım(36) verilir.'' hükmü dersi 4 saatlik programı olan tek derse dönüştürür. Dolayısı ile sınavları da tek ders ve 4 saatlik için olması gereken sayıda olması gerekir.(yani en az 3 yazılı,1 sözlü).
Buna rağmen; 4 saatin tek öğretmene verilmesine bağlı olarak, arkadaşlar açıklamada belirtilen 36 kazanımı vermek için; olayı iki farklı ders gibi algılayıp 2 yıllık plan yapıyorlar. Bunun sonunda 25 kazanımlık 2 ayrı plan yapılamayacağı için; 25 kazanımlık bir plan, bir de 11 kazanımlık (böyle bir seçmeli dersin müfredat programı yoktur.) plan yapılyor. Bunu hiçbir mantık açıklayamaz. 36 kazanımın verilmesi ancak 4 saatlik ders kabul edilip uygulanması ile mümkündür.
Yakın zamanda okul ders modülünde bu tip durumlar için tek modül açılacağını düşünüyorum. Bu konu da resmi makamlarda bir çalışma yürütüldüğünü biliyorum.

Bu sorun; bir biçimiyle bu yıl çözülür ve netleşir. Ancak Müfredat programının uygulanabilirliğinde daha önceki açıklamalarda belirtiğim gerekçelerle büyük sıkıntılar doğacağını düşünüyorum.
Gelecek yıl da bu durum gündemi oluşturacaktır.
Güngör hocam sizde olmasanız halimiz nice olur biz coğrafyacıların..
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla