Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-Aralık-2010, 23:17   #14 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 66
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart

GUNBAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Günümüzde en yaygın olan dünya İklim Bölgeleri sınıflaması köppen sınıflamasıdır. Soruda; bu sınıflama içersinde kurak iklim bölgesine sadece Çernozyumların yaygın olarak girdiği bölge dahildir. http://www.blueplanetbiomes.org/climate.htm 'yi incelediğimizde bu açık bir şekilde görülmektedir.
O anlamda cevap yanlış değildir.
Zannedersem kuraklık kavramı ile kurak iklim bölgeleri kavramı birbirine karıştırılmaktadır. Kuraklık ile yağış kavramı ilişkili olsa da tek başına ve her yerde yeterli değildir.(Buharlaşma ve sıcaklık etkisi ile). Nemli iklim bölgeleri içinde de lokal anlamda kurak alanlar olabilir.
Hocam bende köppen iklim sınıflandırmasının türkçesi var,senin yönlendirdiğin site yabancı ,benim yabancı dilim o kadar gelişmedi
Güngör hocam sen kendinde ifade ediyorsun kuraklıkta sıcaklık ve buharlaşmanın etkisi birliktedir diye,ben zaten buna bir şey demiyorum,bir önceki mesajımda yazdığım gibi köppen kurak iklim sınıflandırmasında "Buralarda buharlaşma yağıştan fazla olur" diyor işte bu noktada bende diyorumki çernezyom topraklarının bulunduğu yerlerde buharlaşma yağıştan fazlamıdır,bana göre fazla değildir,çünkü bu bölgeler yarı nemli bölgelerdir.Ben bu noktada çelişki görüyorum. Güngör hocam yazması çok uzun sürer iyisimi burada noktalıyalım İlgin ve cevabi mesajların için teşekkür ederim...
__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla